A Netflix legújabb dobása: a Witcher - Corn & Soda

A Netflix legújabb dobása: a Witcher

A Netflix legújabb kísérlete végre elérte a videojátékosok szívét is, nem is akárhogy. Az egyik legizgalmasabb PC–s  AAA címből készítenek sorozatot, a Witcherből.

forrás: thewitcher.com

A sorozat középpontjában a witcherek (vajákosok) állnak, akiket fiatal korukban genetikailag módosítottak, hogy alkalmasabbak legyenek szörnyetegek – hárpiák, lidércek, sárkányok –  vadászatára. A sorozat világára jellemző, hogy vegyíti a kelet- és nyugat-európai folklórt, amit középkori környezetbe helyez. Megjelennek benne olyan társadalmi problémák, mint például a rasszizmus, vagy a politikai, társadalmi elnyomás. A Netflix ezzel talán a hamarosan véget érő Trónok harca babérjaira törne, hiszen a Witcher világában minden adott, hogy egy hasonló drámát hozzanak létre. Szex, politika, csaták és manipuláció mind-mind jelen van, de pont annyi eltéréssel, hogy izgalmasan, frissen hasson a képernyőn.

Persze sokan felhördülhetnének azon, hogy valójában egy könyvfolyamról van szó, azonban mindenki számára egyértelmű, hogy Andrej Sapkowski regényei (nálunk a PlayOn! Kiadó adta ki) csak azután váltak valóban világszerte ismertté, hogy elkészült a CD Projekt Red csapattól Riviai Gerald szörnyvadászata.

forrás: libri.hu

Mivel maga az alapanyag lengyel eredetű, kiváló húzás volt a Netflixtől, hogy a rendezői széket a szintén lengyel Tomasz Baginszkinek adták – remélhetőleg ezzel a döntéssel is azt érik el, hogy egy, a regényekhez és a játékokhoz, valamint a közép- kelet-európai mentalitáshoz hű produkciót kapjunk.

Ez is tetszeni fog...