Könyvajánló gyerekeknek - Tóth Eszter: Pöttöm Pötty és az Ízek Birodalma - Corn & Soda

Könyvajánló gyerekeknek – Tóth Eszter: Pöttöm Pötty és az Ízek Birodalma

Karácsonyra jelent meg Tóth Eszter első mesekönyve, a Pöttöm Pötty és az Ízek Birodalma a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A mese a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes gyerekkönyve volt. Tóth Eszter írónő, aki egyben dietetikus is, kalandos útra hívja a kis olvasókat a táplálkozási piramis „országaiba”, ahol játékos formában megismerteti őket az egészséges táplálkozás alapjaival.

forrás: Könyvmolyképző Kiadó

A mese története szerint az Ízek Birodalma nagy bajba került. Züzüke, a gonosz manó fogságba ejtette a birodalom királynőjét, és ő uralkodik most minden lakója felett.

Pöttöm Pötty a dundi és bátor tündérlány nem is gondolja, hogy egy meggondolatlan hencegés micsoda kalandokba sodorja. Züzüke elrabolja Pötty két legjobb barátnőjét, és az Ízek Birodalmába viszi őket. Pötty azonnal a megmentésükre siet. Barátnőit keresve bejárja az egész birodalmat, sok barátot szerez és izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik. De vajon sikerül legyőznie Züzükét és megmenteni barátait? És mi lesz Makrónia királynő sorsa?

Forrás: Tóth Eszter írói oldala Facebook oldal

Pötty története egyszerre segíti a gyermekeket a helyes táplálkozás megismerésében és megkedvelésében, másrészt pedig az izgalmas kaland során olyan fontos értékekkel is találkoznak, mint a barátság és az elfogadás.

A kötetet közös olvasásra, felolvasásra 4 éves kortól ajánlott, de a 6-7 évesek már bátran olvashatják egyedül is. A mese nyelvezete, a fejezetek hossza igazodik az olvasást éppen csak elsajátító kisiskolások képességeihez, hogy az olvasás valóban élmény és izgalmas kaland legyen számukra.

A kötetet Imelda Green csodálatos illusztrációi díszítik, mellyel már a mesekönyv kézbevétele is valódi élvezet.

Ez is tetszeni fog...