Megjelent Robert Jackson Bennett Lépcsők városa című regénye - Corn & Soda

Megjelent Robert Jackson Bennett Lépcsők városa című regénye

Ma jelent meg magyarul Robert Jackson Bennett Lépcsők városa című regénye az Agave Könyvek gondozásában. Benett művét a külföldi kritikusok és olvasók egyaránt imádták, 2015-ben jelölték a World Fantasy-, British Fantasy- és Locus-díjakra is, illetve sokáig a Goodreads szavazásán is versenyben volt az év legjobb fantasy regénye címért.

Az Agave Könyvek fotója

Az Agave Könyvek fotója

Robert Jackson Benettnek, Amerika egyik legfiatalabb és legtehetségesebb fantasy írójának új regénye halott istenekről, eltemetett múltról és egy rejtélyes, lenyűgöző városról szól. Itt az ember jobb, ha óvatos, amikor olyan városban kell egy titokzatos gyilkos nyomába erednie, mint Bulikov, mert itt a világ teljesen más szabályok szerint működik. Amikor a város isteneit elpusztították, uralmukat megdöntötték, imádatukat betiltották, a valóság szövete darabokra hasadt. A lépcsők azóta a semmibe vezetnek, a sikátorok a múltba nyíló átjárókká váltak, az utcákon a bűnözők nyomtalanul eltűnnek. Shara Thivanit hivatalosan diplomataként küldte ide az elnyomó birodalom, valójában viszont országa egyik legjobb kéme, akinek most egy gyilkost kell kézre kerítenie. Ahogy a nyomozás egyre súlyosabb titkokat tár fel, úgy rajzolódnak ki fokozatosan Shara előtt egy sötét összeesküvés körvonalai. A nő hamarosan gyanakodni kezd, hogy a szörnyű város uralkodói talán nem is haltak meg–és Bulikov kegyetlen uralma könnyen visszatérhet.
Robert Jackson Bennett Az Agave Könyvek fotója

Robert Jackson Bennett
Az Agave Könyvek fotója

Az 1984-es születésű Robert Jackson Bennett írói pályája hihetetlen tempóban ível felfelé: 2009-ben két regénnyel debütált, ezekből a Mr. Shiversel nyerte a Shirley Jackson- és Sydney J. Bounds-díjakat, a The Company Mant pedig Edgar-díjjal tüntették ki, és Philip K. Dick-különdíjat kapott. A Horzsolások a negyedik műve, ezért 2014-ben egy újabb Shirley Jackson-díjat kapott. Bennettet sokan a modern thriller legragyogóbb új tehetségének tartják (könyveit Stephen King korai regényeivel állítják párhuzamba), de kísérletezik más stílusokban is, mostani regénye például Lépcsők városa címmel merész fantasy egy miéville-i város halott isteneiről és elfeledett történelméről.
Az Agave Könyvek fotója

Az Agave Könyvek fotója

A könyv kapható az Agave Könyveknél:
http://www.agavekonyvek.hu/?gclid=CjwKEAjwq6m3BRCP7IfMq6Oo9gESJACRc0bNH8sNICy9lDPOOC2bP_YVkv2mdITGX60ys_iaHEfobhoCiqvw_wcB

Ez is tetszeni fog...