Programfigyelő - augusztus 22-28.- Corn&Soda

Programfigyelő augusztus 22-28.

Eheti Programfigyelő: Szegedi Ifjúsági Napok/Strand Fesztivál/B my lake/Országos Csokoládé Fesztivál/Dreher Feszt/New Orleans Swingfesztivál/VIDOR Fesztivál

Szegedi Ifjúsági Napok: Szeged, augusztus 24-28.

Vízpart, napsütés, zene

Mi kell ennél több ahhoz, hogy egy utolsó nagy fesztiválhajrával forduljunk a – még azért koránt sem közelgő – suliszezonba. Augusztus záró hétvégéjén a Szegedi Ifjúsági Napok minden esélyt megad, hogy ne felejtsük el az idei nyarat sem. A Tisza adott, a napsütéses órák száma itt a legtöbb kis hazánkban, zene pedig lesz bőven, a hazai pop-rock ipar alapköveivel és nemzetközi sztárokkal gazdagon meghintve.

A megújulás éve: 2016

Először is: a 2016-os SZIN minden eddiginél látványosabb külsőt kap. A SZINezők gigantikus virágok, növények és állatok társaságában, egyedi fesztivál-környezetben bulizhatják végig a szegedi nyár utolsó hétvégéjét. Több program is várja a Tisza-partra látogató népes seregletet, mint korábban, műfaji határokat átlépve a dancefloor és a retro alappilléreitől kezdve a balkáni trombitazenén, az elektro hip-hopon, a melankolikus neo-soulon vagy a d&b ütemeken át a változatos hazai könnyűzenei szcéna legjobb bulicsinálóig. És van élet a zenén túl is: könnyfakasztó stand-up komédia, hagyományápoló táncegyüttes és színházi előadás is szórakoztatja a nagyérdeműt. De a legfontosabb, az a fíling, amit egy vízparti ellazulós fesztivál nyújtani tud, kiszakadva a hétköznapok nyűgéből, ahogy azt a Magna Cum Laude is igyekezett összefoglalni a SZIN himnuszában: “Na jól van, elengedem magam, Hogy a Tisza tisztára mossa agyam”. Valami ilyesmire számíthatunk idén is.

Az augusztus 24-i nyitónapon az Akkezdet Phiaitól a Wellhelloig változatos a kínálat, benne a Halott Pénz, a Bëlga, a Hősök, Majka & Curtis, a Vad Fruttik vagy Szabó Balázs Bandája, hogy csak néhányat említsünk. Augusztus 25-én lép SZINre a Honeybeast, a PASO, a Magashegyi Underground, az Ivan and the Parazol, vagy a friss lemezével érkező Péterfy Bori & Love Band – mások mellett. Augusztus 26-án az Anna and the Barbies és a Quimby között nagy a választék, hogy csak pár fellépőt említsünk: lesz aznap Kiscsillag, Magna Cum Laude, Budapest Bár. De sorjáznak a külföldi sztárok is, így az I’m an Albatraoz című számmal itthon híressé vált Aron Chupa vagy a Foreign Beggars és a kanadai René LaVice is. Az utolsó napon is széles a paletta, benne ? a teljesség igénye nélkül – a 30Y, az Irie Maffia, a Belmondo vagy a Mary Popkids és aznapra várják a korát meghazudtoló sikereket elért Jasmine Thompsont és generációjának kimagasló tehetségű előadóját, Kwabst is.

Jegyek:
SZTE nappali tagozatos diákbérlet* (2016. jún. 30-ig)12.990 Ft
Elővételes SZIN bérlet (2016. aug. 23-ig)15.990 Ft
Helyszíni SZIN bérlet18.990 Ft

szin.org

Programfigyelő augusztus 22-28.

Forrás: szin.org

Strand Fesztivál: Zamárdi, augusztus 24-27.

A MOL Nagyon Balaton programsorozat keretében idén már negyedik alkalommal várja rajongók tízezreit Zamárdiban a STRAND Nagyon Zene Fesztivál. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció közös eseményén augusztus utolsó napjaiban a már korábban bejelentett Hurts mellett színpadra lép a világ egyik legenergikusabbnak tartott rockbandája, a Hollywood Undead, a holland szupersztár, Caro Emerald, a Brit Awards egyik fődíjasa, Tom Odell és a világ egyik legizgalmasabb drum n bass produkciója, a brit Chase and Status. A teljes hazai élvonal keresztmetszetét bemutató nagy eseményre több csapat különleges programmal készül. A jelenleg legnépszerűbb csapatok és előadók nagy örömmel vállalták a STRAND meghívását. A Halott Pénz és a Wellhello egy teljes napot kap a Nagyszínpadon, s arra vállalkoztak, hogy ők állítják össze a programot és természetesen egész estés koncertet is adnak. Legalább ekkora szenzáció a rajongók számára, hogy az idén mindössze négy fesztiválfellépést vállaló Punnany Massif a STRAND-ra egy exkluzív programmal készül és a 25 éves Quimby is fellép Zamárdi szabadstrandján.

nagyonbalaton.hu

B my Lake: Zamárdi, augusztus 24-27.

Magyarország legnagyobb elektro party fesztiválja 2016-ban is négy napon át Zamárdiban várja az e-zene szerelmeseit.
Negyedszer kerül megrendezésre az elektronikus zene Mekkájaként is gyakran aposztrofált B my Lake, mely 2013-as debütálásakor azonnal Közép-Európa egyik legnépszerűbb fesztiválja lett és rögtön a hazai underground elektronikus zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált.
Népszerűségének és világszínvonalú programjának köszönhetően már az első évben elnyerte az ?Európa Legjobb Új Fesztiválja? díjat a holland European Festival Awards-on. Nem is csoda, hiszen a szervezők egy igazán hiánypótló line uppal robbantották be a fesztivált a köztudatba.

bmylake.hu

Országos Csokoládé Fesztivál: Szerencs, augusztus 25-28.

Kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a Szerencsi Csokoládé Fesztivál, amely a kezdetek óta egy nagyszabású kulturális és gasztronómia rendezvénnyé nőtte ki magát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban. A szervezők soha nem titkolták, hogy legfőbb céljuk népszerűsíteni a helyi emberek által készített szerencsi csokoládét, amely remélhetőleg hamarosan felkerül a hungarikumok listájára is. Az országosan ismert zenekarok mellett számos helyi tehetség is bemutatkozási lehetőséghez jut a fesztivál idején.

www.csokoladefesztival.hu

Programfigyelő augusztus 22-28.

Forrás: szallasorigo.hu

DreherFeszt: Budapest, augusztus 26-27.

Az ország egyetlen sörgyárban szervezett “underground” sörfesztiválja, a DreherFeszt extra készültségben van: a növekvő népszerűség miatt idén nemcsak kétnaposra bővült a fesztivál, hanem nagyobb alapterületen, többféle programmal és sokkal több sörcsappal és csapossal várja a jó zenét és a sörkülönlegességeket szerető közönséget. A nyár utolsó hétvégéjén a nagyszínpad fellépői között ott lesz a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, a SuperStereo, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers.

Az “underground” sörfesztivál idén még nagyobb területet hódított meg magának a kőbányai Dreher Sörgyárból, melyet egyszer egy évben, kizárólag ennek az eseménynek a kedvéért nyitnak meg a nagyközönség előtt. Az egészen különleges atmoszférával rendelkező patinás helyszínen így már két színpadon zajlanak majd a koncertek és DJ-partik. A line upban idén többek között ott van a Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, Žagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers is. Fellép a SuperStereo is, melynek KRSA-val közös Fedezd fel! című nyári slágerét a DreherFeszt hivatalos dalának választották.

De természetesen a DreherFeszt kocsmái sem maradnak buli nélkül, a jól bevált Rocklapban (mely stílusosan raklapokból és hordókból épül fel) például most is garantáltan hajnalig dübörög a táncparti. Lesz még Komlóterasz, Üstökös, illetve Múzeum söröző, és még sorolhatnánk a helyszíneket, ahol meg lehet kóstolni az idei sörkülönlegességeket, melyekkel kifejezetten erre a fesztiválra készülnek a sörgyár sörfőző mesterei. Az új specialitások tesztelése már folyik, a következő hetekben arra is fény derül, hogy végül melyekre esik a szakemberek választása. Az azonban már biztos, hogy a 2016-os innovációkban is kiemelkedő szerep jut az elmúlt évek sikertechnológiájának, a hidegkomlózásnak, valamint idén ugyancsak előtérbe kerül a legfrissebb, még pasztörizálatlan Dreher Tanksör, olyannyira, hogy külön helyszínt is kap. Ráadásul a TankSörBárnál mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni a saját tehetségét, hiszen a tavaly népszerű Csapold Magad! ismét üzemel majd.

Az idei bővülés egyik kulcspontja a sörcsapok és csaposok számának nagymértékű növekedése: a megközelítőleg 140 sörcsap több mint háromszorosa a korábbiaknak, felkészülve a megemelkedett forgalomra. Persze ételben és programban sem lesz hiány, többek között a Főzőház és erjesztő látogatás során lehet majd bepillantani a sörfőzés kulisszatitkaiba.

Jegyár:
A DreherFesztre ingyenes buszjáratok közlekednek az esemény alatt az Örs vezér terétől.
A 2 napos helyszíni jegy 3500 Ft, az 1 napos 2000 Ft, mely egy, illetve két korsó sörre beváltható kupont is magába foglal.

nyerjfesztivalbelepot.hu/dreherfeszt/programok

New Orleans Swingfesztivál: Budapest, augusztus 26-28.

A jazz popzenéje, a swing, amely az 1930-as években kergette őrületbe a táncparkettek ördögeit, napjainkban szinte reneszánszát éli. A kellemes ringású melódiák a “rádió aranykorának” köszönhették hihetetlen népszerűségüket az Egyesült Államokban. A New Orleans Swingfesztivál immár tizenegyedik alkalommal hozza el a műfaj legjobbjait a Müpába augusztus végén, hogy legyen alkalmunk még egy kis nyárvégi elandalodásra.

Ebben az évben a tavalyi dalválogató révén közismertté vált Group’n’Swing, a magyar PapaJazz és a tárogatót is szerető amerikai Scott Robinson, valamint a Grammy-díjas jazzénekesnő, Dee Dee Bridgewater ringat el minket a swing örökzöld zenéjével.

VIDOR Fesztivál: Nyíregyháza, augusztus 26. – szeptember 3.

Ha folk, hagyomány és jókedv, akkor Vidor Fesztivál. Nem csak az ország de Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja méltán vált az egyik legnépszerűbb összművészeti fesztivállá Magyarországon. Nyíregyháza nem tévedett mikor életre hívta ezt a fantasztikus rendezvényt. Nyár végére a városban olyan hangulat kerekedik, hogy annak bizony messze földről csodájára járnak.
Forrás: lokal.hu

Forrás: lokal.hu

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...