Programfigyelő - június.27-július.03 - Corn & Soda

Programfigyelő – június.27-július.03

Eheti Programfigyelő: VOLT Fesztivál/Everness Fesztivál/V4 Fesztivál és Színházi találkozó/Armel Opera Fesztivál/PIM Nyári Fesztivál/KeszthelyFeszt

Dübörög a fesztiválszezon! Nézzük, mit tartogat ez a hét!

VOLT Fesztivál:

Sopron, június 28 – július 3.

A leghűségesebb város legmenőbb fesztiválját idén sem érdemes kihagyni! Töménytelen mennyiségű fellépővel és  sztárdömpinggel várja a fesztiválozókat a VOLT, hogy egy jó kis bulit csapjanak. A tavaly fellépett rock-koncertek sikerén (Motörhead) felbuzdulva, idén a világ egyik legismertebb és méltán legnépszerűbb metál együttesét, az Iron Maident sikerült megnyerniük maguknak. A fellépők között találjuk még Wizz Khalifát, Damien Ricet és a GusGust is. A magyar fellépők közül már rutinosan érkezik Ákos, Rúzsa Magi, de eljön az ír kocsmazene magyarországi nagykövetének számító Paddy and the Rats is.

 sziget.hu/volt

Everness Fesztivál:

Balatonaklarattya, június 28. –  július 3.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Balatonnál az Everness fesztivált, ami elsősorban a lelki feltöltődést és az önmagunk megtalálását tűzte ki célul. Az egészséges életmód, tudatosság és spirituális feltöltődést keresőket várják elsősorban a fesztiválra, ahol a téma legnagyobb hazai és külföldi előadóitól hallgathatnak előadásokat a résztvevők. Balatonakarattyán lesz Müller Péter, Soma mamagésa, Kassai Lajos, hogy csak az ismertebb neveket említsem. Az egyik legnagyobb húzónév a fesztiválom WM. Paul Young, a Viskó írója, és James Redfield, A mennyei prófécia szerzői lesznek, akiket élő video-közvetítéssel fognak kapcsolni a programon résztvevőknek, egy előadás keretéig.

www.everness.hu

V4 Fesztivál és Színházi Találkozó

Vác, Június 28- július 3.

Vác idén is a nemzetközi színházi találkozó helyszíne lesz, ahol magyar, lengyel, cseh, szlovák és ukrán színészek mutathatják be mesterségüket és nyerhetik el a közönség tetszését. Öt nap alatt kilenc előadást tekinthetnek meg az érdeklődők.

 www.v4fest.eu/v4fest/programok.html

Armel Opera Fesztivál

Budapest, június 27-július 2.

Az idei évben is megrendezik az opera fesztivált, melyben bemutatják, hogy az operának van helye a modern művészetben! Az első előadáson rögtön egy ősbemutatóval indítanak: Eötvös Péter Senza Sangue című darabjának lesz a bemutató előadása.

 armelfestival.org

PIM Nyári Fesztivál

Budapest, Június 27- július 27.

A PIM, a Petőfi Irodalmi Múzeum idén is tágítja az irodalom (újra) értelmezését és fesztiválján könnyűzenei koncertek, előadások, színházi és kabaréprodukciókkal igyekszik élevezhetőbbé, érthetőbbé tenni az irodalmat a nagyközönségnek. Az idén tizennégy éves fesztiválon fellép a hazai zenei élet krémje: Dés László, Spiró György, és Esterházy Péter is fellép, de komolyzene szerelmesei is találnak kedvükre valót: A fesztiválon részt vesznek a Budapesti Vonósok.

 www.facebook.com/events/1725067274435082/

KeszthelyFeszt

Keszthely, július 1-3.

A harmadik KeszthelyFesztet idén is a jó bor és nagyszerű dallamok, kíválló hangulat jegyében rendezik meg. A fesztivál jelmondata „A bor összehoz” így attól nem kell félni, hogy a fesztiválozás közben esetleg kiszáradnánk. A magyarországi zenei élet különböző stílusú sztárjai lépnek fel. A KeszthelyFeszten jól megfér egymás mellett Group’N’Swing , a Margaret Island, az Esti Kornél, de fellép Rúzsa Magdi is. A pop és jazz mellett megjelenik a világzene a dixieland és a latinzene hazai képviselőinek legjava.

www.keszthelyfest.balatonszinhaz.hu

Ez is tetszeni fog...