Megvan az év társasjátéka! - Corn & Soda

Megvan az év társasjátéka!

Kihirdették a Spiel des Jahres, azaz az Év Játéka-díj idei nyertesét: a Képérzék kártyajáték 2020 legjobb társasjátéka!

Képrézék. Forrás: Gémklub.

A Képérzék két stratégiai játékkal szemben, egyedüli partijátékként nyerte el a díjat a rangos német díjat! A játék már hazánkban is elérhető, Magyarországon a Gémklub forgalmazza.

Miről is szól a Képérzék? – 5 készlet – 5 szemszög

Öt fordulón keresztül kell változatos eszközökkel (színes fakockákkal, fa építőelemekkel, cipőfűzővel, kavicsokkal) minél több játékostársunkkal megértetni, melyik az a 16 kép közül, amelyet feladványként kaptunk. Első hallásra talán könnyűnek tűnik, de minden eszközkészlet másfajta kreativitást igényel – és mindenki csak akkor döbben erre rá, amikor az adott készletet a kezébe kapja, és elgondolkozik a hogyan-on…

Persze a feladatot a képkártyák is nehezítik, hiszen az „alkotásunk” nem mindig mutat egyértelműen egy kártyára. Tehát miután legjobb tudásunk szerint megcéloztuk a saját kártyánkat, elindulhat a morfondírozás: vajon a többiek műve melyik képet akarja szimbolizálni?!

De miért éppen ez a játék nyerte az idei Év Játéka díjat? Aki próbálta a játékot, az tapasztalhatta, mennyire komoly kreativitást és asszociációt igényel, hogy egyértelműen egy adott képre utaljunk az alkotásunkkal. A játék egyediségét, az extra játékélményt az alkotás folyamata adja, illetve a játékostársak arcán látott felismerés öröme, ahogy rájönnek, melyik képre utaltunk kreatív alkotásunkkal.

A másik ok: a Csak egy-hez hasonlóan ez is egy olyan partijáték, amellyel könnyen leültethetünk bárkit társasjátékozni, legyen szó gyakorlott játékosról, vagy olyan személyről, aki nem szokott társasozni.

Ez is tetszeni fog...