Programfigyelő - július 27. - augusztus 2. - Corn&Soda

Programfigyelő – július 27. – augusztus 2.

Eheti Programfigyelő: KEXX – Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál/East Fest/FEZEN/Körös-Toroki Napok/Balatonlellei Borhét/Panyolafeszt/Bohém Légyott/GIF – Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

KEXX – Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál: Hajdúböszörmény, július 29. – augusztus 2.

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a KEXX, vagyis a Könnyűzenei Extrémsport Fesztivál, amely egy egészen újfajta alternatívát kínál a szórakozni vágyó fiatalok számára. A Hajdúböszörményi Extrém Sportegyesület többéves tapasztalatának és a különféle szubkulturális igényeknek összefonódásából jött létre ez az egyedülálló sport- és könnyűzenei fesztivál, amely a koncertek mellett igazi adrenalinfröccsöt is kínál. A színvonalas extrém sporteseményeken kívül pedig kulturális, táncművészeti és színházi programelemek is színesítik a palettát.

Helyszín:

Fürdőkerti Ifjúsági és Szabadidő Központ (H-4220 Hajdúböszörmény, Vásár tér 3.)

Napijegy: INGYENES

kexxfeszt.hu

Programfigyelő - július 27. - augusztus 2.

Forrás: kulter.hu

 

East Fest: Mezőtúr, július 29. – augusztus 1.

2012 nyarán üstökösként robbant be a köztudatba és követelt helyet magának a hazai fesztiválélet egén a hangulatos alföldi kisvárosban megrendezett East Fest. A gyönyörű, árnyékos liget, a rengeteg füves terület, az évtizedes fák és persze az igéző környezetbe beköltöző fesztiválhangulat; a könnyűzene krémjei, a kiváló színpadi technika, a sajátos építmények és persze az alacsony árak kezdettől fogva rengeteg látogatót csábítottak Mezőtúrra. Igaz, a három éve megrendezett fesztivál inkább családias hangulatúra sikerült, ám 2013-ban már rengeteg szórakozni vágyó fiatal is érkezett az East Festre, így az eredeti kemping mellett két pótkempingre is szükség volt.

Idén már plusz egy napra is számíthatnak az érdeklődők; a pörgés szerda délutántól egészen vasárnap hajnalig tart majd. Az élőzenei színpad mellett egy elektronikus és egy hip-hop helyszínen, illetve egy retro és egy rock after sátorban lehet partyzni. A koncertek nélküli időszakokban sem lesznek üresjáratok; a strand mellett több sportolási lehetőség, változatos játékok, Civil Falu, stand up comedy és egyéb előadások várnak rátok.

 Helyszín: Mezőtúri Városi Strandfürdő

 A négynapos kedvezményes bérlet ára elővételben mindössze 7 990 Ft.

eastfest.hu

FEZEN: Székesfehérvár, július 29. – augusztus 1.

Az idei fesztivál fináléján a HIM fellépése lesz a fő szenzáció. A húsz éve pályán lévő, stílusteremtő zenekart pedig ugyancsak színvonalas előadók előzik meg; a hangulatról a Judas Priest, a Sabaton, Ákos, a Black Label Society, a Soilwork, Danko Jones, Gus G, a Magna Cum Laude és a Hooligans gondoskodik majd.

Jegyárak:

Négynapos bérlet
július 13-ig: 15 990 Ft
július 29-ig: 16 390 Ft
helyszínen: 16 500 Ft

Kétnapos bérlet
július 13-ig: 10 690 Ft
július 29-ig: 11 390 Ft
helyszínen: 11 500 Ft

Napiegyek
július 13-ig: 5 990 Ft
július 29-ig: 6 290 Ft
helyszínen: 6 500 Ft

FEZEN – ROCKMARATON kombinált bérlet:

8 napos (teljes Rockmaraton + FEZEN első két napja): 17.990 Ft
“10 nap rock” (teljes Rockmaraton teljes FEZEN): 22.990 Ft

FEZEN – EFOTT kombinált bérlet:

9 napos: 25.000 Ft

Fejér megyei diákjegy:
minden 14-18 év közötti, diákigazolvánnyal rendelkező, Fejér Megyei középiskolában tanuló fiatal kedvezményes, 3.990,- Ft-os jeggyel látogathatja a rendezvényt. A fehérvári középiskolások további 500,- Ft kedvezményt kapnak, így fejenként, vonalkódos diákigazolvány felmutatásával – minden napra – egy napijegyet vásárolhatnak 3.490,- Ft-os áron. A Fejér-megyei diákjegy értékesítése kizárólag a FEZEN Pontban (Székesfehérvár, Marosi Arnold u. 1.) történik.

Helyszín: MÁV pálya

fezen.hu

Körös-Toroki Napok: Csongrád, július 30. – augusztus 2.

Idén ünnepli huszonötödik születésnapját az esemény, amely a Dél-Alföld egyik legnagyobb fesztiváljává nőtte ki magát, vagyis a Körös-Toroki Napok. A jubileumi programsorozat alkalmából a nagyszínpad teljes egészében újjá születik; olyan gigantikus hang,- fény, és vizuáltechnikát kap, amely méltó a negyed évszázad megünneplésére.

Nappal pedig szabadon járhattok-kelhettek a Tisza bal partján és a Körös jobb partján helyet kapó strand tengerpartokra emlékeztető homokfövenyeit, a belépés ugyanis a fesztivál ideje alatt ingyenes!

Jegyárak:

Elővételes bérlet: 7500 Ft
Helyszíni napijegy: 3500 Ft
Helyszíni bérlet: 8500 Ft
Helyszíni koncertjegy: 2500 Ft

www.ktncsongrad.hu

Programfigyelő - július 27. - augusztus 2.

Forrás: faninfo.hu

Balatonlellei Borhét: Balatonlelle, július 31. – augusztus 9.

Augusztus közeledtével a bor szerelmesei bizonyára kétszeresen is hálaimát rebegnek Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének, ugyanis a szőlősgazdák az ő tiszteletére rendezik meg a Balatonlellei Borhetet. A Balatonlellei Hegyközség tíznapos borfesztiválját folklórműsorok és kísérőprogramok színesítik.

 www.balatonlelle.hu/index.php/friss-hirek/236-lellei-borhet-2015-julius-31-augusztus-9

Panyolafeszt: Panyola, július 31. – augusztus 1.

Létezik egy hely, ahol megállt az idő és amelynek dzsungelgyümölcsösei annyi szilvát teremnek, hogy a végtelenségig (de legalábbis az ésszerű határokig) tömhetitek magatokba a belőlük készült lekvárt és pálinkát. Szinte sci-fibe illő ajánlat, igaz? Valójában “csupán” a panyolai békés nyugalomról, rohanásmentes életvitelről, a lakosok barátságos vendégszeretetéről és az érintetlen tájakról van szó.

Aki megéhezne a Panyolai Pálinkafőzde meglátogatása után, annak minden mennyiségben állnak rendelkezésére a hagyományos szatmári ételek és italok. A kézművesek utcájában pedig szatmári, szabolcsi, beregi és hajdúsági kézművesek, iparművészek és kistermelők portékái közül válogathattok.

Jegyinfo:

A Panyolafeszt, Panyola és az általa közvetített értékeket szerető polgárok rendezvénye. Célja, az értékek megőrzése és közvetítése. Ha a Panyolafeszt ügyét méltónak tartod a felkarolásra, Panyolabarát jegyek vásárlásával csatlakozhatsz támogatóink köréhez!
Támogasd Te is a rendezvényt és légy Panyolabarát !
Panyolabarát jegy: 1000 Ft
Aranykoszorús Panyolabarát jegy: 3000 Ft

A támogatás önkéntes!

panyolafeszt.hu

Bohém Légyott: Szent György- hegy, augusztus 1.

Készen álltok egy könnyű, szombati szellemidézésre? A legenda szerint a hegy névadója, Szent György volt az a bátor lovag, aki legyőzte a várost fenyegető sárkányt, és megmentette a király lányát, tiszteletére pedig a lakosok hét országra szóló ünnepséget rendeztek. Ezt a hangulatot igyekszik visszaidézni a Bohém ünnep, amelynek házigazdája a festői panorámával rendelkező Gilvesy Pincészet lesz.

Ezen a kulturális találkán, amely reményeink szerint továbbra is egy kis fesztivál marad majd, mesés környezetben, élőzene és finom falatok társaságában kóstolhatjátok meg könnyű balatoni borainkat, köztük az esemény névadóját a Bohém bort.

A bohém hangulat zenei felelősei:

19:00 Stahl Barbara Quartett (jazz, soul)
21:00 Mongooz And The Magnet (rhythm & blues, a funk és a modern blues rock)
23:00 Dj Sosemvolt (funk, soul, jazz mix)

GASZTRO kiállítók:

Káli Kapocs: a környékbeli termelők legfinomabb sonkáit és sajtjait hozzák el az estére boraink mellé.
Szendzso és a Kolosy Ébresztő: közös kis autójukkal érkeznek és sütnek, főznek, hogy mindenki jól lakjon.

Időpont: 2015. augusztus 1.
Kapunyitás: 18:00

A helyszín: a Szent György hegyen található Gilvesy birtok, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Balatonra és a környező hegyekre.

Jegyár: 6 800 Ft,-

www.bohem.gilvesy.hu

GIF – Gárdonyi Irodalmi Fesztivál: Eger, augusztus 1. -2.

Augusztus első hétvégéjén életre kel az Egri Vár; irodalmi kávéház, játszóház, vitézi próba, könyvműhely és előadások várják kicsiket és nagyokat. Az irodalmi fesztivál harmadik alkalommal nyitja meg kapuit azok előtt, akik rászánják magukat, hogy közelebb engedjék magukhoz, és mélyebben megismerjék az Egri csillagoknak a tanórákon általában csak ledarált, méltatlanul felszínesen átadott világát.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, meseprogramok, gyermekelőadások és látványműhelyek várják. A Gergők és Vicuskák program keretében belebújhatnak az Egri csillagok szereplőinek bőrébe, azok pedig, akik elég ügyesek az íjászatban, célba dobásban, létramászásban és settenkedésben, tiszteletbeli vitézzé válhatnak.

Esténként színművészek idézik fel a múltat; szombaton a Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikó, Saárossy Kinga és Blaskó Balázs invitálnak titeket időutazásra, vasárnap este pedig A feleségek felesége című előadásban naplóból és levelezésekből táplálkozva Patka Heléna megeleveníti Petőfiné Szendrey Júlia alakját. A fináléban pedig Karádi István zenés műsorában maga Gárdonyi Géza is életre kel.

Helyszín: Eger, Dobó István Vármúzeum

egrivar.hu

Programfigyelő - július 27. - augusztus 2.

Forrás: programturizmus.hu

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...