Kortárs táncszínház online, Gálffi Lászlóval – Kislányom, Anne Frank - Corn & Soda

Kortárs táncszínház online, Gálffi Lászlóval – Kislányom, Anne Frank

A Kislányom, Anne Frank című előadást, a Budapest Táncszínház és a Nemzeti Táncszínház közös produkcióját Földi Béla koreografálta, melynek prózai főszereplője Gálffi László.

Négy évvel ezelőtt láttam a MOMkult-ban a Kislányom, Anne Frank táncszínházi előadást, melyben összetalálkozik a kortárs tánc és a próza. Nagy örömömre szolgál, hogy elérhetővé vált online az előadás, mert – visszaemlékezve a négy évvel ezelőtti érzéseimre – nagy hatású és erős a produkció, melyben jól szerkesztve keveredik a tánc és a próza.

A kétszereplős darabban a címszerepet Sághy Alexandra, az apát pedig Gálffi László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész játssza. Anne Frank naplóját már több formában feldolgozták, mely az egyik legmegrázóbb lenyomata a holokausztnak, főleg azért, mert egy kislány őszinte és hiteles megélésein keresztül szembesülhetünk a szörnyű korszakkal.

Gálffi Lászó
Fotó: Gordon Eszter

A második világháború már zsigerileg érinti az embereket és nyolc rejtőzködő ember sorsán keresztül láthatunk bele az eseményekbe, miközben megismerünk egy kislányt, akiben végig benne van a gyermeki remény. Úgy olvashatjuk Anne Frank naplóját, vagy láthatjuk a feldolgozásokat, hogy a holland lány sajnos nem élhette meg a háború végét… Nem csak a táncszínházi feldolgozás egyedi, hanem az is, hogy Anne Frank édesapja szemszögéből láthatjuk a tragikus eseményeket.

A táncosok és Sághy Alexandra főszereplő mellett szinte a végig a színpadon van az a Gálffi László, akinek természetes és érzékeny előadásmódja tovább emeli az produkció hatását.

Gálffi lászló és Sághy Alexandra
Fotó: Gordon Eszter

Az alkotók az alábbiakban az online megtekinthető előadást:

“KORTÁRS TÁNCSZÍNHÁZI ELŐADÁS GÁLFFI LÁSZLÓVAL!

A művészet lemossa a lélekről a mindennapok porát.”
A jelenlegi helyzetben különösen aktuális Pablo Picasso idézettel szólítanánk titeket online kulturális programlehetőségre!
A társulat repertoárjának egyik sikerdarabját tettük elérhetővé egészében számotokra!
A táncművészet és a próza tökéletes találkozása a Földi Béla koreografálta Anne Frank című előadásunkban!

Az előadás prózai főszerepében Gálffi László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, Anne Frank szerepében Sághy Alexandra, Harangozó-díjas táncművész, társulatunk művészeti vezetője! Dőljetek hátra és szívjátok magatokba a művészetet, éljétek át a színházi élményt otthon!”

Az előadás itt tekinthető meg:

Ez is tetszeni fog...