Könyvajánló: Jojo Moyes - Miután elvesztettelek - Corn & Soda

Könyvajánló: Jojo Moyes – Miután elvesztettelek

Talán még mindannyiunk emlékeiben ott él az idei év egyik legnagyobb romantikus filmje, a Mielőtt megismertelek (Me Before You), amelyben Sam Claflin és Emilia Clark teljesen levett bennünket a lábunkról. Már korábban is írtunk Jojo Moyes könyvéről, amely a film alapjául szolgált (a cikk itt elérhető). Most azonban azt javasoljuk, hogy aki még nem látta a filmet, vagy nem olvasta a könyvet, az ne olvasson tovább, hiszen spolierek következhetek.

Engem teljesen elvarázsolt a Me Before You könyv, ezért mindenképpen el akartam olvasni a folytatást is, amely hazánkban júniusban jelent meg a Cartaphilus kiadó gondozásában. A könyveknél kevésbé tartok a folytatásoktól, mint a filmeknél és örömmel konstatáltam, hogy az írónő azért alkotta meg a folytatást, mert annyira élénken élt benne Louisa karaktere. Rengeteg olvasó érdeklődött, hogy mi lett Louisával Will halála után, ezért maga Moyes is elgondolkodott, és megírta a After Yout.

img_3439

Mindannyian emlékezhetünk a Me Before You végére, ahol Will pénzt hagy Louisára, és arra kéri, hogy éljen teljes életet. De vajon lehetséges-e ez, miután Louisa elveszítette számára az egyik legfontosabb embert? Természetesen a lány élete egyáltalán nem alakul zökkenőmentesen. Will halála után elmegy Párizsba, de inkább csak magányosan sodródik a világban. Régi életébe nem is tudna soha többé visszazökkenni, családját is kerüli, ráadásul szülővárosában még mindig Will botrányos haláláról beszélnek. Louisa Párizs után Londonban vállal munkát egy repülőtéren, ahol egyformán telnek a napjai. Egyik este azonban túl sokat iszik, felmászik a tetőre, ahonnan véletlenül leeseik. Emiatt hosszabb időre kórházba kerül, és haza is kell költöznie egy időre.

Louisa balesete események sorát indítja el. Egy gyászfeldolgozó csoportba kezd el járni, ahol érdekes emberekkel ismerkedik meg. Egy mentős is az életébe kerül, aki segített neki a baleseténél. Emellett egy fiatal, nagyon problémás lány is kopogtat az ajtaján, aki azt állítja, hogy ő Will elveszett lánya. Vajon, hogyan rakja össze Louisa élete szétesett darabjait?

jojomoyes00

Az After You nagyon kedves könyv, szerethető karakterekkel és mély gondolatokkal. Úgy gondolom, akkora érzelmi hatása nincs, mint az első könyvnek, de ennek ellenére mindenkinek ajánlom, aki olvasta és szerette az elsőt. Biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni.

Ez is tetszeni fog...