Könyvajánló: Alma Katsu - A szakadék - Corn & Soda

Könyvajánló: Alma Katsu – A szakadék

a szakadék

Alma Katsu A szakadék (The Descent, 2014) című regénye a Halhatatlan-trilógia (The Taker Trilogy) harmadik része. A kötet 2016-ban jelent meg az Agave Kiadó gondozásában, Lakatos Anna fordításában. A Halhatatlanban megismerjük Lanore-t, aki már kétszáz éve járja a Földet, és még így is mindvégig hű tudott maradni szerelméhez a sok fájdalom és erőszak ellenére is. Az örök élet, amit kapott, nem jött ingyen, ezért a Megtorlásban kénytelen egy téglából és kőből emelt fal mögé zárni férfit, hogy megmentse Jonathant, igaz szerelmét. Lanore vezekelni próbál bűneiért, megtisztítani múltját, hogy jövője lehessen, azonban egy szörnyű napon Adair megszökik börtönéből, és elindul megkeresni a lányt. Lanore pedig nem tudja, hogyan tudna elmenekülni előle.

Lanore a harmadik kötetben ér a szakadék szélére. Megtalálja Adairt, és arra kéri, a férfi küldje el őt az alvilágba, hogy Jonathan szabadságáért esedezhessen az alvilág királynőjétől. Azonban döntenie kell, hogy betartja-e Adairnek tett ígéretét és visszatér hozzá, vagy bármi áron Jonathannel marad?

A trilógia az utolsó kötettel meglepő befejezéshez fog érni. Alma Katsu megmutatja, hogy a világon a szerelem a legfelkavaróbb energia, ami rengeteg szenvedéssel és megaláztatással tud járni. A trilógia hatalmas visszhangot váltott ki, hiszen ráadásul egy viszonzatlan szerelemről ír, ami mindenki lelkét meg tudja érinteni. Egy sötét, fájdalmas történet bontakozik ki előttünk a három kötetben, amit nem tudunk egyhamar elengedni. A szerző megmutatja, hogy egy szerelem a teljes pusztulás szélére is képes elsodorni egy embert, hiszen eljön az a pont, ahonnan már csak önmagunkat menthetjük meg úgy, hogy a hajunknál fogva húzzuk ki magunkat a szakadékból.

A szakadék megvásárolható az Agave Kiadó webshopjában!

Ez is tetszeni fog...