Misztrál együttes: jótékonysági koncert Ferencvárosban

Misztrál együttes: jótékonysági koncert Ferencvárosban

Ahogy közeledik Karácsony, úgy nő lelkünkben az igény, hogy jót tegyünk. Mivel mi egy kulturális magazin lennénk, az ehhez a területhez kapcsolódó lehetőségeket vesszük számba.

Fotók: Erőss Elemér (főcím), Orbán Domonkos (cikkben levő kép)

Fotók: Erőss Elemér (főcím), Orbán Domonkos (cikkben levő kép)

A Misztrál zenekar folkosan tálalja a magyar versirodalom megzenésített gyönyörűségeit. Dsida Jenő, Babits Mihály, Arany János, Ady Endre, Balassi Bálint költeményeit tartják többek között repertoáron.

Aki meg szeretne ismerkedni mindezen gazdagsággal, annak programja ne legyen más szerda délután (december 17.-én), mint a József Attila lakótelep Közösségi Házának meglátogatása a Budapest-ferencvárosi Toronyház utca 3/b szám alatt!

A meghitt elő-ünnep fél négykor veszi kezdetét. Az ötven perces Misztrál koncert előtt a lakótelepi iskolások és óvódások karácsonyi köszöntőjét láthatjuk-hallhatjuk, majd gyertyagyújtás következik. A zenés műsor után érdemes lesz még maradni, hiszen Borbényi Éva és Polgár Márta népi kézművesek fognak minket beavatni a gyertyaöntés titkaiba. Végül karácsonyi filmvetítés zárja a délutánt.

Mindez teljesen ingyenesen. Jogos hát a kérdés: hogyan tudunk itt jótékonykodni?

Cipős dobozzal! Mit tegyünk abba? Az ajándékok a IX. kerületben működő FESZGYI Gyermekjólléti Központ által kerülnek a szegény sorsú gyerekekhez. Az előzetes felmérések szerint a következőkre van igény: tartós élelmiszer, bármilyen alkotó eszköz, játékok, mesekönyvek, társas játékok, uzsonnás doboz, tornazsák, kulacs, dezodor, tusfürdő, kislányoknak hajcsat, hajgumi, bizsu.

Az akció részleteiről és a programról a 280-6247-es budapesti számon érdeklődhetünk.

Ez is tetszeni fog...