Nem adtad egykönnyen Magad, 1956! - Egy Szabad Országért! - Corn&Soda

Nem adtad egykönnyen Magad, 1956! – Egy Szabad Országért!

Emlékezzünk együtt 1956 hőseire a Hősök terénél! A OIKOSZ Alapítvány és a PestiSrácok.hu munkatársai kart karba öltve segítenek felidézni, mit is jelent az EGY SZABAD ORSZÁGÉRT fesztivál címe. Az esemény, amelyre Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének és újratemetésének évfordulóján, 2017. június 16-án kerül sor, méltó lezárása az 1956-os Emlékévnek.

Forrás: YouTube

A Hősök terén és a 301-es parcellánál megtartott 1989. június 16-i újratemetés a rendszerváltozás eljövetelének kulcsfontosságú, ám ugyanakkor rendkívül ellentmondásos mozzanata volt. A rendezők célja éppen ezért nem csupán a megemlékezés, hanem a szabadság elnyeréséről szóló üzenet közvetítése.

A Kós Károly sétányon a megemlékezésen kívül filmvetítés és hagyományőrzők felvonulása idézi fel a korabeli hangulatot, emellett táncbemutatóra és koncertre is sor kerül majd. A rendezők Airsoft lövészetet is kínálnak, ahol az érdeklődők az ’56-os szabadságharcot idéző fegyvereket próbálhatnak ki. Emellett sor kerül családi programokra is, mint a korhű harci járművek kiállítása és a háromdimenziós szabadságharcos filmek egyéni levetítése.

A belépés minden programra ingyenes!

Program:

17.00 – 1989. június 16. – Kisfilmek a rendszerváltás nyitányáról, Nagy Imre és mártírtársai újratemetéséről

17.30 – Sasvári Sándor és az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmből is ismert Bakáts téri gyermekkórus fellépése

18.00 – Megemlékezés az 1956-os Emlékbizottság, a Magyar Kormány és az Országgyűlés képviselőinek beszédeivel

19.00 – A Magyar Tartalékosok Szövetsége 56-os hagyományőrzőinek felvonulása, díszlövés korhű ágyúkkal

19.20 – A Lazio Roma meghívott szurkolói magyar drukkerekkel eléneklik az Előre mind Pesti Srácok! című indulót, amely ma is a Lazio hivatalos himnusza

19.40 – „Az ötvenes évek szűk levegője” – táncbemutató

20.00 – Szikora Róbert és az R-Go szuperkoncertje

22.00 – 24.00 Utcabál

Ez is tetszeni fog...