Oscar-díj 2016 - élőben! - Corn & Soda

Oscar-díj 2016 – élőben!

88-Academy-Awards-2016-Oscars-List

A 88. Oscar díjátadót élőben közvetítjük, ahogyan azt a beharangozónkban ígértük.

Igaz idén van olyan szerencsénk, hogy Magyarországon is adják a gálát, de mi azok számára is nyújtunk segítséget, akiknek esetleg nincs televíziójuk, vagy nem a Duna TV-n szeretnék nézni.

Amíg le nem lövik, beágyazott streamet is tudunk adni, amennyiben az megszűnne, úgy ezen a linken tovább nézhetitek.

 

22:43 Bő másfél óra és kezdünk is.

A Mass Media Network felmérései szerint az emberek legszívesebben a Legjobb férfi főszereplő díját Leonak, a Legjobb női főszereplő díját Jennifer Lawrence adnák, a Legjobb film pedig a szavazások szerint A visszatérő, ami nem túl meglepő.

23:44 Jobb streamet találtunk. Kevesebb mint egy óra és a Dunán is kezdődik a közvetítés.

00:20 El is kezdődött a Duna TV-n az adás, ami egyébként 12 éven aluliaknak nem ajánlott. A mi oldalunkon található persze némileg eltér tőle, mert itt egy külföldi csatorna közvetítését nézhetitek.

00:22 Amíg a nálunk látható streamen reklám megy a Duna kapcsolt a vörös szőnyegre.

00:25 Ahogyan nálunk látható nem minden afroamerikai bojkottálta a gálát. Igaz Whoopi Goldberg említette, hogy örül annak, hogy legalább valami megmozdult az ügyben.

00:30 Jacob Tremblay-t, A szoba kis sztárját interjúvolták meg a vörös szőnyegen, aki többek közt arról beszélt hogy mekkora Star Wars és Darth Vader fan, illetve, hogy négy filmje jön ki még idén.

Mindeközben a Dunán vadul folyik a nosztalgia valamint a Saul fiáról való dumálás.

00:58 Az elmúlt fél órában Olivia Wild oldalcickóján kívül más izgalmas nem igazán történt a Dolby Theatre előtt.

01:01 A két stream, ami oldalunkon látható és a Duna TV-s összehangolódott.

01:08 Saoirse Ronan, a Legjobb női főszereplő díj várományosa, arról beszélt, hogy a Brooklyn című film, akár róla is szólhatna.

01:14 Brie Larson azt mondta, hogy a 9 éves Tremblay nélkül itt sem lehetne, illetve, hogy A szoba olyan volt, mint az édesanyja élete, továbbá, hogy a felvételek után bocsánatot is kért az anyjától amiért nem becsülte meg az anyai munkáját annyira, mint amennyire illett volna.

01:17 Jess Cagle, aki leginkább az Oscar vörös szőnyeg műsoráról ismert, arról szólt pár szót, hogy Chris Rock-nak nem lesz könnyű dolga egyszerre humorosnak is maradnia és feketeként ugye arról is beszélnie, hogy idén ismét nincs fekete jelölt.

01:24 Cheryl Boone Isaacs, a filmakadémia elnöke, ejtett pár szót a faji diverzitásról, illetve, hogy igyekeznek azt megvalósítani.

01:29 A Duna TV-re meghívott szakértők a gálát érintő változásokról beszélnek, mint például a kiemelt sztároknak fenntartott szőnyeg, valamint a sokkal fontosabb köszönőbeszédekről, amiket előre le kellett adni, hogy a díjazottak ne azzal húzzák az időt. A köszönetek ki lesznek írva, így fontosabb témákat érintő beszédeket hallhatunk majd.

01:36 Matt Damon utalt arra, hogy a munkája könnyebb volt mint Leonak.

01:54 Lady Gaga a ruhája mellett arról is beszélt, hogy ő maga is élt már túl erőszakot, említve ezt annak kapcsán, hogy azt a dalt amit jelöltek és elő is fog adni, pont a nemi erőszakról szól.

01:59 Valamiért nem tudnak leszállni Jacob Tremblay-ről. Jó tényleg halál cuki a gyerek, és jó poén volt az “Ott vagyunk már? Ott vagyunk már?”

02:04 DiCaprio arról adott interjút, hogy valóban zord körülmények között dolgoztak, illetve, hogy már 25 éve dolgozik a szakmában és nagyon izgul.

02:11 Chris Evans nővére azt mondja, hogy a tesója elég idegesítő Chris pedig azt, hogy a nővére egy csomószor megverte, persze csak poénkodtak.

02:23 Mark Ruffalo a Spotlight kapcsán említette, hogy ő maga is vett már részt olyan demonstráción ami a nemi erőszak ellen szólt. Úgy véli, hogy a független újságírás rengeteget tett annak érdekében, hogy a papok által molesztált személyek ki merjenek állni a nyilvánosság elé, úgymond a reflektorfénybe.

02:30 Kezdődik a nyitóceremónia.

02:34 Chris Rock viccáradattal nyit, ami persze a rasszizmusról szól.

02:40 A humorista műsorvezető szerint maga a rasszizmus érdekes kérdés, hiszen ha a nőket megkülönböztetik a férfiaktól, mint a legjobb színészek, akkor faji megkülönböztetés is lehetne.

02:45 Charlize Theron bejelenti a Legjobb eredeti forgatókönyv nyertesét.

Legjobb eredeti forgatókönyv: Spotlight – Egy nyomozás részletei

02:48 A nyertesek úgy tűnik mégis köszöngetnek.

02:48 Ryan Gosling a Legjobb adaptált forgatókönyv nyertesét hirdeti ki.

Legjobb adaptált forgatókönyv: The Big Short – A nagy dobás

02:52 Szintén a kötelező köszönések sora.

02:54 Egy kis szünet.

02:58 Vicces összeállítás a jelölt filmekből, ami szintén nem meglepő módon a feketékről szól.

03:00 A mi streamünk elszállt. Elnézést a kellemetlenségét, amint tudjuk orvosoljuk. A Duna TV online streamje természetesen még működik.

03:01 Sarah Silverman a Legjobb eredeti betétdal egyik jelöltét konferálja fel, a James Bond film betétdalát hallgathatjuk.

03:08 J. K. Simmons a Legjobb női mellékszereplőt jelenti be.

Legjobb női mellékszereplő: Alicia Vikander – A dán lány

03:13 Köszönések de semmi különös.

03:18 A Legjobb kosztüm díját Cate Blanchett adja át.

Legjobb kosztüm: Mad Max – A harag útja

03:20 A nyertes jelmeztervező leginkább egy SMS-nek köszönte meg a díjat. Komoly témát említ. Ha nem hagyjuk abba a környezetszennyezést a film még valósággá is válhat.

03:22 Steve Carell a Legjobb díszlet nyertes kategóriájának nyertesét jelenti be.

Legjobb díszlet: Mad Max – A harag útja

03:24 A díjat átvéve az egyik díszlettervező azt mondja, hogy rengeteg ember szükséges ahhoz, hogy ő kompetensnek tűnjön.

03:25 Jared Leto a Legjobb smink díjat fogja átadni.

Legjobb smink: Mad Max – A harag útja

03:27 A sminkmesterek szintén mindenkinek megköszönik.

03:28 Benicio del Toro A visszatérő bejátszását konferálta fel.

03:30 Jennifer Garner szintén egy a legjobb film kategóriájában jelölt film bejátszását, a Mad Max-ét konferálja fel.

03:31 Ismét egy röpke kis szünet.

Streamet beágyazni sajnos nem tudunk. A Disney túl jó munkát végez.

03:35 Rachel McAdams és Michael B. Jordan a Legjobb operatőrnek adnak díjat.

Legjobb operatőr: Emmanuel Lubezki – A visszatérő

03:38 Lubezki a köszönés mellett még Leoval is szeretné megosztani a díját.

03:39 Liev Schreiber a Legjobb vágónak ad szobrocskát.

Legjobb vágás: Mad Max – A harag útja

03:40 A nyertes vágó megjegyzi, hogy jól teljesít a film az este folyamán, illetve köszöni minden stábtagnak akik kibírtak fél évet a sivatagban.

03:41 Chris Rock felkonferált egy kis bejátszást amiben az akadémia próbálja bebizonyítani, hogy nem rasszisták, és még ebbe is belefért egy kis poén, mert Jack Blacket is feketének mondták.

03:47 Chadwick Boseman és Chris Evans a Legjobb hangvágásban adnak át díjakat.

Legjobb hangvágás: Mad Max – A harag útja

03:49 A Mad Max hangvágói a hangról való mesélésről beszélnek, és azt mondják, hogy a film egy olyan alkotás amit a fülünkkel nézünk.

03: 51 A legjobb hangkeverés díját is ők adják át, azaz a leghangosabb és halkabb hangok közötti kontrasztot jelentő keverését.

A legjobb hangkeverés: Mad Max – A harag útja

03:52 Érdekesség, hogy a filmből díjat kapók többségében először dolgoztak együtt és először jelölték őket. Köszönetet mondtak ők is mindenkinek, akiknek csak tudtak.

03:55 Andy Serkis a Legjobb vizuális effekt díját nyújtja át.

Legjobb vizuális effekt: Ex-Machina

03:57 A nyertest váratlanul érte a díj. Csapatmunkának nevezi munkájukat, ezért is köszöni ő is mindenkinek akik segítették őket.

03:58 Jason Segel a technikai díjátadóról beszél és annak a videó bejátszását konferálta fel.

03:59 R2D2, BB8, és C3PO adnak elő egy kis vicces jelenetet.

04:05 Chris Rock nyomatja a hangulatot. A családjával poénkodva azt kéri a milliomos közönségtől hogy vegyenek a lányaitól cserkész sütit. A “lányai” be is mennek a sorok közé sütit osztani.

04:07 A Legjobb animációs rövidfilm díját pedig a Minionok adják át.

Legjobb animációs rövidfilm: Bear Story

04:09 A nyertesek szinte szóhoz sem jutnak az örömtől, mégis megköszönik azoknak, akik száműzetésben szenvedtek.

04: 10 A Legjobb animációs film díját pedig a Toy Story két főszereplője adja át, mármint Andy és Buzz.

Legjobb animációs film: Agymanók

04: 12 A Pixarosok azt hangsúlyozzák, hogy milyen idő és energia igényes is a munkájuk, illetve, hogy ez a díj nem csak nekik szól, hanem mindenkinek aki dolgozott a produkción.

04:13 Kevin Hart nem meglepő módon felszólal a színpadon azok mellett a színes-bőrű művészek mellett akiket idén nem jelöltek. Valamint felkonferálta A Szürke 50 árnyalatának egy betétdalát.

04:19 Az Ötkertben készült egy interjú a Saul fiában Saul fiát játszó színészekkel. Igen többesszámban, mert az iker testvérpár együtt alakította az egy karaktert.

04:22 A Kémek hídjáról szóló bejátszást Reese Witherspoon, Kate Winslet pedig a Spotlight bejátszását konferálta fel.

04:24 Chris Rock egy humoros felvételt vezet fel, amiben fekete embereket interjúvolt meg a filmakadémia rasszizmusáról.

04:29 Patricia Arquette a Legjobb férfi mellékszereplőnek ad Oscart.

Legjobb férfi mellékszereplő: Mark Rylance – Kémek hídja

04:32 Rylance Spielbergnek köszöni meg elsősorban, majd Tom Hanksnek, illetve megjegyezte, hogy nem tudja miért pont ő kapta, mert mindegyik jelölt rendkívül jó alakítást nyújtott.

04:36 A Legjobb rövid dokumentumfilmnek járó díjat Louis C. K. adja át, és megjegyzi, hogy ez egy különleges díj, mert olyanok kapják, akik nem a filmkészítésből gazdagodnak meg.

Legjobb rövid dokumentumfilm: A Girl in The River

04:40 A bejelentés közben Louis C. K. először poénból a Mad Maxet mondta. A díjat átvevő művésznő a filmjének a hatalmát abban látta, hogy valóban hozott változást az ügyben amiről forgatott.

04:41 A Legjobb dokumentumfilmnek Daisy Ridley adja át a díjat.

Legjobb dokumentumfilm: Amy – Az Amy winehouse-sztori

04:43 A film készítői annyi embernek köszönték meg amennyinek csak tudták.

04:45 Chris Rock a sütipénzt számolja, ami több mint 65 ezer dollár.

04:50 Whoopi Goldberg a tavalyi tiszteletbeli Oscar díjat kapókat sorolta fel.

04:52 Az Amerikai Filmművészeti Akadémia elnöke beszédében a művészeket dicséri, valamint természetesen szót ejt az akadémián belüli változásokról, utalva itt természetesen a körülöttük gyűrűző botrányról, ami a faji diverzitás hiányát rótta fel nekik.

04:54 Louis Gossett Jr. a tavalyi évben elhunyt művészekről való megemlékezést vezette fel, ami alatt Dave Grohl éneklését hallgathatjuk.

04:59 A Duna TV-n a műsorvezető nő elterelő hadműveletnek nevezete az elhunyt művészek előtt való tisztelgést.

05:04 A Legjobb rövidfilmnek járó díjat Jacob Tremblay és Abraham Attah jelentik be, és mivel ők gyerekek Chris rock még sámlit is visz be neki, a méretükhöz illően, amire a kis Jacob megjegyzi, hogy szerette Rockot a Madagaszkárban.

Legjobb rövidfilm Stutterer – Serena Armitage és Benjamin Cleary

05:05 Szokásos köszönések, semmi más.

05:07 Sofia Vergara adja át a várva várt Legjobb külföldi filmnek járó díjat

Legjobb külföldi film: Saul fia

05:08 Nemes László az akadémiának köszöni, hatalmas megtiszteltetésnek tartja, és persze köszöni Magyarországnak, hogy finanszírozták. Továbbá arról beszélt, hogy a film a reményről szól, ami a legsötétebb óráinkban sem hagy el minket.

05:10 Az Egyesült Államok alelnök helyettese a nemi erőszak ellen szólal fel.

05:11 Lady Gaga dalát hallgatjuk, amiről már a bevonulás során is  említettünk pár szót.

05:15 A közönség állva tapsol.

05:20 Quincy Jones a Legjobb eredeti filmzenének járó díjat jelenti be.

Legjobb eredeti filmzene: Aljas nyolcas – Ennio Morricone

05:23 Az öreg mesternek kijáró tiszteletet mindenki állva adja meg. Olaszul mondja beszédét, tolmácsa fordítja angolra. Tiszteleg a többi jelölt előtt, és megjegyzi, hogy tökéletes filmzene csak tökéletes filmhez készülhet, illetve megköszöni mindenkinek.

05:25 John Legend pedig a Legjobb eredeti betétdalnak járó díjat nyújtja át.

Legjobb eredeti betétdal: „Writing’s on the Wall”, Spectre – A Fantom visszatér

05:27 A zeneszerzők megjegyzik, hogy a másságukat nyíltan felvállalóknak ajánlja a díjat.

05:29 Sacha Baron Cohen poénkodik a kamu feketeségével,  valamint felkonferálja A szoba bejátszását.

05:30 Olivia Wild a Brooklyn-t vezeti fel.

05:35 A Legjobb rendező díja következik amit J. J. Abrams ad át, ami azt jelenti, hogy a díjátadó legfontosabb részéhez értünk, valamint a végéhez közelítünk.

Legjobb rendező: Alejandro González Iñárritu – A visszatérő

05:38 Iñárritu el sem hiszi, hogy ez történik vele. Az őrült és tehetséges munkatársaival szeretné megosztani. Leonak külön is megköszöni. Az előítéletekről is szót ejt, és azt szeretné ha a bőrszín irrelevánsá válna a világban.

05:44 Eddie Redmayne a Legjobb női főszereplőnek ad aranyszobrot.

Legjobb női főszereplő: Brie Larson – A szoba

05:48 Larson az akadémiának és sok más embernek is köszöni, köztük a kisfiúnak is, aki a színésztársa volt a produkcióban.

05:52 Egy másik eszméletlenül várt díj fog következni. A Legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést Julianne Moore fogja átadni.

Legjobb férfi főszereplő: Leonardo DiCaprio – A visszatérő

05:55 A közönség kedvenc nyert. Mindenki állva tapsolt neki. DiCaprio szépen megköszöni mindenkinek. Ezenkívül azt mondja, hogy maga a film a természethez való visszatérésről szól, a környezetszennyezésre próbálja meg felhívni a figyelmet.

05:58 Végül, de nem utolsó sorban jön a Legjobb filmnek járó díj. Morgan Freeman beszédében azt említi, hogy ez a díj mindenkinek szól a produkcióban.

Legjobb film: Spotlight – Egy nyomozás részletei

06:00 Szinte az egész stáb felvonult a színpadra. Az erőszakot átélőknek, túlélőknek szól a film, aminek remélik a hangja elér egészen a Vatikánig. Megköszönik ők is mindenkinek.

06:02 Chris Rock zárja a gálát egy sütivásárlós poénnal.

Ezzel a 2016-os Oscar-díjátadó véget is ért. Köszönjük mindenkinek, akik velünk követték végig az eseményt! Összefoglalónkat ma délután olvashatjátok majd.

Ez is tetszeni fog...

Hozzászólások

  1. […] nyertesei. A teljesség igénye nélkül csak a fontosabb díjakat sorolom, hiszen a teljes listát az élő közvetítésben kiemelten […]

  2. […] azt tavaly, és tavalyelőtt is tettük, most is éjszakázunk egyet így február végén, hogy élőben […]