Ismét bankot robbant Nolan? - Corn & Soda

Ismét bankot robbant Nolan?

Az első vetítések után a világ kritikusai gyorsan egyetértésre jutottak: Christopher Nolan új rendezése, a Dunkirk (Dunkirk, 2017) az év egyik legjobb, vagy talán egyszerűen az év legjobb filmje lehet, amely már most egészen biztosan sok-sok kategóriában ott lesz az Oscar-díjért versengők között. A II. világháború egyik legizgalmasabb epizódját elbeszélő, látványos, nagy költségvetésű film a kritikákat összesítő Rotten Tomatoes oldalon 96%-on áll.

Forrás: InterCom

A hétvégén eldől, hogy a szakma rajongása milyen közönségsikerre váltható át. Az előzetes mérések alapján, az első hétvégén várható amerikai bevételt 30-40 millió dollárra becsülték. Ehhez az USA 3700 mozijában tartanak premiert, köztük számos speciális, IMAX, 35 mm-es vagy 70 mm-es kópiáról vetítő helyszínen is.

A legújabb hírek szerint, viszont az is lehet, hogy az egyébként tekintélyes számokat tartalmazó előrejelzések alábecsülik a várható eredményt: a Dunkirk a fiatalabbak korosztály mellett ugyanis moziba csábíthatja azokat az idősebb nézőket is, akik a neten zajló felmérésekből kimaradtak. Vagyis ugyanúgy, ahogy a dunkirki csata, a film is tartogathat néhány váratlan fordulatot.

Ez is tetszeni fog...