Petőfi-hétvége a KULTEÁTRUM online műsorán - Corn & Soda

Petőfi-hétvége a KULTEÁTRUM online műsorán

A KULTEÁTRUM-MKVM online előadásai ezen a hétvégén Petőfi Sándor két elbeszélő költeményével, Az apostollal és A helység kalapácsával folytatódnak Borbély Sándor és Besenczi Árpád interpretálásában.

Az apostol 1848-2020

November 27-én, pénteken a színpadon Borbély Sándor színművész szenvedélyesen  érvel, vitatkozik, mesél és közben a közönséghez „kiszólva” fejti meg Petőfi Sándor remekművét. Az apostol meglepő módon reflektál a kor napi eseményeire, örök emberi kérdéseire, és ahogyan a világ körülöttünk, úgy az előadás is változik, alakul, mindig új és új értelmet kap.

Borbély Sándor

Egy ember áll a színpadon. Ő minden és mindenki. Borbély Sándor az előadás során összesen 17 karaktert kelt életre egy személyben, aki egyben rendezője is a produkciónak.

A helység kalapácsa

Szombaton, 28-án Besenczi Árpád Jászai-díjas színművész előadásában kerül színpadra Petőfi Sándor 1844-ben írt remekműve, A helység kalapácsa, melynek műfaji meghatározása: “eposz-paródia”.

A helyszín egy falusi kocsma, ahol “szemérmetes Erzsók ötvenötéves bájai” megbabonázzák a “helybéli lágyszívű kántort”, viszont Erzsók szívéért a “helység kalapácsa” is verseng. Az óriási konfliktust bonyolítja még a “fondor lelkületű egyházfi”, Bagarja uram a “béke barátja”, “Vitéz csepű Palkó” és még sok más remek figura felbukkanása.

Besenczi Árpád

Mindkét előadás 19 órakor kezdődik.

Jegyek a https://tixa.hu/magyar-kereskedelmi-es-vendeglatoipari-muzeum és a https://www.jegy.hu/venue/magyar-kereskedelmi-es-vendeglatoipari-muzeum oldalakon vásárolhatók.

Ez is tetszeni fog...