PIM Nyári Fesztivál 2017 - programajánló - Corn & Soda

PIM Nyári Fesztivál 2017 – programajánló

Forrás: pim.hu

Ha nyár, akkor fesztivál! Ráadásul nem is akármilyen, hanem a Petőfi Irodalmi Múzeum Nyári Fesztiválja. A rendezvénysorozatot június 25. és július 14. között tartják meg immár 15. alkalommal Pest belvárosában, a gyönyörű Károlyi-palota udvarán. A tikkasztó nyári estéken a látogatók zene, színház és képzőművészeti előadások közül válogathatnak.

A fesztivált a neves Concerto Budapest estje nyitotta meg június 25-én. Az új hangzásáról és műsorszerkesztéséről világszinten elismert és keresett nagyzenekar Sztravinszkij kamaraoperájának zenekari szvit változatát játszotta vasárnap, ezt követően pedig Harcsa Veronika énekelte Berio Beatles-dalait. A sikeres nyitás után másnap a Kaláka együttes zenésítette meg a magyar irodalomtörténelem egyik legnagyobb alakjának, egyben az idei év főszereplőjének, Arany Jánosnak a verseit.

Forrás: litera.hu

Június 29-én a Rájátszás koncerten a szavak és a zene játékában gyönyörködhetnek a szerencsések. Az irodalmi-zenei produkcióban ismert írók és zenészek – többek között Grecsó Krisztián, Háy János és Egyedi Péter – játszák újra egymás műveit.

Július 3-án ismét egy Arany alkotásnak szentelik az estét, a Toldinak. Minden magyar ismeri a kitartó, törekvő, erős és bátor legény kalandjait. Hétfő este ezt a lebilincselő történetet árulásról és hűségről, bátorságról és reményről a Vígszínház produkciójában Csőre Gábor eleveníti meg a Károlyi-palotában élőzene és vizuális effektek segítségével.

Forrás: litera.hu

Július 5-én a forró levegőt Arany, Petőfi és József Attila saját szerzeményű muzsikái édesítik meg. A dalokat Dresch Mihály, Ferenczi György és a Rackajam, Ágoston Béla és Busa Pista adják elő egy csipetnyi modern ízt kölcsönözve a hangzásuknak.

Július 9-én a Hot Jazz Band bolondítja meg a közönséget a kék zene varázslatával. Schell Judit és László Zsolt „Jazzben mondja el” a húszas-harmincas évek, vagyis a jazz aranykorának irodalmából válogatva.

Július 11-én jól ismert sorok hangzanak el vadonatúj hangzásban: Arany János balladák, név szerint a Vörös Rébék, Mátyás anyja, Vörös Rébék, Árva fiú, Hídavatás, Éjféli párbaj, Zách Klára, Tetemrehívás, Népdal, A walesi bárdok, és végül az Ágnes asszony hangzik fel a capella stílusban. A zenéért Szirtes Edina Mókus, Kováts Kriszta és Szörényi Levente, valamint a Fool Moon öttagú férfi énekegyüttese felel, a képi világért pedig Farkas Gábor Gábriel helyben készülő rajzaiból generált videó.

Forrás: allevents.in

Július 14-ét, a Nyári Fesztivál utolsó napját az emlékeknek szentelik. Írótársak, művészek és barátok emlékeznek meg az egy éve elhunyt Esterházy Péterről. A különleges alkalomra való tekintettel az emlékest díjmentesen megtekinthető lesz bárki számára.

Minden előadás különböző áron látogatható, a jegyek a Múzeum pénztárában és online a jegymester.hu oldalon vásárolhatók.

Ez is tetszeni fog...