Pierce Brown Hajnalcsillaga az USA legolvasottabb könyve! - Corn & Soda

Pierce Brown Hajnalcsillaga az USA legolvasottabb könyve!

Egy héttel ezelőtt jelent meg Amerikában  Pierce Brown  Vörös lázadás-trilógiájának az utolsó része, a Hajnalcsillag (Morning Star), ami mostanra a The New York Times bestseller listáinak az élére állt keménytáblás, kombinált print és e-könyv kategóriában. Így a héten a legtöbbet eladott és legtöbbek által olvasott könyv lett az USA-ban. Magyar nyelven várhatóan a Könyvhétre jelenik meg az Agave Könyvek gondozásában.

Az Agave Könyvek fotója

Az Agave Könyvek fotója

Sok kritikus a Vörös lázadás-trilógia hatását a könyvpiacon ahhoz hasonlítja, amit a Star Wars vitt véghez a filmvilágban. Brown az első részért 2014 végén az olvasók szavazatai alapján elnyerte a legnagyobb nemzetközi könyves közösségi oldal, a Goodreads díját a legjobb elsőkönyves szerző kategóriában, majd ezt követően az Arany háború című folytatással megismételte az első rész sikerét, sőt, jócskán túl is szárnyalta: ismét elnyert érte egy Goodreads-díjat, ezúttal már a legjobb sci-fi kategóriában.

Pierce Brown Az Agave Könyvek fotója

Pierce Brown
Az Agave Könyvek fotója

A sorozat Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend. A Hajnalcsillag várhatóan a Könyvhétre jelenik meg magyarul az Agave Könyveknek köszönhetően. A trilógia többi része már egy ideje kapható a kiadónál.

Az Agave Könyvek fotója

Az Agave Könyvek fotója

Hollywoodban már dolgoznak a Vörös lázadás megfilmesítésén, Marc Forster (Én, Pán Péter, Papírsárkányok, James Bond: A Quantum csendje, Z világháború) fog a rendezői székben ülni.

Forrás: Agave Könyvek

Ez is tetszeni fog...