Megvannak a 6szín stream pályázatának nyertesei - Corn & Soda

Megvannak a 6szín stream pályázatának nyertesei

A 6szín felhívására beérkező pályázatok közül négy társulat stream produkcióját támogatja a színház.

A 6szín új vezetése pályázatot írt ki a színház területén megvalósuló professzionális stream előadások biztosítására, hogy segítse azon független társulatokat, akiknek nincs lehetőségük előadásaik online bemutatására.

A beérkező pályázatokat művészeti tanács bírálta el, melynek tagjai Székely Kriszta rendező, Simon Kornél színész, rendező, valamint Szabó Kimmel Tamás színművész voltak. A beérkezett 21 pályázatból a tervezett három helyett négy produkciót is támogatott a zsűri, így a Dekk Színházat, a MáSzínházat, a Therminal Workhouse-t valamint a Ziránó Színházat segíti online előadáshoz a teátrum.

A nyertes előadások januárban kerülnek felvételre, és a tervek szerint februártól online lesznek láthatóak a 6szín műsorán.

A 6szín stream pályázat nyertes előadásai:

Dekk Színház – Garázsbanda

A Dekk Színház produkciója olyan kamaszokról szól, akik rockbandát alapítanak, és arról ábrándoznak, hogy egyszer eljutnak a világ nagy rockszínpadaira, ahol majd százezrek tombolnak előttük. Egyelőre még ők tombolnak, és az egymás idegeit cincáló fiatalok útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe tart. “Produkcióinknak hála a világ hamarosan sokkal viccesebb hely lesz, míg végül elérjük végső célunkat, amikor is az újszülöttek nem felsírnak majd, hanem felnyerítenek.”

Író: Vinnai Bandy. Játssza és rendezte: Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András.

MáSzínház – Nathan Filer – Illés Márton: A zuhanás sokkja

A darab egy húszas évei elején járó fiú, Matthew elbeszélése, aki Down-szindrómás bátyja halála óta küzd a skizofréniával. A főszereplőt 9-19 éves kora között követjük, a leglabilisabb, legintenzívebb életszakaszában. A fiatalkori mentális betegségeket nehéz felismerni az amúgy is szélsőséges hangulatváltozások időszakában, és még nehezebb jól kezelni.

Szereplők: Inoka Péter, Bagyura Gábor, Konkoly Áron, Grisnik Petra, Szabó Mátyás Péter. Rendező: Kovács Henrietta.

Terminal Workhouse – M/Ámor vagy amit akartok

Makkoshotyka polgármesterének lánya az esküvőjét tartja. Az egész község lázasan készül, ám a dolgok nem mennek simán. Előbukkannak a legféltettebb titkok, a sztárlájt partiszervíz pálinkája, a sámándob, meg a kisgömböc, és minden szál összegabalyodik. Minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes? Ízig-vérig, sírva-vigadós vígjáték, magyar valósággal megfűszerezve.

A szövegkönyvet Shakespeare klasszikusa és a színészek improvizációi alapján Dancsecs Ildikó írta. Szereplők: Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Kálóczi Orsolya. Rendező: Dömötör Tamás.

Ziránó Színház – Kelekótya haramiák

A Veres András által írt és rendezett bábjátékban hagyományos kesztyűsbábok segítségével elevenedik meg a két rettentő rabló, Gerzson és Ödön története. A humoros, szívmelengető történetből kiderül, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek.

Tervező: Rumi Zsófia. Zeneszerző: Dés András. Játszók: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert.

Ez is tetszeni fog...