Mi lehet a közös Batthyány Lajosban és Szabó Lőrincben? - Így szerettek ők az Átriumban - Corn & Soda

Mi lehet a közös Batthyány Lajosban és Szabó Lőrincben? – Így szerettek ők az Átriumban

Az Így szerettek ők címmel indul felolvasószínházi sorozat az Átriumban november 20-án és 21-én Szabó Lőrinc szerelmi életét bemutató előadással. A Nyáry Krisztián nagy sikerű könyvei alapján életre hívott sorozatot eredetileg Szegeden a REÖK-ben mutatták be Réczei Tamás rendezésében. Ezeken az estéken ráadásul Nyáry Krisztián egy exkluzív ráadás-felolvasást is tart november végén megjelenő Fölébredett a föld – Levelek, hősök, történetek 1848-49-ből című kötetéből.

forrás: sajtóanyag

Mi van az iskolában megtanult életrajzok és életművek mögött? Hús-vér emberek, valódi örömökkel, sorsokkal, kapcsolatokkal, érzésekkel, érzelmekkel és tragédiákkal. A felolvasószínházi sorozat a legismertebb magyar írók és költők művek és könyvek mögötti szerelmi életét mutatja be a Nyáry Krisztián által megírt népszerű történetek nyomán. A sorozat ötletgazdája Réczei Tamás rendező, aki a Szegedi Tudományegyetem bölcsészhallgatóinak kutatásai alapján készítette el az egyes előadások szövegkönyvét.

November 20-án és 21-én az előadás Szabó Lőrinc, Mikes Klára és Korzáti Erzsébet történetét dolgozza fel. Szabó Lőrincet maga Nyáry Krisztián személyesíti meg, szerelmeit pedig Kerekes Viktória, az Örkény István Színház színésznője, valamint a Terápia című sorozatból is ismert Kurta Niké alakítja.

forrás: sajtóanyag

A nézők ezeken az estéken egy exkluzív ráadás-felolvasásnak is a részesei lehetnek, ugyanis az előadás szereplői Nyáry Krisztián november végén megjelenő Fölébredett a föld – Levelek, hősök, történetek 1848-49-ből című kötetéből is felolvasnak egy történetet,  így az érdeklődők itt hallhatnak először egy részletet a várva várt új kötetből. A felolvasásra kerülő fejezetről Nyáry Krisztián rejtélyesen csak annyit árult el, hogy „Szabó Lőrinc és Batthyány Lajos valamiben hasonlítottak egymásra.”

A sorozat decemberben is folytatódik: december 5-én József Attila, Kozmutza Flóra és Illyés Gyula szerelmi háromszöge Fehér Balázs Benő, Lovas Rozi és Hajduk Károly közreműködésével kerül bemutatásra.

Jegyek kaphatók az Átrium jegypénztárában és online.

Forrás: Sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...