Kiviruló tűzfalak - Színes Város Budapest Fesztivál - Corn&Soda

Kiviruló tűzfalak – Színes Város Budapest Fesztivál

A Színes Város Budapest Fesztivál szervezőinek köszönhetően idén negyedik alkalommal ölt tarka ruhát szeretett fővárosunk. A tűzfalak festésével foglalkozó fesztivál továbbra is a kortárs képzőművészet friss tehetségeinek ad alkalmat a kibontakozásra. A hazai alkotók mellett a fesztivál kiemelt partnerének számító Németországból, illetve Ausztriából, Spanyolországból, Lengyelországból és Nagy-Britanniából érkező nemzetközileg elismert művészek színesítik az eseményt. 

Sepe§ Chazme lengyel művészek, a tavalyi zsűri szakmai
nagydíjas alkotása 2016-ban (a fotót Farkas András készítette)

A fesztivál keretében a kezdetek óta több mint 33 különböző urbanisztikai projekt született meg. Az egy teljes hónapon át tartó programsorozat nyár végén indul, első tematikája a diskurzus és az ellentétpárok, ezt követően a hungarikumok, illetve hogy mit gondolnak rólunk a külföldiek. Ahogyan tavaly a “város és a víz kapcsolata“, idén a “gasztronómia és a bor” hívószavai inspirálják a művészeket a szabad önkifejezésre.

Az idei fesztivál különlegessége, hogy partnervárosa Berlin lesz. Ennek fényében több berlini művész munkája látható majd Budapesten, emellett a fesztiválhoz kapcsolva készül el egy budapesti alkotó murálfestménye a német fővárosban.

Bántya Bea és FatHeat nevű magyar művészek a közönség
által legjobbnak ítélt alkotása 2016-ban 8a fotót Farkas András készítette).

Több dologban is újítunk idén, szeretnénk kifejezetten a budapestieket megszólítani, és bevonni a város színesítésébe azáltal, hogy különböző elhanyagolt kültéri falfelületeket, akár tűzfalat, vagy felújításra szoruló helyszíneket javasoljanak. Célunk, hogy a felújítás és a művészeti alkotás által átalakuljanak a köztéri felületek, így színesebb és izgalmasabb pontjai születnek a városnak.” – nyilatkozott Flór Péter, a fesztivált szervező Színes Város Csoport főtitkára. A javasolt fővárosi felületeket július 5-ig várják az alábbi email címre: info@szinesvaros.hu.

Ez is tetszeni fog...