Kollégánk műve is benne lesz a 100 szóban Budapest zsebkönyvben - Corn & Soda

Kollégánk műve is benne lesz a 100 szóban Budapest zsebkönyvben

Kevesen tudják, de Lőrincz Csaba kollégánk nem csak cikkeket tud baromi jól írni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egy novellája idén nyomtatásban is megjelenik.

Október 4-én kiállítás lesz a 100 szóban Budapest tárcanovella pályázat keretein belül. A kiállítás Facebook esemény leírásában a következőket olvashatjuk.

„Egy visszaszorulóban lévő műfaj, a tárcanovella másodvirágzását köszönhetjük a 100 szóban Budapest elnevezésű kezdeményezésnek. A sikerben bizonyára szerepet játszik az is, hogy sokunknak van véleménye fővárosunkról, és sokan vannak azok is, akik szeretnek írni, csak a megfelelő témára vagy feladatra várnak. A feladat pedig egyszerű: legyen egy saját történet Budapestről, melyet el lehet mesélni mindössze száz szóban.

A július 15-ig beérkező pályázatokból egy négytagú zsűri választja ki a tizenkét legjobb történetet, melyekhez kortárs művészek készítenek illusztrációkat. Utóbbiakból nyílik kiállítás a CAFe Budapesten. Díjat kap a három legjobb történet, és idén immár másodszor díjazzák külön kategóriában a 18 évesnél fiatalabbakat; nem mellesleg pedig a legjobb 100 történetből egy mindenki számára elérhető zsebkönyv is készül.”

A leírásban is olvasható zsebkönyvben fog megjelenni Csaba novellája. Mivel mi szeretünk embereket meginterjúvolni, így ezen az alkalmon kaptunk is és szerkesztőségen belül csináltunk egy exkluzív interjút.

Mesélj picit először magadról! Bár mi tudjuk, de áruld el kérlek az olvasóknak, hogy mióta is foglalkozol írással!

Az újságírás tölti ki napjaim legnagyobb részét. Szerencsés vagyok, hogy azzal foglalkozhatom, amit igazán szeretek. A középiskolában figyelt fel rám két tanárom, egy házaspár, akiknek köszönhetem, hogy ezen a vonalon indultam el.

Mit csinálsz akkor, mikor éppen nem cikket írsz, vagy történeteket találsz ki?

Olyankor igyekszem hasznosan elütni az időt. A párom rendezvényeit koordinálom, vagy a szomszédban lakó barátom ügyes-bajos dolgaiban igyekszem segíteni. Vagy éppen a kedvenceimet olvasom.

Tény, hogy a történet amit írtál, elég rövid, hiszen csak 100 szó, de ellehet még rövidebben mondani, hogy miről szól?

Abszolút. Minél rövidebb terjedelemről beszélünk, annál nehezebb teljes, egész történetet elmesélni. Izgalmas kihívás. Az én sztorim a lakótelepről szól, ahol élek. A Havannáról nekem nagyon eltérő benyomásaim vannak a mainstream-mel szemben.

A pályázatoknál mindig eljátszik az író a gondolattal, hogy milyen lenne, ha eredményt is érne el vele. Te most hogy érzed magad, illetve mit érzel az alkotásoddal kapcsolatban?

Abból indulok ki, hogy az 1500 pályázó közül a top 100-ba jutottam. Ez épp úgy jelentheti azt, hogy az utolsó vagyok ebben a sorban, mint azt, hogy az enyém lett a legjobb. Külön öröm, hogy régi ismerősöm, Láng Annie is részt vett a pályázaton. Kivételes képességű embernek ismertem meg. Örülök, hogy egy könyvben szerepel a nevünk.

Köszi a válaszokat Csabi! Jó lenne, ha máskor is ilyen könnyen készülnének el az interjúk!

Ez is tetszeni fog...