Minden héten fesztivál - nyári fesztiválajánló - Corn & Soda

Minden héten fesztivál – nyári fesztiválajánló

Beindult a nyári fesztiválszezon, így országszerte zajlanak a különböző zenei, kulturális, gasztronómiai és különféle művészeti fesztiválok. Cikkünkben összegyűjtöttünk egy csokorra valót, hogy ízelítőt adjunk abból a széles palettából, melyből az idén a fesztiválozni vágyók válogathatnak.

35. Régi Zenei Napok – Filharmónia Magyarország(Június 29.-július 6. – Vác)

forrás: sajtóanyag

Javában zajlik a 35. Régi Zenei Napok barokk fesztivál, mely amely Vashegyi György szerint „Az egyetlen olyan fesztivál ma Magyarországon, ahol magas színvonalú régizenei hangversenyek és rendkívül magas nemzetközi színvonalat reprezentáló mesterkurzusok zajlanak egy héten keresztül.” Egy hétre visszarepítik a közönséget az időben, felidézik a barokk kor ünnepeit és hétköznapjait. Betekinthetnek a hangszeres és karmester kurzusok kulisszatitkaiba, elsajátíthatnak különleges tánclépéseket, és a nyári hőségben egészen különleges koncerteken pihenhetnek meg a Fehérek temploma vagy a Székesegyház hűvösében. Találkozhatnak az Orfeo Zenekarral és a Purcell Kórussal, a Capella Savaria Zenekarral, Für Anikóval és Becze Szilviával, valamint a négy régi zenei professzorral: Vashegyi Györggyel, Lax Évával, Bernhard Forckkal és Nicholas Parle-al. Ezen kívül számos izgalmas program közül választhat a közönség.

5. SALFÖLDI DALFÖLD – főszerepben a magyar jazz világa –
(Július. 5–7., Salföld)

forrás:sajtóanyag

A 2014 óta minden évben megrendezett fesztivál küldetése, hogy a balatoni nyár zajától eltávolodva koncertekkel, kiállításokkal, színházi előadásokkal, beszélgetésekkel és további izgalmas programokkal szólítsa meg a tartalmas szórakozásra, elmélyülésre vágyókat. Az összesen 10 jazz formáció között találjuk a szcéna legkiválóbbjait a Fekete-Kovács Kornél Quintettől a Párniczky Quarteten és az Indigón át a Dresch Quartettig. Igazi ínyencségként itt mutatkozik be Gyémánt Bálint új triója fesztiválkörnyezetben, Barabás Lőrinc Algorhythms című lemezét mutatja be, és először áll színpadra Vidákovich Izsák új formációja, az Isac and Isac is. Tóth Viktor nyitott jazz-órát is tart, ahol bárki bepillanthat ebbe a sokaknak nehezen megfogható csodavilágba. A klasszikus zenét idén Kelemen Barnabás és a Capella Silentium, a népzenét pedig Bognár Szilvia vendégszereplésével a Hungarian FolkEmbassy, valamint a Magyarhang zenekar képviseli.

27. Gastroblues Fesztivál (július 5-7. – Paks)

Milles Anderson
forrás:sajtóanyag

A 2019-es esztendőben a rockzene sztárjai és rajongói a legendás Woodstocki Fesztivál 50. évfordulója előtt tisztelegnek. A hazai megemlékezések között egyedülálló módon a paksi Gastroblues Fesztiválon többek között olyan közreműködők is fellépnek, akik fél évszázaddal ezelőtt Woodstockban is zenéltek a színpadon. A Ten Years After együttes ott vált igazán világhírűvé, Miller Anderson pedig a Keef Hartley Band énekes-gitárosaként szerepelt az egykori korszakos rendezvényen. Közreműködnek: Ten Years After, Miller Anderson, Eric Gales, Tátrai Tibor, Varga János, Deák Bill Gyula, Little G. Weevil,
Magyar Atom, Ivan & Parazol, Soulbreakers, Tűzkerék xT

Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat zárás – Várkert Bazár (június 23.- szeptember 21.)

A Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat lezárásaként június 23-tól szeptember 21-ig olyan legendás zenészek hozzák el még egyszer az egykori park hangulatát, mint Kovács Kati, Charlie, Deák Bill Gyula, az EDDA, az Ős-Bikini, Tátrai Tibor vagy a Piramis. Ők azok, akik átadják az Ifipark stafétáját és színpadát az új generáció képviselőinek Zsédának és az Ivan&The Parazol zenekarnak, hogy hamarosan újabb és újabb legendák szülessenek egy a kultikus helyszínen.

Fatemplom Fesztivál (július 12-14., Magyarföld)

forrás: sajtóanyag

Az idén is megrendezik a Fatemplom Fesztivált Magyarföldön. Első alkalommal még nem is nevezték fesztiválnak, a Fatemplom Ünnepét rendezték meg a templom felszentelésének első évfordulóján. Ez az ünnep mára már fesztivállá növekedett, ahol a fatemplomban és a szabadtéri színpadon különböző produkciók váltják egymást. Lesz jazz, népzene, énekelt vers és irodalom is. A szervezők betartják ígéretüket, így a tavalyi ítéletidő miatt elmaradt Szörényi Levente és a Vujicsics zenekar koncertet idén megtartják – a 2018-as szombati napi karszalagok (illetve a bérletek) a július 13-án rendezendő eseményekre érvényesek. A vasárnapi programot ökumenikus istentisztelet zárja, amelyen a fesztivál művészei is részt vesznek.

Bonnie Tyler koncert – 2019. július 27. (szombat), Tokaj Fesztiválkatlan

forrás:sajtóanyag

Bonnie Tyler, az ikonikus brit rockénekesnő, legnagyobb slágereivel és új dalaival érkezik július 27-én a Tokaj Fesztiválkatlanba. Nyári koncertje egy felejthetetlen este lesz, ahol az elmaradhatatlan örökzöld dalok mellett, az idén megjelent, Between the Earth and the Stars című legújabb stúdióalbumáról is bemutat dalokat.

Flying Bodies Fesztivál – 2019. augusztus 11-17.

Forrás: sajtóanyag

Idén először kerül megrendezésre a Flying Bodies Fesztivál, mely a 10 éves Duda Éva Társulat egyik kiemelt programja. Minden szempontból egyedi, progresszív programokra számíthatnak az érdeklődök, napközben cirkusz -, parkour, tánc kurzusok, később díjazott kortárs tánc előadások magyar és nemzetközi alkotóktól, meghökkentő cirkusz produkciók és pop-up performanszok.  Több nemzetközi előadó közül a holland Panama Pictures cirkusz társulat készül bemutatni két produkcióját is a fesztiválon, közösen slammelünk Kemény Zsófival, Pion Istvánnal és Bárány Bencével, lehetőség lesz Gryllus Ábris beatjeire tombolnitanulni a Yamakasi csoport egyik tagjától, Tony Thich- től, vagy részt venni a Tűzmadarak cirkusz csapat interaktív programjain. 

forrás: sajtóanyagok

Ez is tetszeni fog...