Nem ez lesz a kedvencünk - Kedvencek temetője (Pet Sematary, 2019) - kritika - Corn & Soda

Nem ez lesz a kedvencünk – Kedvencek temetője (Pet Sematary, 2019) – kritika

A Kedvencek temetője film közel sem hozza azt, amit elvárunk tőle. Lehet, hogy már túl magasak az elvárásaink, az érzésünk végül mégis az, hogy ha nem lenne a film mellett ott King neve, senki sem nézné meg.

Stephen King korunk egyik legproduktívabb írója. Tavalyelőtt 4 film, egy sorozat, a tavalyi évből pedig 2 sorozat adaptáció köthető hozzá. A lista idén még három filmmel fog bővülni, szóval biztos nem unatkozik az öreg. Talán ez a túlteljesítés okozta azt, hogy a Kedvencek temetője egy összecsapott munka lett. Persze itt nem csak Kingen múltak a dolgok, hiszen ott volt mellett két rendező, és két forgatókönyvíró is. Lehet a kevesebb több lett volna.

Az alapot biztos sokan ismerik. A könyvet is sokan olvasták és a ’89-es film is nagy népszerűségnek örvend, az olyan hibái mellett, hogy a színészi munkák csapnivalóak voltak benne. Szerencsére ez utóbbiról ebben az esetben már nem beszélhetünk.

Forrás: Paramount Pictures

Szóval ezúttal is egy forgalmas út mellé költözik a család a nagyvárosból. Az apuka most is egy egyetemen orvos, az anyuka ezúttal is a múltjával küzd, a gyerekek és a macska pedig most is cukik. Legalábbis egy darabig.

Majd jönnek a csavarok. Mert nem egy képről képre szintű feldolgozáshoz van szerencsénk. Sok a változtatás, de azok többsége a film javára szolgált. Nem lövöm le őket, nézzétek meg a filmet!

Ami jó volt, hogy a színészi munkák, a képi világ és a hanghatások miatt valóban sokszor ijesztő sőt, a fokozódó feszültség miatt még több is, mint rémisztő a film, ami ugye egy horrornál abszolút jó pont. Például a temető felé vezető mocsár és a benne élő különös lények sejtetése még most is a frászt hozza rám. A gyilkolászó hullagyerek meg lehetetlen, hogy ne legyen mindenki számára borzongató.

A bajok inkább ott kezdődtek, hogy a vágások során értelmetlenné tettek néhány részt. Kapunk egy pillanatnyi jelenetet, de tényleg csak egy másodpercet, ahol az apuka beszélget a lányával a pincében, majd később ott is keresi őt, a néző meg pislog, hogy mit hagyott ki. Mert bizony végül kivágták a végső filmből azt, ami az apa-lánya kapcsolatot mélyítette volna el.

Forrás: CRT-Tv

Hasonló ehhez a film plakátján is szerepelő a gyerekek. A filmben egyetlen jelenetet kaptak, miközben pont velük lehetett volna tovább mélyíteni a történetet és olyan részeket is beleírni, amitől a hátunkon is feláll a szőr.

Mindezek mellett egyébként a King rajongóknak sok pluszt ad majd a film. Például lehet majd figyelni, hogy melyik városba vezető úton akad el az anyuka, vagy hogy a kislány születésnapján milyen veszett kutyusról beszél a szomszéd a bácsi.

A film így 100 pontból 60-at kap, és örüljön neki, mert sok hibája van. A Kedvencek temetőjében rejlő lehetőségeknek a felét sem használták ki, de ezúttal legalább az effektek hihetőek voltak a színészi játékok pedig hibátlanok.

MAFAB: 79

IMDb: 6,2/10

Ez is tetszeni fog...