Minden listát leuralt a Dunkirk - Corn & Soda

Minden listát leuralt a Dunkirk

Christopher Nolan legújabb filmje, a Dunkirk című háborús eposz a Dinamó-hadművelet gyorsaságával repült a csúcsra a jegyértékesítési táblázaton is az elmúlt hétvégén.

A hatalmas népszerűségnek örvendő második világháborús dráma hihetetlen kritikusi hátszéllel hasít továbbra is. 94-es Metascore értéke mellett pedig még a nézői visszajelzések is parádésak. A legnagyobb külföldi mozis oldalon, az IMDb-n 8,7-es átlaggal fut a produkció, míg itthon a Mafab listáján közel tökéletes, 98-as értéken áll. Nolan legújabb mozija ezen felül szépen termel a jegypénztáraknál is, a 150 milliós büdzséjének bő egyharmadát már egy hétvége alatt megtermelte, és feltételezhetően nem ez lesz a végállomás.

Nolannél is elégedettebb lehet a Girls Trip direktora Malcolm D. Lee, aki egy hétvége alatt megkereste filmjének teljes költségvetését, ráadásul 30,4 millió amerikai dolláros bevételével a mozi masszívan ragad a Dunkirkre a listán.

Jól megy a szekér a Marvel legújabb szuperhősfilmjének is, a Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming, 2017) nagyon népszerű immár harmadik hete. 22 milliós bevétele szép summa. Önmagában a harmadik legnépszerűbb film volt így, ám még szebb érték az eddig összegyűjtött 251,7 milliós teljes bevétel.

20, 4 milliós bevételével kicsivel csúszott le csak a dobogóról Matt Reeves rendezése: A majmok bolygója: Háború (War for the Planet of the Apes, 2017). A gigantikus majmos trilógia második hétvégéjére azért már majdnem elérte a 100 milliós álomhatárt, szóval igazi panaszra nem lehet okuk Reeves-éknek sem.

Annál inkább csalódáskeltő a Valerian és az ezer bolygó városa (Valerian and the City of a Thousand Planets, 2017) szereplése, amely a kritikusi össztűz mellett a nézőknél is elvesztette a bizalmat; 17 millió amerikai dollárja bevételi oldalon nagyon kevéske. A rossz kezdés valószínűleg később sem fog kisimulni, így Luc Besson grandiózus víziója és annak robusztus 197 millió eurós büdzséje jegyeladásokból aligha fog megtérülni. Persze a francia mester ettől még nem kerül csődbe, a filmforgalmazási jogok bőven fedezik a kiesés nagy részét, és ha hinni lehet a pletykáknak Besson már nem csak a film folytatását, hanem a trilógia harmadik részének forgatókönyvét is bőszen írja.

Aki a teljes listára kíváncsi, az kattintson ide.

Ez is tetszeni fog...