Programfigyelő - január 4. - 10. - Corn & Soda

Programfigyelő – január 4. – 10.

Eheti Programfigyelő: Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál/Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig/Made in Pécs/A Koffein Éjszakája

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál: Budapest, január 7-11.

2016. január 7-11. között 11. alkalommal rendezi meg a Fővárosi Nagycirkusz a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjét, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált, amelyre a világ számos pontjáról érkeznek a legsikeresebb produkciók, hogy megmérettessék magukat a szakma legnagyobbjai, kiválóságai előtt.
Az 1996-ban útjára indított, a nemzetközi szakmai világ érdeklődésére is számot tartó seregszemlén a tradicionális cirkuszművészeti produkciók mellett megjelennek az új, kortárs irányzatok is; izgalmas kísérletek, művészi törekvések teszik még színesebbé a kínálatot.

A fesztivál célja egyrészt, hogy egy széles látképet nyújtson a világ legkiválóbb cirkuszművészeti produkcióiból, másrészt, hogy a legsikeresebb magyar csapatokat is bemutassa a közönségnek. A versenyprogramon kívül megrendezik a magyar műsort is, amelyen hazai előadók és az utánpótlás, az ígéretes tehetségek is bemutatkoznak a közönségnek. 13 országból érkeznek a művészek: Németország, Spanyolország, Ghana, Oroszország, USA, Ukrajna, Mongólia, Kolumbia, Olaszország, Portugália, Románia, Franciaország és Magyarország világhírű artistái is fellépnek a fesztiválon.

A zsűribe a cirkuszművészeti szakma legjobbjait várják, többek között Charile Chaplin fiát, Eugene Chaplin-t, Peter Dubinsky-t, a Firebird Production elnökét, Helmuth Grosscurth-ot a ECA elnökét, de megtiszteli jelenlétével az eseményt a Pueblai Egyetem Cirkuszi tanszék, a Krone Cirkusz, a Rigas Cirks, valamint a Royal Theatre Carré igazgatója is.

A 2016-ban megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő fesztiválhoz kapcsolódóan január 11-én rendezik meg az ECA konferenciát, amelyen a cirkuszművészet presztízsének növeléséről, társadalmi üzenetéről és a modern cirkuszi technikáról tanácskoznak majd a szakmai kiválóságok.
A fesztivál ideje alatt több kapcsolódó programot terveznek a szervezők: ekkor rendezik meg a Tihanyi 100 kiállítást, amellyel a Los Angelesben élő világhírű bűvészt, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál zsűrijének tiszteletbeli állandó tagját, Czeisler Ferencet köszöntik 100. születésnapja alkalmából.

Programfigyelő - január 4-10.

Forrás: fnc.hu

Forraltboros Kalandozások Jégvirágtól Borvirágig: Monor, január 9.

A Monori Borút Egyesület szervezésében 2016. január 9-én a monori Strázsahegyen ismét kinyílnak a pinceajtók, és forralt bor illata lengi be a Monori Pincefalu főtere, a Szent Orbán tér környékét. Számos ismert budapesti és helyi ételkészítő mester csatlakozik a helyi forralt bort főző-kínáló borosgazdákhoz, hogy az ide látogatóknak bemutassák az ínycsiklandó falatokat és forraltbor-különlegességeiket.

Helyszín: Monori Pincefalu (Strázsa-hegy), Szent Orbán tér és Környéke
Made in Pécs: Pécs, január 8-9.

Január 8-9-én rendezik meg hagyományteremtő céllal a Made in Pécs Fesztivál – Pécsi zenekarok fesztiválja nevű rendezvényt, ahol az összes jelenleg is aktív pécsi együtteseknek és szólistáknak bemutatkozási lehetőséget biztosít professzionális körülmények között. Közben pedig keresik a legjobb pécsi dalt is.

Január 8-9-én 4 belvárosi helyszínen (Eozin, Nappali, Pécsi Est Café, Szabadkikötő) egész nap közel 100 pécsi együttes és szólista fog fellépni, 20 perces minikoncertekkel. Az ötletet a februári Made in Pécsben megjelent nagy pécsi zenekari adatbázisunk adta, ahol alapos kutatómunkával összeszedtük az összes működő pécsi bandát és elképedve tapasztaltuk, hogy számuk majdnem eléri a 100-at.

A Koffein Éjszakája: Budapest, január 29-31.
2016. január 8. Budapest A Koffein Éjszakája: ‘maradj ébren velünk’. Egész napos városi programsorozat az ínyenceknek, az egyszerű ízek kedvelőinek, és minden koffein rajongónak több 100 helyszínen. Különleges kávék, teák és édességek, rengeteg tematikus és interaktív program a teázókban, kávézókban, és egyéb vendéglátó egységekben. Nem tudsz kávé nélkül élni? Elolvadsz a csokoládétól? Egy forró teánál nincs is jobb? Energiaital függő vagy? Több 100 esemény vár rád az ébrenlét éjszakáján!
Programfigyelő - január 4 - 10.

Forrás: letsfamily.gr

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...