Ősz a Deák17-ben - Programajánló - Corn & Soda

Ősz a Deák17-ben – Programajánló

Forrás: sajtóanyag

Eljött a kiállítások ideje! A vénasszonyok nyarának vége, ideje kabátot venni és bevonulni a melegbe – mondjuk a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériába.  A Deák17 idén ősszel sem hagyja unatkozni majd a nagyérdemű közönséget, széles programválasztékkal várják a látogatókat.

Kezdés mindjárt itt is van a november 7-én nyíló Hajótöröttek kiállítás. A Szeiler Péter által megvalósított tárlat a 6-10 éves korosztály számára készülő, animációs filmsorozatát járja körül.  Kolos és nagypapája elhatározzák, hogy hajójukon, a Bella Donnán körbe hajózzák az óceánokat, de egy szörnyű vihar elsodorja őket és hajótörést szenvednek egy lakatlan szigeten, ahol megpróbálnak életben maradni.

A kiállítás bemutatja a sorozat első 13 epizódját, a sorozathoz készült képes forgatókönyveket, látvány- és figuraterveket, illetve egyéb másodlagos forgalmazási anyagokat, és betekintést nyújt a gyártás folyamatába is. A megnyitót aznap délután 17 órakor Varsányi Ferenc animációs filmrendező nyitja majd meg.

November 14-től egészen december 15-ig lehet majd látogatni Párhuzamos valóságok névre keresztelt kiállítást, melyben a valós és virtuális dimenziók találkoznak össze. A „hallható, látható, tapintható” jelzők hamarosan már nem pusztán a valóságra lesznek érvényesek.

A Párhuzamos valóságok egy csoportos kiálltás növényekből, üvegekből, betonból, hangokból pixelekből áll össze. A megannyi neves művészt felvonultató kiálltás (Baráth Bálint, Csiszár Mátyás, Varga Dóra, Neuzer Zsófia stb.) egy már a küszöbünkön álló kettős univerzumba enged majd betekintés. A megnyitó november 14-én 18 órakor lesz Nemes Attila művészettörténész üdvözlő szavait követően.

Forrás: sajtóanyag

A Deák17-ben a befogadás mellett az alkotásra is lehetőség nyílik. 2018/2019-es évben Van művészi vénád? címmel nemzetközi művészeti pályázatot indít középiskolások számára. A kortárs művészet iránt érdeklődő fiatalok megcélzó pályázat során nem csupán az egyedi alkotás a cél, hanem a közös érdeklődésű, tehetséges diákság összeismertetése.

Betekintést nyerhetnek a művészet világába, hogy ismereteket, élményeket és tapasztalatokat szerezzenek, amelyekkel csupán a galériákkal és kiállítóhelyekkel való személyes kontaktus során juthatnak. A projekt megvalósításában részt vállalnak jelentős állami és magán galériák Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon.

A versenyről részletes tájékoztatás a Deák17 honlapján olvasható.

Ez is tetszeni fog...