Pokémesterek az utcákon - Pokémon GO - Corn & Soda

Pokémesterek az utcákon – Pokémon GO

pokémon

A célom az, hogy jó legyek

Július 6-án érkezett meg, majd két év várakozás után a Pokémon GO. Már akkor is meglepő ötletnek számított ez a mobilos alkalmazás, bár hasonló koncepció, igaz, nem ebben a témában, de évek óta létezik. Ennek a játéknak a lényege, hogy minél több pokémont gyűjtsünk, azokkal harcba szálljunk, és nem utolsó sorban mindezt a mi világunkban, a szabadban tegyük meg. A Nianticlabs csapata kitett magáért, és újra elhozta a kilencvenes és kétezres évek hatalmas Pokémon őrületét. Sokak örömére – legalábbis a statisztikákból ezt lehet kiolvasni – hisz kétszerannyi eszközön van jelenleg telepítve, mint amennyin a Tinder. Ráadásul már most nyomon lehet követni a játék hatásait, pedig alig egy hete elérhető a nagy közönség számára és hivatalosan még meg sem jelent Magyarországon. Azért ne csüggedjetek, itt megtaláljátok az APK fájlt, amivel telepíthetitek androidra. Aki az IOS-t preferálja inkább, annak létre kell hoznia egy új-zélandi, amerikai, ausztrál, vagy japán felhasználót és már töltheti is a Store-ból.

pokemon-go-will-launch-in-july-for-free-unless-you-want-to-catch-the-go-plus-wearable-1020695

Szinteket lépkedve foghatunk el erősebb pokémonokat

Kalandra hív a messzeség

Első dolgunk, – a játék telepítése után – hogy létrehozzunk egy avatárt, majd elkapjuk első pokémonunkat. Kevesen jöttek rá, de a közelben megjelenő három mellett (squirtle, bulbasaur, charmander) pikatchu is elfogható. Csak annyit kell tennünk, mint addig sétálni, míg a közelben, egymás után háromszor meg nem jelennek az alap pokémonok. Ezután sem szabad megállni a sétával és egyszer csak megpillanthatjuk. Egyébként összesen három darab közelben tanyázó szörnyecskét mutat a térkép. Az, hogy milyen típusú, pedig attól függ, hogy milyen terepen járunk. Értelem szerűen a hegyekben túrázva nem fogunk Tentacoolra bukkanni, de a Balatonon nyaralók nagy eséllyel foghatnak el belőlük egy párat. Miért nem elég egy? Ha gyorsan szeretnénk fejlesztett pocket monsterekkel rendelkezni, akkor bizony szorgosan kell szórni a pokélabdákat ugyanolyan pokémonokra és egy bizonyos darabszám után az egyik fejlődni fog. De persze más módon is elérhetjük a metamorfózist, mely után erősebb lénnyel harcolhatunk mások ellen. Akár az utcán, akár az edzőtermekben, csapatokba verődve, afféle bázis foglalós küzdelmekben. Ezen túl találhatóak pihenő pontok, egész pontosan PokéStop-ok, ahol különböző tárgyakat szedhetünk fel. És ha már eléggé ráfüggtünk a valós virtualitásra, beszerezhetjük a még ebben a hónapban megjelenő Pokémon GO Plus-t, mely nem más mint egy karperec. Persze a díszítő funkción túl még rezeg és világít is a csuklókon, ha a hozzákötött telefon egy pokémont érzékel a közelben.

DSCF2301.0

Pokémon GO Plus

Mi győzünk a legvégén

Természetesen a teljes játék ingyenes. Aki mégis szeret igazi pénzt költeni, az PokéCoin-okkal töltheti fel számláját, melyből spéci felszereléseket vásárolhat. Sőt, akár selfizhetünk is az asztal alatt bujkáló jigglypuffal. De ha nem akarunk fotózni, akkor is szükségeltetik a kamera, mivel ezen keresztül tudjuk elkapni új pokémonjainkat. Ezen túl állandó GPS és internet elérés is kell, máskülönben nem tudunk játszani. Jogosan merül fel a kérdés, hogy mennyi ideig képes ilyen energia fogyasztás mellett futtatni az alkalmazást az eszközünk, de biztosíthatok mindenkit, hogy nem túl sokáig. Talán ez nem is olyan nagy baj, mivel az elmúlt egy hétben több forgalmi zavart is okozott egy-egy figyelmetlen játékos, mikor megpillantva egy mew-t, lelépett az úttestre. De a rabló tolvajok is kiszimatolták, hogy milyen egyszerű meló a sikátorokban vadászó pokémestereket kifosztani. Úgyhogy csak óvatosan, de szerezzétek meg mind!

Frissítve: Már hivatalosan is elérhető Magyarországon!

Ez is tetszeni fog...