Megújul a Pesti Magyar Színház! - Corn & Soda

Megújul a Pesti Magyar Színház!

A Pesti Magyar Színház nem aprózza el a 2015/2016-os évadot, a nézőközönség széles skáláját megszólító darabok és az épület felújítása mellett Magyarországon egyedülálló innovációkat is ígér Zalán János, az intézmény igazgatója.

Az első szembetűnő változás az épület rekonstrukciója, ami bár még gyerekcipőben jár, hiszen a munkálatok miatt nem állhatnak le az alkotói munkák és egyéb programok a színházban, mégis, már most sok változás figyelhető meg az 1985 óta ugyanabban az állapotban levő épületnél. Mindig is nyomasztónak találtam ezeket a nyolcvanas évekre oly jellemző, sötét színeket variáló épületeket, így teljesen felüdültem annak hallatán, hogy a tervek között szerepel a tér világosabbá és barátságosabbá tétele.
Ezzel a jobb közérzet megteremtése mellett azt szeretnék elérni, hogy a színház szalonná átkeresztelt büféje egy amolyan találkozási funkciót töltsön be, ahol irodalomról és színházról beszélgethetnek az oda látogatók.WP_20150928_14_54_39_Pro

A Pesti Magyar Színház a renoválás mellett egy eddig az országban egyedülálló újítással is megpróbálkozik, bevezeti új darabjainál az audionarráció használatát. Ez azt jelenti, hogy a vakok és gyengénlátók is teljességében élvezhetik októbertől a színházi élményt egy készülék segítségével, amivel verbális leírást kapnak a színpadon történtekről, illetve a díszlet leírásáról. Mindehhez csupán egy előzőleges regisztrációra van szükség, és lehetőség szerint egy eszközre, amire az applikáció letölthető. Később pedig a siketek és nagyothallók számára is akadálymentesíteni szeretnék az előadásokat a Sennheimer Audio Partner Kft segítségével. A megújult honlapon minden ezzel kapcsolatos információ elérhető, a regisztrációhoz külön e-mailcím él, ami azért fontos, hogy a kihívással élőknek lehetőséget nyújtsanak az előadás előtt a díszlet bejárására, illetve a jelmezek megtapintására, ezzel is elősegítve a teljes színházi élményt.
Mivel az innováció országunkban még gyermekcipőben jár, olyannyira, hogy a Magyar Színház az első, aki ezzel az újítással él Magyarországon, a színháznak és a technikai fejlesztőknek egyaránt fontosak a visszajelzések, hogy minél hatékonyabban működjön a rendszer.20100820005431

Természetesen új darabokkal is készülnek az új évadra, az első audionarrációs darab Arnold Wesker: A konyha című műve lesz Lengyel Ferenc rendezésében. A CornAndSodának volt szerencséje bejárni a nem mindennapi díszletet, és az október 2-i bemutató után részletesebben is beszámolunk a harminc éve emblematikussá vált színdarabról.
A repertoár színesítése érdekében olyan darabokat visznek színpadra a 2015/2016-os évadban, mint a A muzsika hangja vagy a Van, aki forrón szereti musicalek, vagy Az öltöztető, Az érettségi, A napló, az Utazás az éjszakába, vagy a soron következő premier, ami Carlo Goldoni: Chioggiai csetepatéja lesz.

Az új évad rengeteg érdekességet kínál a színházlátogatók számára a kilenc egészen különböző rétegeket vonzó színdarabbal, az új, egyre barátságosabb külsővel és innovációival.

Ez is tetszeni fog...