Mesés novembert mindenkinek! Ősz végi programok a Deák 17 Galériában - Corn&Soda

Mesés novembert mindenkinek! – Ősz végi programok a Deák 17 Galériában

November elején a játékoké és a meséké a főszerep a Deák 17 Galériában. Először az Alice Csodaországban témájára készült illusztrációkból nyílik kiállítás It’s Always Tea-Time címmel. Ha pedig játszani támad kedved, menj el a Játékos interakciók című kiállításra, ahol ki is lehet próbálni a játékokat. Az igazán vállalkozó szellemű, rajzolni szerető lurkók pedig benevezhetnek a Hétköznapi (szuper)hősök pályázatra. Akik pedig túlságosan felnőttnek érzik magukat a fenti témákhoz, és kicsit komolyabbra vágynának, azokat várja Az Én városom, a mi Világörökségünk kiállítás és A magyar nyelv napja konferencia.

Forrás: deak17galeria.hu

Játékos interakciók kiállítás

Észt design gyerekeknek

november 7-11.

A Design Hét keretében megnyíló kiállítás arra hívja fel a figyelmet, hogy az élet első szakaszában, a gyerekek képességeinek fejlesztésében fontos szerep juthat a minőségi designnak. A kifejezetten gyerekekre szabott tárgyak alkotói pályájuk elején álló fiatal formatervezők munkái. A kiállítási anyag összeállításakor a szervezők tanulás-játék, illetve öltözködés témakörből válogattak, és érintették a social design területét is. A tárgyak többsége a helyszínen kipróbálható! A program a Design Hét Budapest eseménysorozat hivatalos része, és az Észt Intézet jóvoltából látható.

 

It’s Always Tea-Time kiállítás

november 8-11.

It’s Always Tea-Time – illusztrációk 18 országból. Nemzetközi illusztrációs kiállítás az Alice Csodaországban témájára.

A kiállítás ötlete 2014-ben született. Az észt kurátornak, aki maga is illusztrátor, szép kerek születésnapja közeledett, de mivel a barátai szanaszét élnek a világban, lehetetlen vállalkozás lett volna egy asztal köré ültetni őket. Ezért úgy döntött, hogy meghívja őket egy csésze teára, ám a teázást egy tárlat formájában valósítja meg.

A kiállítás az Észt Tervezőgrafikusok Szövetsége, az Észt Kulturális Alap és az Észt Gyermekirodalmi Központ támogatásával jött létre, a magyarországi bemutatást az Észt Intézet szervezte a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériával együttműködve.

Megnyitó: 2017. november 8. 17:00

Megnyitja: Viive Noor kurátor és Kérchy Anna egyetemi docens (SZTE Angol-Amerikai Intézet)

 

Az Én városom, a mi Világörökségünk kiállítás

2017. november 15 – 2017. december 20.

Kiállításunkon a Selmecbánya által meghirdetett Világörökség a fiatalok szemével című rajzpályázat , illetve a Világörökség Városok Szervezete (OWHC Organisation of of World Heritage Cities) és a Budapest városa által meghirdetett videopályázat legjobb alkotásai mutatkoznak be. Együttműködő partnerek: Világörökség Városok Szervezete (OWHC Organisation of of World Heritage Cities) és Selmecbánya városa.

Megnyitó: 2017. november 15. 16:00

Megnyitja: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester- helyettes asszony és Nadežda Babiaková Selmecbánya polgármestere.

 

A magyar nyelv napja konferencia

2017. november 10. 11:00-15:00

Mindenki, aki magyarnak született, s így akarva, nem akarva vállalja szenvedésünket, kárpótlást kap azáltal, hogy Arany Jánost eredetiben olvashatja. (Péterfy Jenő)

 

Hétköznapi (szuper)hősök pályázat

A pályázatok leadásának határideje: 2018. január 5.

Országos nyílt pályázatot hirdettünk általános iskolai felső tagozatos és középiskolás diákok részére. A debreceni NDK – Neue Debrezenische Kunst – és a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Galéria által közösen meghirdetett pályázat. A pályázatra érkező anyagokból egy közös kiállítás jön létre. A kiállítás gerincét az NDK, valamint a meghívott kortárs képzőművészek témára reflektáló, tematikus munkái adják, mely kiegészül a meghirdetett pályázatra érkező diákmunkákkal.

 

Ez is tetszeni fog...