Prince Avalanche – Texas hercege (2013) - Corn & Soda

Prince Avalanche – Texas hercege (2013)

Prince_Avalanche_Key_ArtNem árulok zsákbamacskát, hogyha azt mondom, hogy a Prince Avalanche nem mindenkinek való mozi. Azonban, aki szereti a lassabb ritmusú, elgondolkodtató, érdekes humorú filmeket, az biztosan nem fog csalódni.

Az 1988-ban Amerikában erdőtűz pusztított Texasban, amely minden felégetett. A javítási munkálatokban két férfi is részt vesz, akik az útjelzéseket festik hosszú heteken keresztül a semmiben. Alvin (Paul Rudd) és Lance (Emile Hirsch) közösen festik a jeleket. Alvin, érett és komoly férfi lévén vállalja el Lance felügyeletét, aki barátnőjének az öccse. Ketten igazán furcsa párost alkotnak. Lance-ot csak a csajozás érdekli, amíg Alvin kedveli a magányt, de folyamatosan barátnője után vágyakozik.

Az együtt töltött hetek lehetőséget kínálnak arra, hogy jobban megismerjék egymást. Először nehéz elképzelni, hogy képesek lesznek megérteni valaha is a másik problémáját.  Ám, ahogy telik az idő egyre nagyobb nehézségeket görget eléjük a sors.

prince-avalanche

David Gordon Green a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elvitte a filmmel a legjobb rendezőért járó díjat, emellett Arany Medvére is jelölték. Paul Rudd és Emile Hirsch nagyon hitelesen játszották a szerepeiket, igazán érdekes és emberi karaktereket formáltak meg. Emellett továbbra is azt állítom, hogy a film nem való mindenkinek. Aki egy könnyed vígjátékra vágyik, az semmiképpen se ezt a mozit válassza.

princeavalanche2

A Rottentomatoes közönségének csak 54 százaléka kedvelte a filmet, amíg a kritikusok 83 százalékra értékelték azt. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az elgondolkodtató mozikat hiteles karakterekkel és jellemfejlődéssel. A film nem pörög, inkább nyugalmat és lassú fejlődést tár fel nekünk, ami különleges lehet rohanó világunkban.

Értékelés: 70/100

IMDb: 6,4

MAFAB: 65%

prince avalanche 2

Ez is tetszeni fog...