Képek a Belvárosi Színház Mártírok/Pesti srácok előadásáról - Corn & Soda

Képek a Belvárosi Színház Mártírok/Pesti srácok előadásáról

Október 12-én mutatták be a Harsányi-Gyarmati-Siliga trió  történelmi musicalét Mártírok / Pesti srácok címmel a Belvárosi Színházba. A Corn&Soda magazin fotósa is járt a próbán amiről nagyszerű képek készültek.

Fotó: Fehér Dániel Soma

Fotó: Fehér Dániel Soma

Amikor a függöny felmegy, egy elhagyatott teret látunk Budapesten valahol az „ezerszer áldott” nyolcadik kerületben. 1956-ban vagyunk. A magára hagyott, kilátástalan életet élő fiatalok egymásnak esnek, és utcai verekedésekben vezetik le elkeseredésüket. A verekedésnek Simon atya vet véget, aki a kerület kis templomának plébánosa. Tanítja, próbálja szeretetre nevelni őket, miközben a politikai helyzet pattanásig feszült, fokozódik a terror, minden pillanatban kitörhet a forradalom.

Fotó: Fehér Dániel Soma

Fotó: Fehér Dániel Soma

Ebbe a miliőbe érkezik Martina a Budapesten tanuló lengyel egyetemista lány. A poznani felkelésben elvesztette a szüleit. Küldetésének érzi, hogy segítse a magyar ellenállást, forradalmi szervezkedést. Martina a pap segítségével összefogja a suhancokat. Politikai szórólapokat gyártanak és a banda lassan szervezett csoporttá, ellenállókká válik. Kitör a forradalom.

Fotó: Fehér Dániel Soma

Fotó: Fehér Dániel Soma

Aki él és mozog, a barikádokon van. Segítség érkezik Lengyelországból. Gyógyszerek, kötszerek. Élelem. A töltények elfogynak, a túlerő győz. Menekülni kell. Egy ország indul meg nyugatra. Az atya és a nyolcadik kerületi fiúk nem mozdulnak. Elhatározzák, a végsőkig kitartanak, akkor is, ha kilátástalan a harc…

Fotó: Fehér Dániel Soma

Fotó: Fehér Dániel Soma

Olivér:Budai Márton

Sára:Pászthy Viki

Vagány:Czibere Krisztián

Halef:Puskás Dániel

Atya:Solti János

Kati:Lakatos Dóra

Zsuga /Pufajkás:Kristóf Dániel

Robi:Galát Norbert

Sutyi / Levente:Czető Ádám

Klári:Bor Klára

Vera:Lőrincz Vera

Martina:Szerencsés Martina

Zsuzsi:Czető Zsanett

Mosel bácsi:Harsányi Gábor

Rendező:Harsányi Gábor

Ez is tetszeni fog...