Programfigyelő – június 20 – 26. - Corn & Soda

Programfigyelő – június 20 – 26.

Eheti Programfigyelő: Rock Part/Fishing On Orfű/Surf Beach Fesztivál/Szent László napok/Múzeumok éjszakája/Magyar Táncfesztivál

Elindult a nyár, elrajtolt a fesztiválszezon. Lássuk mit tartogat ez a hét a bulizni vágyóknak.

Rock Part:

Balatonszemes, június 23-25.

A RockPart’16 egy különleges, nyárindító meghívóval állt a rock és metal szerelmesei elé. A most bejelentett fellépők hallatán újra érezhető, hogy zúzós, vegytiszta rock/metal programcsomagot kapunk az arcunkba idén nyáron. Mert igen, 2016-ban is 3 napon át tartó őrület lesz a Balaton partján, Balatonszemesen. Olyan nevek lépnek fel, mint az APOCALYPTICA, ELUVEITIE, vagy a TESSERACT.
Ha még mindig nem ismernéd, a RockPart egy olyan fesztivál, ami után hazatérve már nem leszel ugyanaz az ember. Mert megváltoztat, felszabadít, új barátokkal és feledhetetlen élményekkel gazdagít. Ahogy a hőmérők higanyszála felszökik, úgy indul be a balatoni nyár, úgy indul be június utolsó hétvégéjén a RockPart’16!

www.rockpart.hu

Fishing On Orfű

Orfű, június 22-25.

Idén is megrendezésre kerül a nagysikerű alternatív fesztivál a Fishing On Orfű. Fellépőtrilógiája utolsó darabját adja elő a Kispál és a Borz, rendkívüli koncertet ad az Anima Sound System. Ismét Orfűn játssza egyetlen fesztiválfellépését a tavaly újraéledt Amorf Ördögök, de fellép egy másik újrakezdő formáció, Bérczesi Robi és Nemes András zenekara, a Biorobot is. Játszik Kálocz Tamás rockzenekara, a Lovasit is soraiban tudó, kvázi házigazda Fekete Város is, visszatér a Brains és nagyszínpados lesz az Ivan and the Parazol. A Kaláka Ferenczi Gyurival zenél együtt, és elcsíphetünk egyszálgitáros trubadúrokat (Frenk, Hangácsi Márton, The Devil’s trade) is, valamint az idősebb generáció tagjai is megtalálhatják számításukat (PUF, Európa Kiadó, Balaton) – szóval a Fishing zenei változatosságára idén sem lehet panasz. Ráadásul idén két aktuális angol zenekar, az energikus alterrockban utazó Arcane Roots, valamint a poszt-hardcore egyik új reménysugara, a Black Peaks is az orfűi deszkákra lép.

13466210_1138589312830912_9105766097195551490_n

forrás: facebook.com/fishingonorfu/

www.facebook.com/fishingonorfu/

Surf Beach Fesztivál

Balatonfűzfő, 2016. június 22-26

A IV. Beach Fesztivált több, mint 50 hazai és nemzetközi fellépő, 3 Színpad, Vizi terasz, közvetlen Balaton parti kemping, koncertek, zenei programok, sportesemények, előadások teszik még színesebbé. Idén egy új helyszínnel az Electric Waves színpaddal bővül a fesztivál, ahol az elektronikusabb zenei hullámok meglovagolására adunk majd lehetőséget. Az Arénában továbbra is a koncertek és az EDM külföldi és hazai élvonalbeli lemezlovasai biztosítják a hangulatot, a Retro Beach -en pedig a slágeresebb, mulatósabb vonal kap teret. A Balatonon, a csodaszép Fűzfői öbölben tartott Fesztivált a ‘Beach Party’ hangulat, az egyedi megjelenés és dekoráció, a változatos programok, az éjszakai bulik alatti fürdőzési lehetőség, és persze ti teszitek igazán különlegessé! Indítsd velünk a Balatoni nyarat június 22 és 26 között a Beach Fesztiválon!

beachfeszt.hu

Múzeumok éjszakája:

Június 25-én több száz múzeum várja egész estés programmal az érdeklődőket. Ebben az évben 400 intézmény 2200 programjából válogathatnak az érdeklődők országszerte június 25-én a Múzeumok Éjszakáján.

Az idei év tematikája: Hősök, újítók, felfedezők. Nem minden múzeum csatlakozott idén sem a fősodráshoz: A Soproni Múzeum például a Szerelem éjszakája néven hirdeti programsorozatát erre az estére.

Idén is van egy kiemelt helyszíne az országos rendezvénysorozatnak: 2016-ban Kecskemét kerül a középpontba, mely a Múzeumok Éjszakája korábbi éveinek leglátogatottabb vidéki városa.

muzej.huplakat

Magyar Táncfesztivál:

Győr, június 20-26.

A táncfesztivál Győr város értékes turisztikai kínálati eleme, amely tágabb határainkon túli idegenforgalmi célcsoportot is a városba vonz. 2012-ben a Magyar Táncfesztivál elnyerte a “Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai rendezvénye” címet, amely 2016-ig szól.

www.magyartancfesztival.hu

Szent László Napok:

Budapest, Szent László tér, 2016. június 24. – 2016. június 26.

Június 24.: Népi kirakodók, Pannon Várszínház: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról
Június 25.: Szent László-plébániatemplom és toronyjárás, a Kőbányai pincerendszer, a Contikápolna, valamint a Helytörténeti Gyűjtemény megtekintése idegenvezetéssel; Rendhagyó kőbányai buszos városnézés; Népi kirakodók; Civil Korzó; Varázslatos Zenevonat – interaktív gyermekkoncertek; Babahentergő zenés foglalkozásokkal; Kézművesfoglalkozások; Gyerkőcudvar; Gyerekkoncertek, A Tutta Forza zenekar koncertje; Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje; Szentmise
Június 26.: Varázslatos Zenevonat – interaktív gyermekkoncertek; Babahentergő zenés foglalkozásokkal; Kézműves-foglalkozások; Gyerkőcudvar; Karthago-koncert; Koszorúzás a Szent László szobornál, Ünnepi búcsúi szentmise

 

 

Ez is tetszeni fog...