Merj álmodni Magyarország! - Szenes Iván emlékére - Corn & Soda

Merj álmodni Magyarország! – Szenes Iván emlékére

A Duna World-ön csütörtökönként új műsorban tisztelegnek Szenes Iván örök slágerei előtt, ahol népszerű magyar énekesek adják elő az ikonikus slágereket, amelyek közül néhány az idén márciusban kiadott ’Merj álmodni Magyarország!’ CD-n is szerepel. Magyarország leghíresebb dalköltőjének életművét lánya, Andrea méltón viszi tovább és most először enged betekintést a családi élet titkaiba is. Ezt tükrözi a műsor címe is: „Szenes Iván írta Andreával”.ivan-a-zongoranal
„Szenes Iván kicsit a modern kor Petőfije, szíven találja a magyarokat, akik azonosulni tudnak a dalok hazafias lelkületével. Televíziósként egész életemben, amit csak tudtam videóra vettem. Ebben az új sorozatban először hozok nyilvánosságra intim, családi videókat és gondolatokat többek között – Koós Jánostól, Kovács Katitól, Aradszky Lászlótól és Hofi Gézától. Szerettem volna még sohasem látott módon, első kézből bemutatni a helyet, ahol a legtöbb magyar sláger született. Édesapám személyes gondolatai éppúgy jobbá teszik az életünket, ahogy a slágerei. A most csütörtöki adásban Szenes Iván életének komoly, eddig a közönség által soha nem hallott, meghökkentő részleteit ismerhetjük meg.” – vallja Szenes Andrea, a dalköltő leánya.

Szeptember 29-én került először adásba a ’Szenes Iván írta Andreával’ című műsorsorozat első része, mely tovább érleli azt az emléket, melyet Szenes Iván állított Magyarországnak és első sorban szülővárosának, Budapestnek. Nemcsak a fővárosiaknak jelenthet ez örömhírt, hiszen országos érdeklődés övezte az idén már hatodik alkalommal megrendezett Szenes Iván Emlékkoncertet is. A VIII. kerület legnagyobb szabású, közel tízezres tömeget megmozgató eseményére idén először a dalszerző nevét viselő téren került sor. A frissen avatott tér mára Józsefváros legnépszerűbb helye lett, melynek látogatottsága a Hősök terével és a Kossuth térrel vetekszik.

Bodrogi Gyula, az ikonikus dalköltő személyes jó barátja, tízezer ember előtt könnyezte meg azt a pillanatot, amikor Budapest főpolgármester-helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra lerántotta a leplet a Szenes Iván nevével fémjelzett tábláról.fopolgarmester-helyettes-szenes-ivan-ter-avato
Szenes Iván emlékének nem csupán a megőrzése, hanem életbölcsességeinek átadása is célja a dalköltő leányának, Szenes Andreának. Éppen ezért a most induló programsorozat egyik különlegessége, hogy az ifjú tehetségek felkarolásán keresztül a fiatalabb hallgatókat is megérintse és összetartsa az a hazafias tudat, melyben a mindenki által ismert dalok íródtak. A tévésorozat 10 részen keresztül ismerteti a híres alkotóház kulisszatitkait. Első ízben kerülnek elő még soha nem látott felvételek a családról és a sztárok ellesett pillanataiból.

Tabáni István friss Szenes Iván díjas művész büszke arra, hogy tízezres tömeg előtt énekelhette el Szenes Iván több slágerét, többek között egy régi dalt is, a ’Pest felé szökik’ a nyár című szerzeményt. A népszerű énekes mélyen hisz Szenes Iván generációkon átívelő erejében. A még fiatalabbakat képviselő gyönyörű énekesnő – Cserpes Laura pedig az ’Új Budapest Himnusz’-t adta elő a Szenes Iván Emlékkoncert alkalmából.

Ez is tetszeni fog...