A Merry Friggin' Christmas (2014) - filmajánló - Corn & Soda

A Merry Friggin’ Christmas (2014)

imagesAz A Merry Friggin’ Christmas Robin Williams legutolsó filmjei között található, amelyet sok szeretettel ajánlunk az idei ünnepekre. Aki szerette a színészt, annak mindenképpen érdemes megnéznie ezt a vígjátékot is.

A mozi elején megismerhetjük Boyd Mitchlert (Joel McHale), aki kisfia számára minden évben szeretné megadni a lehető legtöbbet karácsonykor. Pontosan azért, mert saját édesapja (Robin Williams) meggyilkolta számára a karácsony szellemét. Kettejük kapcsolata egyáltalán nem alakult jól az évek során, ezért karácsonykor sem vennék hazafelé az irányt, azonban minden másképp alakul, hiszen Boyd öccse, Nelson keresztelőre invitálja őket a szülői házba pontosan karácsony este. Így Boyd és családja felkerekednek, de hiba csúszik a gépezetbe, hiszen estére kiderül, hogy fia ajándékát otthon hagyták.

la_ca_1017_a_merry_friggin_christmas

Boyd és édesapja közösen indulnak el a nyolc órás útra, hogy karácsony reggelére visszaérjenek. Boyd mindent meg akar tenni azért, hogy kisfia minél tovább higgyen a Mikulásban, és ajándék nélkül a varázs természetesen örökre elveszne. Így Boydnak és apjának meg kell próbálnia összedolgozni azért, hogy megszerezzék az elveszített ajándékot.

hero_MerryFrigginChristmas-2014-1

Az A Merry Friggin’ Christmas igazán kellemes hangulatú, aranyos karácsonyi film. Fontos szerepet kap benne az apa-fiú kapcsolat, és a terhek, amelyeket éveken keresztül magukon cipelünk. Robin Williams rendkívül jól alakítja a goromba apát, aki természetesen szereti saját fiát, de nehezen és rosszul fejezi ki érzelmeit felé. Hogyha szeretné valaki egy kicsit karácsonyi hangulatba ringatni magát, akkor a film semmiképpen sem lesz rossz választás.

Pontozás: 55/100
IMDb: 5.2
MAFAB:45%

merry friggin christmas

Ez is tetszeni fog...