Mától: ingyenes SzeptEmber Feszt a pesti Népligetben - Corn & Soda

Mától: ingyenes SzeptEmber Feszt a pesti Népligetben

Ha szeptember, akkor SzeptEmber Feszt. Ahogyan cipőt a cipőboltból. Ma délelőtt tizenegy órakor – ágyúlövés kíséretében! – megnyitja nemlétező kapuit a fesztiválszezon záróeseménye a budapesti Népligetben.

Pörköltfőző verseny, szépségverseny (mármint nem a pörkölteknek…), ulti-bajnokság, kispályás foci, könyvdedikálás (a tankcsapdás Lukács Laci dedikálja a róla íródott könyvet), gyerekprogramok (pl. Galagonya Bohóc és Vitéz László) és persze zene minden mennyiségben. Itt lesz Nagy Feró és a ‘rice (péntek), Magyarország vezető punkzenekara az Aurora (szintén ma este), színpadra állnak tribute együttesek (“emlékzenekarok”) a Guns ‘n’ Roses illetve a Uriah Heep színeiben. Nem lehet megfeledkezni természetesen Ganxsta Zoleeról sem, illetve az állat kannibálokat szintén kötelező megemlíteni (Animal Cannibals). A híres apuka nyomdokaiban jár Pataky Gergő zenekarával (Pataky Művek). Képviselteti magát a volt Pokolgép-gitáros, Nagyfi László zenekara, a bombaformában lévő Omen. Elhunyt basszusgitárosuk, Güzü emlékére tart koncertet a Crossholder. 

Képek: www.szeptemberfeszt.hu

Képek: www.szeptemberfeszt.hu

Amit fenti sorokban olvasni lehet, mindaz csupán szerény ízelítő. Bár első pillantásra elkámpicsorodtunk, hogy idén nem lesz külhoni világsztár programja a hazai kiválóságok műsorai közé ékelve, hiszen tavaly a Sabaton utódzenekar Civil Warral elhúzták előttünk a mézesmadzagot, de ez a leírhatatlan bőség kárpótol minket mindenért! Már csak egy kívánságunk van: lehetőleg – csúszások végett – ne kelljen a legfontosabb zenekaroknak is rövidített koncerteket adniuk, ahogy ez 2013-ban történt. De ha már a bőséget imént a leírhatatlan jelzővel illettük, linkelődjék ide a lehető legrészletesebb műsorterv! A programválasztást spéci kereső segíti.

És amit talán le sem kéne már írni: természetesen mi is kint leszünk a teljes hétvégét (szept 5-7) felölelő eseményen, hogy beszámolhassunk a ligeti történetről.

Ez is tetszeni fog...