Jubileumi Tankcsapda koncertanyag - Corn & Soda

Jubileumi Tankcsapda koncertanyag

Tavaly ünnepelte fennállásnak 25. évét a Tankcsapda, és a negyedszázadnyi aktív zenélés keretében megjelent az Urai vagyunk a helyzetnek című új anyaguk, valamint a 25 éves jubileumi turné során a hazai helyszínek mellett vastagon felkerült a Lukács-Fejes-Sidi triója Európa térképére is, hisz többek között játszottak Dublinban, Zürichben, Manchesterben, Berlinben, de eljutottak párizsi és rotterdami klubokba is, így minden elfogultság nélkül elmondható, hogy a hazai rockzene messze legsikeresebb együtteséről van szó. (egyébként november 5-15-ig nyolc helyszínen lépnek fel az Egyesült Álmokban és Kanadában)

3

Aki ismeri a ’csapdát, az tudja, hogy szinte hagyománnyá vált a hosszú évek alatt a debreceni Főnix Csarnokos koncertjük az év végén, ami alól kivételt fog képezni az idei év, mert egyrészről nem lépnek fel itt, helyette viszont lesz három egymást követő koncertjük december végén Debrecenben, másrészt az utolsó koncert a Barba Negra Music Clubban lesz szilveszterkor. (további időpontok itt)

1

Tavaly viszont nagyszabású koncertet adtak a Főnixben, és a kerek évforduló alkalmából rögzítésre került az egész, úgy ahogy van, és az ebből készült anyagot november 11-étől vásárolhatjuk meg, szokásosan a MOL kutakon. A négylemezes, exkluzív kiadvány (dupla dvd és cd) 1.490 forintba kerül majd, és egy bevezető kisfilm mellett ezt a 34 számot tartalmazza:

DVD1 – CD1
1. Magzat a méhben
2. Fiúk ölébe lányok
3. Hatalom nélküli rend
4. Nincsen semmi
5. Dávid és Góliát
6. Irgalom nélkül
7. A rock and roll rugója
8. Ezen a földön
9. Bíbor köd
10. Mindentől távol
11. Számolj vissza
12. Bárány
13. Kérdezz
14. Sállállállá
15. Köpök rátok
16. Bon
17. Mindig péntek

DVD 2 – CD 2
1. Mennyország tourist
2. Hóesés
3. Nem kell semmi
4. Egyszerű dal
5. Örökké tart
6. Terrorista vagyok
7. Lazán csak
8. Legyen az ördögé
9. A zene betemet
10. Ki csinál rendet
11. Ez az a ház
12. Mitől legyen
13. Egyedül a világ ellen
14. A legjobb méreg
15. Itt vannak a Tankok
16. Be vagyok rúgva
17. Adjon az ég
medium_1419960371

A számcímekből látható, hogy nagyon vegyes a felhozatal, hisz a „régi ’csapdától” kezdve a legújabb albumukig mindenhonnan van egy-két szám, emellett egy akusztikus blokk is bekerült a műsorukba. Érdekesség, hogy a csúcstechnikával rögzített koncertfelvétel utómunkálataiban, egész pontosan a vágásnál az a Király István dolgozott, aki az Antal Nimród rendezte Metallica: Through the Never munkálataiban is részt vett.

És végül egy kis ízelítő, hogy mire lehet számítani:

* a képek a Tankcsapda oldaláról származnak

Ez is tetszeni fog...