Különleges könyvbemutató a Planetáriumban - Kerényi Lilla: Csillagmesék - Corn & Soda

Különleges könyvbemutató a Planetáriumban – Kerényi Lilla: Csillagmesék

(Elsősorban) gyermekeknek szóló könyvekkel nem szoktunk foglalkozni, hiszen megvannak arra a megfelelő fórumok, de ha ennyire érdekes dologról van szó, kivételt teszünk!

Kerényi Lilla havi rendszerességgel szervez éjjeli csillagnéző túrákat a Budai hegyekbe. Egyébként pedagógus ő, kinek hivatása mellett másik szerelme a csillagászat. Ezt a két dolgot most összekötötte, így születhetett meg a Csillagmesék című könyv.

Aki szokott járni az említett túrákra, az jól tudja: Lilla mesemondói vénával is rendelkezik. Azonban a csillagképekhez fűződő mitológiai legendák többségét nem illethetjük a gyermekbarát jelzővel. A Csillagmesék viszont saját kútfőből merített történetek, melyek főszereplői bolygók, üstökösök és mindenféle égitestek.

Kerényi Lilla Csillagmesék 2A kötet éppen egy “csillag-ünnepen” november 7.-én lát…a Napvilágot esetünkben idétlenül hangzik, talán Holdvilágot. Még ezen a hajdanvolt ünnepnapon csak egy csillagot láthattunk, az is vörös volt, az idei november 7.-én sok-sok égitestben gyönyörködhet, aki eljön a Budapesti (Népligeti) Planetáriumba a könyv bemutatójára, mely ezen a pénteki napon este fél hatkor startol!

Természetesen beszélgetés is lesz az újdonsült írónővel, majd – az előzetes hírek szerint – egy népdalénekes is fellép. Végül Kerényi Lilla fel fogja olvasni egyik meséjét, s ezt az eseményt igazi planetáriumi vetítés fogja kísérni!

A Csillagmesék könyvbemutató kiváló alkalom arra is, hogy ingyen és bérmentve megismerkedjünk a népligeti Planetáriumal. A másik fontos dolog, hogy a természettudományos ismereteket is közvetítő mesekönyv hagyományos kereskedelmi forgalomba nem kerül, hanem ehhez a november 7.-eihez hasonló eseményeken és helyszíneken lehet majd megvásárolni, így hát az alkalom ilyen szempontból is rendkívüli lesz. Addig is tanulmányozhatjuk az esemény facebook-oldalát! 

Ez is tetszeni fog...