Programfigyelő február 8-14. - Corn & Soda

Programfigyelő február 8-14.

Eheti Programfigyelő: Házasság Hete/Torkos Csütörtök/Budapesti Mangalica Fesztivál/Budapesti Halfesztivál/Borjour Magnum

Házasság Hete: február 7-14., országszerte több helyen

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

“A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

hazassaghete.hu

Torkos Csütörtök: több helyszín, február 11.

Krúdy Gyula igazi ínyencként a XX. század eleje óta képes írásaival igazi kulináris élvezetet nyújtani, egy-egy mondatával éhséget és szomjúságot kelteni. Az ízek szerelmesei azonban ennél többre vágynak, s ezt meg is kapják február 11-én, ugyanis a Magyar Turizmus Zrt. ezen a napon immár tizenegyedik alaklommal szervezi meg a Torkos Csütörtök néven ‘anyakönyvezett’ gasztronómiai akcióját.Az étterembe, vendéglőbe járás és az új ízek felfedezésének népszerűsítésére létrehozott ötlet kész lavinát indított el mindkét oldalon. Évről évre egyre több vendéglátó csatlakozik az akcióhoz, ami garantálja a közönség számára a változatos ízvilágot és helyszínt. Az akcióhoz csatlakozó éttermek listáját már január 16-a óta tanulmányozhatják a kulináris élvezetek szerelmesei, ám érdemes időről időre visszatérni a honlapra (torkoscsutortok.itthon.hu), mert a lista állandóan bővül, hisz ki ne akarna egy “hetyke paprikabajszú szakács” logója/zászlaja alá tartozni. Ám nemcsak az arculat változott az idén, hanem az akció feltételei is módosultak némiképp. A Torkos Csütörtökön nem lesz kötelező a vendéglátóhelyeknek az alkoholtartalmú italokra ötven százalékos kedvezményt adni. Minden más fogyasztásra továbbra is 50%-os kedvezményt kell nyújtani a csatlakozó vendéglátóhelyeknek a teljes nyitvatartási idő alatt.

torkoscsutortok.itthon.hu

Programfigyelő - február 8-14.

Forrás: online-kalkulator.hu

Budapesti Mangalica Fesztivál: Budapest, február 12-14.

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvényen az érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel: sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő. Csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja. A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös-fecskehasú) 3-3 példány, és egy anyakoca malacokkal.
A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer? stb.) támogatását is, így a termelői piactéren velük is találkozhatunk.
A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak a kora délutántól késő estig tartó könnyűzenei programok alatt. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztro bemutatók várják a látogatókat.

mangalicafesztival.hu

Budapesti Halfesztivál: Budapest, február 12-14.

A Budapesti Halfesztivál a Millenáris Parkba költözik.

Európa legnagyobb halfesztiválja több mint százféle halétellel, különleges halfajtákkal, főzőversennyel, gyermekprogrammal, és könnyűzenei koncertekkel várja a látogatókat új helyszínen, a Millenáris Parkban február 12-től 14-ig. A fellépők között Caramel, Irigy Hónaljmirigy, Dobrády Ákos, 100 Folk Celsius és a Beatrice.

A IV. Budapesti Halfesztivál 2016. február 12-től 14-ig várja a halételek szerelmeseit új helyszínen, a budapesti Millenáris Parkban. Európa legnagyobb halfesztiválján az idei évben több mint 200 kiállítóval találkozhatnak, akik számos különlegességgel, például szegedi óriásbográccsal és óriás harcsasütéssel készülnek. A szervezők ígérete szerint a gasztrofesztiválon minden halból lesz, még a kolbász is. A látogatók világkonyhával, halászléfőző versennyel, a legkiemelkedőbb hazai séfek halpárbajával és külföldi halételekkel is találkozhatnak.

Mint minden évben, 2016-ban is Magyarország kiemelkedő halas szakmai szervezetei, halgazdaságai csatlakoznak a rendezvényhez.

A IV. Budapesti Halfesztivál a gasztronómiai élmények mellett könnyűzenei koncertekkel, interaktív horgászfaluval, élőhal bemutatóval és gyermekprogramokkal várja a látogatókat egész hétvégén.

Időpont: 2016. február 12-13-14 péntek, szombat, vasárnap
Helyszín: Millenáris Park (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

Programok

Állandó programok minden nap 10.00-22.00 között:
Szegedi Óriásbogrács
Bajai Halászléfőzők
Nemzetek halkonyhái
Óriásharcsa bemutató és sütés
Horgászbörze Nagysátor
Halfesztiválok utcája, ahol hazánk legnagyobb vidéki halfesztiváljai mutatkoznak be
Ingyenes, fűtött gyermek játszóház, korabeli mesterségek kipróbálása az egész családnak.
Halászfalu eredeti halász eszközökkel, élmény horgászattal
Tavi akváriumok, melyben hazánk vizeinek élővilágát mutatjuk be

Február 12. Torkos Halpéntek:
50%-os áron kóstolhatóak meg a kuponfüzetben megjelölt halételek
17.00-22.00 Óriásharcsa Vágás és egyben sütés
17.00 Szeged Vs. Baja Halászlépárbaj
18.00 Irigy Hónaljmirigy koncert
19.30 Beatrice koncert

Február 13. Szombat:
10.00-15.00 Halászléfőző Verseny
17.00 Zoltán Erika
18.30 Ámokfutók
20.00 Dobrády Ákos/TNT

Február 14. Vasárnap:
14.00 100 Folk Celsius gyermekkoncert
15.30 Trambulin Színház: Az aranyhal meséje
17.00 Caramel koncert

Jegyárak
Napijegy: 1990 Ft
14 éves kor alatt a belépés ingyenes
Február 12-én, torkos pénteken a diák és nyugdíjas jegy 990 Ft-ba kerül kedvezményesen.

www.budapestihalfesztival.hu

Borjour Magnum: Budapest, február 12-14.

200 magyar borászat és borkereskedés több mint 600 bora, korlátlanul, az Év Legnagyobb Kóstolóján. Borjour Magnum már 2 napon át (február 12-13.), új helyszínen, a MOM Sportcsarnokban!

Az év legnagyobb kóstolója, a Borjour Magnum az idén már kétnapos lesz… Február 12-én és 13-án 200 magyar borászat és gasztrokiállítók új helyszínen, a MOM Sportközpontban várnak mindenkit, aki szeret enni, inni, élni!

Mikor? február 12-én és 13-án, 16:00 – 22:00 (szakmai órák: 14 és 16 óra között)
Hol? MOM Sportközpont, XII., Csörsz u. 14-16.
Jegyárak:
január 25-ig: 5900 Ft (egynapos) és 11.500 Ft (kétnapos)
január 26 és 31. között: 6500 Ft (egynapos) és 12.500 Ft (kétnapos)
február 1. és 11. között: 7500 Ft (egynapos) és 13.500 Ft (kétnapos)
a helyszínen (amennyiben maradnak belépők): 8.500 Ft
Borjour Magnum Plusz! belépő ára egységesen: 10.000 Ft (mellyel már 14 órától látogatható a rendezvény, extraként tartalmaz egy ajándék kóstolópoharat, soron kívüli belépést és fotózást az olasz sarokban
A belépő tartalmazza a korlátlan kóstolót a 200 borászat több mint 600 borából és a Szigetközi vizet.

borjour.hu

Programfigyelő

Forrás: cultravalo.hu

 

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...