Locke (2013) - Corn & Soda

Locke (2013)

10258347_805904226096248_3016057579270721790_oLehet-e érdekes egy mozi, amelyben csak egy férfi telefonálgat a kocsijában ülve, miközben halad London felé? Elég rizikós vállalkozásnak tűnhet, de a Locke című film mégis megpróbálkozott ezzel, és egészen érdekes mozit varázsolt nekünk.

Ivan Locke (Tom Hardy) elkötelezett családapa két fiúgyermekkel és emellett igazán stresszes munkája van építésvezetőként. Másfél órán keresztül figyelhetjük meg az autójában, ahogy telefonhívásokra válaszol, amelyek teljesen megváltoztatják az életét. Minden eddig biztonságos és ismert dolog az életében a feje tetejére áll.

Ivan ugyanis egy nőhöz igyekszik Londonba, aki éppen vajúdik gyermekével. A magzat egy egyéjszakás kaland során fogant meg, a nő viszont úgy döntött megtartja a gyermeket. Ivan pedig felelősséget akar vállalni az újszülöttért, ezért érdekes módon a kocsijából értesíti a feleségét telefonon a fejleményekről, miközben fiai várják haza, hogy közösen nézzék a focimeccset.

 

Locke_poster

Emellett munkája is teljesen a romokba dől, hiszen másnap helyt kellene állnia egy építkezésen, de a gyermek születése miatt erre is képtelen. Így Ivan az autóból próbálja menedzselni fiait, feleségét, újdonsült gyermeke anyját, főnökét és beosztottját is, hogy minden a helyére kerüljön. A kérdés, hogy vajon sikerül-e neki?

Először szkeptikusan, mégis kíváncsian ültem neki a Locke című filmnek, de szerencsére nem csalódtam. Aki kedveli a drámai helyzeteket és ezt a műfajt, az semmiképpen sem fog. Tom Hardy igazán élvezhetően játssza a szerepét, aggódunk sorsáért és fenntartja a figyelmünket másfél óra erejéig.

32LOCKEMAIN1504A

A Locke nagyon jó értékeléseket kapott. A RottenTomatoes közönségének 74 százaléka kedvelte és a kritikusok is ajánlják megtekintésre. Érdekesség, hogy a filmet mindössze hat nap alatt vették fel. A többi színész egy hotelszobából válaszolt Hardy hívásaira.

értékelés: 75/100

IMDb: 7,2

MAFAB: 71%

Ez is tetszeni fog...