METU _Can't touch this! - kiállításajánló - Corn & Soda

METU _Can’t touch this! – kiállításajánló

“Kérem, ne nyúljanak a kiállítási tárgyakhoz!” Ismerős, ugye? Ha kiállításon járunk, általában ezt az alapelvet kell figyelembe vennünk, tetszik vagy sem. A METU hallgatói  – mert ők is jó pár alkalommal megfogdostak volna egyet s mást számos tárlaton – most lehetőséget adnak, hogy mi, nézők ezúttal részesei, és ne csak szemlélői lehessünk egy kiállításnak. Május 4-én, 16 órától az Új Budapest Galériában (Bálna) mindent a kéznek!

“Ha benned is felmerült már a kérdés, ha kipróbálnád, hogy milyen, amikor “mindent a szemnek és mindent a kéznek”, ha szeretnél egy formabontó kiállítás részesévé válni, akkor gyere el a Határtalan Design kiállításra, hogy együtt lépjük át a határokat! A tárgyakat mi adjuk, te csak add a kezed, és rajzolj, alkoss, színesíts!” – olvasható az esemény leírásánál.

Határtalan Design címmel nyílt meg, tizenkettedik alkalommal a „madeinhungary” és ötödik alkalommal a „MeeD” – Meeting of European and Central European Designers – kiállítás. Az esemény rendkívül jelentős, hiszen 11 ország közel 100 tervezőjével találkozhatunk a kiállítótérben. A földrajzi határok mellett a design egyes szegmensei is megnyílnak, a szériadarabok mellett az egyedi, művészi igénnyel létrehozott tárgyak is bemutatásra kerülnek.

A Határtalan Design kísérőrendezvényeként kerül megrendezésre a „Can’t touch this!” elnevezésű projekt, a Budapesti Metropolitan Egyetem design- és művészetmenedzsment szakos hallgatóinak szervezésében. A projekt arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan dönthetőek le a határok a kiállítás mint műfaj és a design világa, azaz a kiállítási (design)tárgyak és a látogatók között.

Május 4-én az érdeklődőket egy „white cube” hatást imitáló tér várja, ahol nem csak megfogni lehet, de át is formálni a kiállított berendezési tárgyakat. A nézők ezúttal alkotóvá is válhatnak, rajzeszközök segítségével szabadon alakíthatják, dekorálhatják a teret és a benne elhelyezett tárgyakat.
Vajon hol húzódik a határ a kiállítás és a hétköznapok, a tervezés és a használat között? Május 4-én, a Bálnában kiderül!

Szervezők: Budapesti Metropolitan Egyetem, Szigeti Szilvia, Bacsa Melinda, Csiszár Zita, Kolozsvári Zsuzsanna, Kovács Emese, Maros Liliána, Papp Flóra, Somodi Kálmán, Szabó Anna, Szeitl Zelma, Tasnádi Katalin, Tóth Gréta, Zsámboki Laura

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni itt tudtok.

A videóért és a sajtóanyagért köszönet az esemény szervezőinek.

További információkat az Új Budapest Galéria honlapján és az esemény facebook oldalán találtok.

Ez is tetszeni fog...