Kőkemény témába nyúlt bele a Genéziusz Színház - Corn & Soda

Kőkemény témába nyúlt bele a Genéziusz Színház

Genéziusz Színház

Forrás: Genéziusz Színház Facebook

A Genéziusz Színház legújabb darabja már a címével is rendkívül figyelemfelhívó. Még egy előzetest is készítettek a darabjukhoz, amit most meg is nézhettek.

A társulat három színészével a novellapályázatunk díjátadóján is találkozhattok majd, ám előtte pár nappal még a legújabb darabjukat is megtekinthetitek a Szegedi Pinceszínházban. Az előadás a Good day today! – A gyermekbántalmazás ellen nevet viseli, amiből már sejthető, hogy nem egy könnyed témát dolgoz fel.

Az esemény Facebook oldalán ezt lehet a darabról olvasni:

“Ím, a példa, hogy ki szépen kimondja a rettenetet, azzal föl is oldja.” (Illyés Gyula)

Gyerekbántalmazásnak nevezzük, ha valaki sérülést, fájdalmat okoz egy gyermeknek, vagy ha a gyermek sérelmére elkövetett cselekményt – noha tud róla, vagy szemtanúja – nem akadályozza meg, illetve nem jelenti. A gyermeket bántalmazás érheti családon belül, illetve családon kívül.

A gyermekbántalmazás magában foglalja a fizikai és/vagy érzelmi rossz bánásmódot, a szexuális visszaélést, az elhanyagolást vagy hanyag bánásmódot, a kereskedelmi vagy egyéb kizsákmányolás minden formáját, amely a gyermek egészségének, túlélésének, fejlődésének vagy méltóságának tényleges vagy potenciális sérelmét eredményezi egy olyan kapcsolat keretében, amely a felelősségen, a bizalmon vagy a hatalmon alapul.

Öt fiatal történetét meséljük el, akik valamilyen módon abúzus áldozatai lettek. A fiatalok azt mesélik el, hogy a történtek fényében hová fejlődik, fut ki az életük. Ahhoz, hogy az előadás minden szempontból hiteles legyen, dr. Atalay Borbála ügyvéd és Lehoczki Andrea pszichológus segítette a munkánkat. Célunk, hogy megtörjük a témát övező hallgatást, hogy megértessük, beszélni kell róla, hogy az érintetteket bátorítsuk, hogy kérjenek segítséget.

Az előadás után alkalom nyílik egy kötetlen beszélgetésre is.

Szereplők:
Csilla: Jónás Anna
Saci: Hegedűs Veronika
Edit: Csíkos Mariann
Norbi: Annus Szabolcs
Dani: Horváth István

Közreműködött:
Lehoczki Andrea – pszichológus
dr. Atalay Borbála – ügyvéd

Fény és hang: Birkás Tibor
Jelmez és smink: Danó Enikő
Rendezőasszisztens: Remzső Andrea
Rendezte: Horváth István

Az előadás helyszíne a Szegedi Pinceszínház:
Jegyinformáció:

Elővételben: a Színház titkárságán munkanapokon.
Jegyárak:
Elővétel: Teljes ár: 1000, diák/nyugdíjas.:800;
Helyszínen: Teljes ár:1200, diák/nyugdíjas: 1000

Tel.: 62/ 540-554
titkarsag.pincesz@invitel.hu

Az ismertető és jegyinformációk után még adós vagyok egy előzetessel, amit a bevezetőben ígértem. Eme teaser inkább a darab hangulatát kívánja a nézőnek átadni, nem pedig konkrét jeleneteket válogattak benne össze, de így talán még jobb is. Az American Horror Story hangulatát idéző kis videó biztosít minket afelől, hogy a színdarab gyomorba vágóan kemény lesz, szóval inkább csak az erősebb idegzetűeknek ajánljuk a darabot.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] Korábbi ajánlónkban már olvashattatok a Genéziusz Színház: Good Day Today – A gyermekbántalmazás ellen c. darabjáról, de most bővebben is beszámolunk róla, mert elmentünk megnézni. Elöljáróban annyit elárulok, hogy nem bántuk meg, de még most is apróra szorul gyomrunk, ha rá gondolunk. […]