Könyvajánló: Paleo Sósak a Calendula Könyvkiadótól - Corn & Soda

Könyvajánló: Paleo Sósak a Calendula Könyvkiadótól

Forrás: Calendula Könyvkiadó

Forrás: Calendula Könyvkiadó

A Paleo Ünnepi finomságok után most bemutatjuk nektek a Calendula Könyvkiadó soron következő kiadványát. A Paleo Sósak Vaspál Melinda paleolit tanácsadó és fitness edző előszavával kezdődik, amely ismerteti az étrend lényegét, és egy nagyon gyakori tévhitre is rávilágít. Az, hogy a szokásostól eltérő, sokkal egészségesebb alapanyagokat használunk, nem jelenti azt, hogy nélkülözni fogunk vagy hiányérzetünk lesz. Épp ellenkezőleg. Nemcsak finomakat fogunk enni, de hosszú távon meg fognak mutatkozni az újfajta étkezés jótékony hatásai. Akkor sincs baj, ha valaki nem akar újdonságokat, reformételeket a konyhájában, mert ez a kötet a sajtos pogácsára és sajtos rolóra is tud alternatívát kínálni, de természetesen olyan különlegességekből is válogathatunk, mint a zöld pestós hasé vagy spenótos focaccia. Egyébként a gyűjtemény csupa vendégváró finomsággal van tele, amik könnyen és gyorsan elkészíthetők, ha nem akarunk egész nap a konyhában dolgozni.

Természetesen nem csak egy átlagos paleós kiadványról beszélünk, de ezt már bebizonyította az elsőként bemutatott Ünnepi finomságok is. A Gyömbér Rita receptjeivel készült könyv tervét és az ételfotókat Lukácsi Ákos készítette, és már ez is garantálja, hogy ínycsiklandozó falatokban lehet részünk, ha kipróbáljuk ezeket az ételeket. Sághy Kálmán meséi nem maradhatnak ki a tematikus sorozatból, ismét nagyon szórakoztató versikéket olvashatunk a fotók mellett, amik nagyon vidámmá teszik a könyv hangulatát. Kiegészítésként kapunk egy felsorolást és rövid leírást a legfontosabb alapanyagokról, amiket bármelyik paleo boltban beszerezhetünk. Azt tartsuk szem előtt, hogy ugyan használhatunk sajtot, hiszen a sajtos rúd vagy roló nem lenne ugyanaz nélküle, de mindig érett, kemény sajtot vegyünk, mert az érési folyamat során lebomlik benne a laktóz.

A Paleo Sósak tökéletes ajándék, hiszen egy nagyon igényes, szépen megszerkesztett kiadványról van szó, és az ára miatt sem kell aggódnunk (1090 forint). A glutén-és laktózintoleranciában szenvedők is bátran kipróbálhatják a recepteket (a sajtot helyettesíthetjük növényi sajttal), mert minden egyes hozzávalót fogyaszthatnak. A sorozat többi részét keressétek a webshopban, és az ajánlóinkról se maradjatok le!

A könyvekért köszönet a Calendula Könyvkiadónak!

calendula receptkönyvek

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] bemutattuk nektek a Calendula Könyvkiadó paleo-sorozatának két kötetét, a Sósakat és az Ünnepi finomságokat. Most is hasonlóan finom témával készültünk, a […]