Megkezdődött az ügynök utolsó bevetése – beszámoló Andy Baron könyvének bemutatójáról - Corn & Soda

Megkezdődött az ügynök utolsó bevetése – beszámoló Andy Baron könyvének bemutatójáról

Andy Baron -forrás: facebook

Andy Baron (forrás: facebook)

Könyvbemutatóra voltunk hivatalosak e július 25.-ei péntek estén. Természetesen eleget tettünk a felkérésnek; igyekszünk mindenhol képviseltetni magunkat, ahova hívnak minket.  A tetthely nem volt más, mint a Hajós utcai Chagall Café (& Restaurant) különterme. A szervezés a helyet illetőleg (is) kitűnőre vizsgázott, hiszen igaz, hogy az utolsó érkezőknek forgatni kellett kicsit a fejüket, hogy széket találjanak, mégis elég kényelmesen el tudtunk terpeszkedni az ülőalkalmatosságokon. A fehér terítők közepén díszelgő kosarakból tepertős pogácsák és édes sütemények kacsingattak felénk, plusz egy okként, amiért érdemes könyvbemutatókra járni.

Komolyra fordítva a szót: mi inkább a 0,07-es ügynök utolsó bevetésére voltunk kíváncsiak, ez ugyanis Andy Baron első könyvének címe. Megtudtuk, hogy a plágium-vádat elkerülendő került bele a legendás számba a tizedesvessző, és a könyv tartalmát illetően is hasonló „komolyságra” számíthatunk. Az író ugyanis reménytelenül Monty Python rajongó. Igaz, ha valami aktuálisan foglalkoztatta Botta Andrást (mert ez a szerző civil neve), azt bátran beleillesztette a humoros jelenetek közé, a politikai megnyilvánulásokat viszont gondosan kigyomlálta belőlük.

Mindezt oly módon tudhattuk meg, hogy Rudas Attila színész a bemutató e szakaszában a moderátor/műsorvezető szerepét töltötte be. Szó esett a szerző úr pályájának (újra) indulásáról: biztonsági őr – vállalkozóként dolgozott, és éjszakai unalmában kétezer köteten küzdötte magát végig. (Hogy hol volt ez a nyugis hely, azt most hagyjuk, nehogy kombináljanak az illetékesek, vajon miért volt az a sok betörés akkoriban.) Az este laza mivoltára jellemző, hogy e pontnál valahogy kikanyarodott medréből a beszélgetés. Igaz, hogy hazafelé egy darabon együtt jöttünk a Mesterrel, de akkor meg mi felejtettünk el a történet folytatására rákérdezni, úgyhogy legyen mindenkinek a fantáziájára bízva, miért szegődik valaki írónak kétezer kötet végigolvasása után. (Talán pont azért.)

Egy nyomdász barátja tartozott neki, s újságkiadásban tudott csak törleszteni, s megszületett a Meztelen Ügynök magazin, melyet egyik novellájáról keresztelt el Andrásunk. Így lesz valakiből laptulajdonos…Sőt, a Meztelen Ügynök műsorrá is avanzsált a Civil Rádióban. Műsorvezető bizonyos Andy Baron.

JBEzek után pedig az úgy nevezett hangjáték klub kulisszái mögé nyerhettünk bepillantást. Profi színészek ugyanúgy klubtagok itt, mint az – ahogy hívni szokták őket – lelkes amatőrök. Játékuknak köszönhetően vicces jeleneteken nevethettünk, melyek közül több megtalálható a bemutatásra szánt könyvben. Ugyanis ilyesfajta írások – „hangjáték-forgatókönyvek” – teszik ki a kötetet. A vizuális élményről hozzá Fazekas Attila, a képregény-király gondoskodott szokásosan zseniális illusztrációi által. Az elhangzottak alapján mi is kedvet kaptunk a 0,07-es ügynök kalandjaihoz és a többi történethez, úgyhogy kritikánk záros határidőn belül olvasható lesz itt a cornandsoda.com-on!

De most még egyelőre próbálja az ember papírra varázsolni egy ilyen egyszerre meghitt, és egyidejűleg harsány este lenyomatát. Pedig lehetetlen. Ott kell lenni egy ilyen eseményen. Egy facebook-bejegyzésen  foglalta össze valaki – keresve a szavakat, mégis zseniális tömörséggel – a lényeget: „Nos, hogy is mondjam, röviden, izé…jó volt!!!”.

Amennyiben szeretnél hasonló témájú cikkeket olvasni a jövőben, „lájkold” magazinunkat!

Ez is tetszeni fog...