Marvel filmek - kronológikus sorrendben - Corn & Soda

Marvel univerzum – kronologikus sorrendben, ráadásul aktualizálva!

Vajon hány képregény adaptáció rajongó próbálkozott már meg a koránt sem egyszerű feladattal,hogy helyes sorrendben nézze végig az Marvel univerzum  filmjeit és sorozatait?

Rengeteg sorrend alapján lehet Marvel-maratont tartani, és most egy rajongónak köszönhetően végre egy korrekt időrendi sorrend is felkerült az internetre!

Nem hiszem, hogy kevés ember nevében beszélek, amikor áldom azt a hardcore Marvel rajongót, aki időt és energiát nem sajnálva kronológikus sorrendbe rakta a Marvel univerzum összes eddig megjelent filmjét és tv sorozatát, hogy megszülethessen a tökéletes Marvel-maraton. Ráadásul aztán mindezt közzétette az interneten!

Forrás: Tumblr

Természetesen az útmutató nem hivatalos, és folyamatosan bővül, hiszen a sorozatok és filmek továbbra is jönnek – ezért is kellett kicsit aktualizálni a cikket-, így a moziuniverzum soronkövetkező filmjei is szerepelnek a táblázaton, legalábbis azok, amikről eddig tudunk.

Ez az idővonal felöleli az új generációs Marvel filmeket nagyjából jövő év végéig, de még abban se lennék biztos, hogy addig nem lepnek meg minket valami új sorozattal vagy filmmel, ami beleillik a képletbe.

Ami számomra feltűnt, hogy se a Legion, se az Inhumans nem szerepel a listán. Ez valószínűleg okkal történt, mert bár mindkét sorozat a Marvel univerzumban játszódik, nem illeszkedik szorosan ebbe a filmes univerzumba.

Jó szórakozást!

 

 

Ez is tetszeni fog...