Programfigyelő 2015. június 15-21. - Corn&Soda

Programfigyelő 2015. június 15 – 21.

Eheti Programfigyelő: XI. Magyar Táncfesztivál/10. Tiszavirág Fesztivál/Fishing on Orfű/Hamburger Days/Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja/Agria Nyári Játékok/Múzeumok Éjszakája

XI. Magyar Táncfesztivál: Győr, június 15-21.

Egy teljes hétig a táncé lesz a főszerep Győrben. A fesztivál, amely 2012-ben elnyerte a “Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye” címet, idén újabb programokkal bővül. Megrendezésre kerül a Magyar Gyermek Táncfesztivál, amelynek célja, hogy a kicsik is kedvet kapjanak a táncművészethez, illetve a zárónapon az esemény megkoronázása képpen a Recirquel Újcirkusz Társulat előadja Cirkusz az Éjszakában című produkcióját.

www.magyartancfesztival.hu

Programfigyelő - 2015. június 15 - 21.

Forrás: tancelet.hu

10. Tiszavirág Fesztivál: Szolnok, június 16-20.

A fesztiválon, amely Szolnok kulturális életét hivatott felpezsdíteni, szabadtéri színházi előadások, tiszai hajótúrák, változatos zenei programok, hagyományőrző mesterségeket bemutató park illetve borházak és borászok kiállítása várja mindazokat, akik szeretnék jól érezni magukat. A folyékony kenyér imádóit kézműves sörök várják, a Tisza parkban felállított borházak pedig 35 különféle pincészetnek és pálinkaháznak adnak otthont. Nem marad el a szokásos kézműves vásár sem, bár ez alkalommal új helyre, a Sóház utcába költözik, amely a fesztivál legforgalmasabb helye.

 tiszaviragfesztival.hu

Fishing on Orfű: Orfű június 17-20.

Ezt a kicsit sem hétköznapi fesztivált a Kispál és a Borz zenekar nyitja meg a nulladik napon, később pedig helyet kap a szervezők Nagyszoba névre keresztelt audiovizuális projektje is. “Továbbra is szeretnénk olyan zenekarokra felhívni a figyelmet, akiket értékesnek tartunk, de még nem ismertek széles körben. Viszont nem tehetségkutatós keretek közé helyeznénk őket, hanem egy olyan szobába, ahol nem megszokott eszközökkel kell zenélni. Például sörösüvegeken vagy poharakon, a groove pedig lehet akár egy ajtócsukódás vagy papírtépés. Ha kimozdítunk egy zenekart a komfortzónájából, nagyon érdekes dolgok születhetnek.” – tudjuk meg Lovasi Andrástól, a fesztivál egyik ötletgazdájától. A Fishingen pedig bárki kipróbálhatja magát “szobazenészként”.

www.fishingonorfu.hu

Hamburger Days: Budapest, június 18-21.

Vigyázz, kész, rajt! Csütörtökön indul a hamburgerkészítő- és evőverseny a Millenárison. Gyertek, kóstoljátok meg az ínycsiklandozó burgereket! A fesztivál ingyenes.

Nyitvatartás:
csütörtk: 12-22.00
péntek: 12-23.00
szombat: 10-23.00
vasárnap:10-19.00

www.facebook.com/bestofhamburger?fref=ts

Programfigyelő - 2015. június 15-21.

Forrás: tejbepapi.hu

Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja: Kisvárda, június 19-27.

Az Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Kárpátalján működő színházak legjobb 2014/2015-ös darabjai kapnak helyet a kisvárdai színpadon. A verseny- és szórakoztató programok mellett kísérőrendezvényekre; workshopokra, gyermekprogramokra, kiállításokra, koncertekre, népművészeti és kézműves vásárokra, illetve gasztronómiai bemutatókra látogathatnak el az érdeklődők.

www.kisvarda.szinhaz.hu

Agria Nyári Játékok: Eger, június 20- augusztus 22.

Az Agria Nyári Játékok idén negyvenedik alkalommal kerül megrendezésre, és ismét színes programokkal; operettekkel, vígjátékokkal, történelmi musicalekkel és élő koncertekkel várnak minden Egerbe látogató kultúrakedvelőt.

Helyszín: Egri vár, Líceum udvar

 www.agrianyarijatekok.hu

Múzeumok Éjszakája: (országszerte, június 20.)

Ezen a nyáron több mint 360 intézmény 2000 különféle programja közül válogathatnak a Múzeumok Éjszakáján a résztvevők. Idén kiemelt tematikához, az Élő Erdélyhez kapcsolódnak a szervezők, a vidéki városok közül pedig Eger kerül a középpontba. Az érdeklődők ez alkalommal a múzeumok és kiállítóhelyek programjai mellett számos más kulturális, művészeti és közművelődési intézmény, kulturális örökségi helyszín, műemlék vagy civil szervezet programjai közül szemezgethetnek.

A rendezvény látogatásához karszalag szükséges, amely a felnőtteknek 1500 Ft-ba, a hat éven felüli gyermekeknek 600 Ft-ba kerül, az ennél fiatalabbaknak pedig ingyenes. Emellett néhány intézmény a helyszűke miatt előzetes regisztrációhoz köti az egyes programokon való részvételt.

www.muzej.hu

Programfigyelő - 2015. június 15 - 21.

Forrás: djm.hu

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...