Programfigyelő - május 30. - június 5. - Corn&Soda

Programfigyelő – május 30. – június 5.

Eheti Programfigyelő: Rakéta Fesztivál/Vírus Est/Budavári Sörfesztivál/Cortex pszicho/film/klub/Belvárosi Fesztivál/Tokaji Borfesztivál/Borsodi Fonó Folkfesztivál/Garázsband Fesztivál/Debreceni Pulykanapok/Judafest Utcafesztivál

Rakéta Fesztivál: Budapest, május 30 – június 5.

A Rakéta Fesztivál összegyűjt egy csomó izgalmas fiatal magyar előadót, bármilyen műfaji kötöttség nélkül. Egyhetes budapesti bulikaraván a leghűvösebb klubokkal és a legforróbb zenekarokkal.

www.facebook.com/raketafesztival/?fref=ts

Programfigyelő - május 30. - június 5.

Forrás: cink.hu

Vírus Est: Élvezet kontroll, minőségi intimitás: Budapest, június 1.

Eredmény élvezet vagy folyamat élvezet az, amire többen voksolnának a férfiak közül a szexben? Klettner Anikó a praxis felől közelítve meg a kérdést világít majd rá, hogy miért is kellene választani a kettő közül? Majd Kriston Andrea az általa kidolgozott és képviselt intim tornának a szexuális képesség kifejlesztésére való hatásáról fog beszélni. Kiderül, hogy mindaz, ami a szexualitással jár, látszólag csak élvezet, pedig ennek megélése jelentősen hozzájárul az egészségünkhöz, és mentális állapotunkhoz.

1.) Férfi-orgazmus-kontroll
Klettner Anikó (klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus)

2.) A minőségi szexhez vezető felfedező út Kriston-módszerrel
Kriston Andrea (pedagógus, a Magyar Sporttudományi Társaság Egészségműveltségi szakbizottság elnöke)

Belépő: 500 forint, aminek megvásárlásával támogatod a Vírus Estek szervezését.

Helyszín: Tütü Budapest, 1051 Budapest, Hercegprímás utca 18. (bejárat a boltív felől)

Budavári Sörfesztivál: Budapest, június 2-5.

Idén rendeznek utoljára sörfesztivált a Budai Várban. Az Oroszlános udvarban még csapra verik a hordókat, de a vár egyedi környezetét ezután egy ideig biztosan nem élvezhetik a látogatók. A fesztivál éppen ezért számos újdonságot ígér a legnagyobb sörgyáraktól, importőröktől és a kedvelt kézműves sörüzemektől, a választékot idén is lehetetlen lesz végigkóstolni.

Június első hétvégéjén négy napon keresztül sok száz hordó sörrel, koncertekkel, utcazenészekkel és népszerű standupoksokkal várják a sörök kedvelőit a vár Oroszlános és Hunyadi udvarában. Az Utolsó Budavári Sörfesztivál nyitónapján Aranyosi Péter, másnap pedig Hadházi László poénjain nevethet a közönség. A színpadon többek között koncertezik majd Ádám és Éva a Neoton Famíliából, Caramel, Rakonczai Imre és a Firkin zenekar, de fellép Nyári Károly is.

Hazánk legjelentősebb sörfesztiválján a ritka sörkülönlegességek mellett a legnagyobb magyar sörgyárak klasszikusai és import sörkülönlegességek is kaphatók lesznek. A látogatók az ismert külföldi márkák és minőségi kézműves sörök standjainál több száz sörfajtából válogathatnak a hétvége alatt. A szó szerint sokszínű kínálatban népszerű lágereket, alsó és felső erjesztésű sörkülönlegességeket és igazi belga kedvenceket is találhatnak a sörkedvelők. A legtöbb standon a sörfőzők idei újdonságait is megkóstolhatják az érdeklődők, de a fesztivál kínálatát még a legnagyobb ínyencek sem győzik majd végigkóstolni.

Az utánozhatatlan hangulatot a jéghideg sörök mellett a várból nyíló egyedi panoráma, és a legjobb streetfoodosok ajánlatai teszik tökéletessé. Esténként pedig utcazenészek járják majd az Oroszlános és Hunyadi udvart, hogy meghozzák a fesztiválozók kedvét az éjszakába nyúló utcabálokhoz.

Akik idén elég gyorsan váltanak jegyet, már kriglivel a kezükben léphetnek a fesztivál területére. Az első 2000 jegyvásárló ugyanis ajándékba kapja a sörözéshez elengedhetetlen logózott egyedi fesztiválkorsót, az első korsó sörével együtt. A napijegyek elővételben 1999 forintért, a hétvégére szóló bérletek pedig 2999 forintért a sörfesztivál honlapján is megvásárolhatók.

www.sorfesztival.hu

Cortex pszicho/film/klub: Budapest, június 2.

Kedves Nézőink!
A következő, és egyben ebben az évadban utolsó vetítésünk célkeresztjében nem más áll, mint egy újabb skandináv csoda, a norvég MAGAM URA. Kik vagyunk, ha senki se lát?
A film után a megszokott, izgalmas beszélgetés vár rátok, amit semmiképp sem érdemes kihagyni, mert ismét fantasztikus előadókat hozunk majd el nektek, róluk a hét során még hallhattok ám!
Töltsétek velünk ezt a kora nyári estét, mielőtt még mind szétrebbennénk a vakáció forró napjaira!!

“A harmincas családapa, Martin egyedül megy túrázni a hegyekbe. Miközben látszólag eggyé válik a természettel, mi, nézők halljuk öncenzúra nélküli gondolatait, brutálisan őszinte megfigyeléseit és fantáziáit magáról és az őt körülvevő emberekről, melyek a triviálistól az infantilison át a lényegi kérdésekig hosszú utat járnak be.”

Meghívott előadónk Borbándi János pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikus kandidátus. Több, mint tizenöt éve foglalkozik páciensekkel és csoportokkal analitikusan orientált egyéni terápia keretein belül. A film után többek között a főhős belső küzdelmeiről és elakadásairól, sikeres felnövekedéséről vagy fel-nem-növekedéséről fogunk beszélgetni vele.

A filmért köszönet a Magyarhangyanak!!!

Helyszín: Corvin Club

Programfigyelő - május 30. - június 5.

Forrás: movieaddicts.hu

Belvárosi Fesztivál: Budapest, június 3-5.

Kereken 10 éves a Belfeszt! A jubileumi alakomra különleges programsorozattal készül a rendezvényt szervező Belvárosi Önkormányzat!

A nyárindtó fesztivál helyszínei a már jól ismert Szabadság tér, Erzsébet tér, Zrínyi utca!

www.facebook.com/events/1532317997078095/

Tokaji Borfesztivál: Tokaj, június 3-5.

A nyár első hétvégéjén rendezik meg a Tokaji Borfesztivált. A hagyományosan szezonnyitó rendezvényen a bor- és a gasztronómia kap főszerepet, kicsit másként, mint eddig. A tervek szerint nagyobb hangsúlyt kap a bor és az egyedülálló igazi ‘tokaji’ miliő. A szervezők tervei szerint több lehetőség nyílik személyes találkozásokra a borászokkal és több olyan programelem jelenik meg a rendezvényen, amely a honi borkultúra továbbfejlesztését célozza. Emellett az igazi szórakoztató programokból sem lesz hiány. A nyár első hétvégéjét vétek nem Tokajban eltölteni. A gasztronómiai és a kulturális programok mellett érdemes megismerkedni a Tokajt körülvevő egyedülálló természeti környezettel is.

www.tokaj-turizmus.hu/Tokaji-Borfesztival

Borsodi Fonó Folkfesztivál: Miskolc, június 3-5.

Quimby, Halott Pénz, Csík Zenekar és Szabó Balázs Bandája is fellép a XX. jubileumát ünneplő Borsodi Fonó Folkfesztiválon június 3-5 között. A szervezők minden eddiginél nagyobb szabású fesztivált ígérnek, amelyen a hazai fesztiválok “nagyágyúi” és a húsz év legemlékezetesebb előadói között is válogathatnak. A háromnapossá bővült fesztivál igazi művészeti sokadalom lesz, ahol több nemzedék osztozik egy közös szenvedélyen!

Visszatekint, de új korszakot is nyit a Borsodi Fonó Folkfesztivál, amely minden eddiginél nagyobb szabású programkínálattal készül a jubileumra. A fesztivál háromnapossá bővült, és a Diósgyőri vár mellett már a szomszédos Lovagi Tornák Tere is bekapcsolódik a helyszínekbe.

A nulladik napon, június 3-án este az IMMIGRANTS, LITTLE G. WEEVILés a QUIMBY bizonyítja sokoldalúságát, az első nap programja viszont már délelőtt elkezdődik a kicsiknek szóló műsorokkal, foglalkoztatókkal. Június 4-én SZABÓ BALÁZS BANDÁJA, PETRUSKA, KFT egy különleges formációban Kézdy Lucával, a Nagy-Szín-Pad című tehetségkutató versenyből ismert SZABÓ BENEDEK ÉS A GALAXISOK, valamint a HALOTT PÉNZ miatt is érdemes lesz kilátogatni.

Míg szombaton a “popzenei élet fenegyerekei” fokozzák a hangulatot, vasárnap a népművészek mutatják meg hogyan lehet még a cipőnket is ?eljárni? tánc közben. KOLOMPOS, CIMBALIBAND, SZINVAVÖLGYI NÉPTÁNCEGYÜTTES, FIGURÁS EGYÜTTES és a PARNO GRASZThivatalos a vasárnapi programra, amit a Fonó egyik elmaradhatatlan előadója, a CSÍK ZENEKAR koronáz meg Ferenczi Györggyel és a Rackajammel, amelyen a közkedvelt Csík zenéken kívül olyan közös slágerek is felcsendülnek mint A széki hobó.

A három nap alatt mesterség bemutatók, népi játszótér, kézműves vásár, utcazene, fesztiválkocsma, táncházak és finom falatok is várják a fesztiválozókat. A fesztivál népszerű “előhírnöke” a GYERMEK FONÓ, amely május 30. és július 3. között kifejezetten az általános iskolás korú gyermekeknek kínál betekintést a néphagyományok világába. A gyermekcsoportok egyik tematikus helyszínről a másikra vándorolva megismerkednek a népmesék világával, hagyományos népi mesterségekkel, lendületes táncokkal, népi viseletekkel és a lovas hagyományokkal.

Folyamatos programok szombaton és vasárnap: mesterség
bemutatók, népi játszótér és hagyományőrző gyermekprogramok, gasztronómia, kézműves vásár, fesztiválkocsma. Egész nap muzsikál az Agyagbanda együttes, a Számadó zenekar, valamint Fodor Shodor Balázs.

Jegyárak:
Napijegy elővételben június 1-ig: 2 400 Ft.
Napijegy június 1. után: 3 500 Ft.
Kétnapos bérlet (szombat-vasárnap) elővételben június 1-ig: 4 000 Ft.
Kétnapos bérlet (szombat-vasárnap) június 1. után: 5 500 Ft.
Gyermek napijegy 3-14 éves korig: 1200 Ft. 0-3 éves korig ingyenes regisztrációs jegy váltható.

www.diosgyorivar.hu

Garázsband Fesztivál: június 4.

Mégpedig a szó legszorosabb értelmében, hiszen olyan helyre költözik a zene, amire a Müpa eddigi történetében még nem volt példa. Június 4-én 6 tehetséges zenekar mutatkozhat be a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatát lezáró Garázsband Fesztiválon. Az egész estés ingyenes buli helyszíne pedig a Müpa mélygarázsa lesz.

Április 7-től lehet jelentkezni a Müpa és a Ludwig Múzeum közös pályázatára, ahová olyan 16-26 év közötti tagokból álló amatőr, pop-rock bandák bemutatkozó anyagait várják, akik elég bátorságot és tehetséget éreznek magukban ahhoz, hogy végre nagyközönség előtt is bemutassák tudásukat, de eddig elkerülte őket a nagy kiugrási lehetőség.

A pályázók közül a négytagú zsűri – a Müpa részéről Dj Bootsie és Jakab Péter, a Jazzékiel énekese, és a Ludwig Múzeum részéről Készman József, kurátor és Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere – által kiválasztott hat legjobb zenekar pedig felléphet a június 4-i Garázsband Fesztiválon. De ez még nem minden: a közönség kedvencei különdíjakat is kapnak. Egy egész nap a Müpa saját, profi hangstúdiójában, ahol akár az első slágert is rögzítheti a zenekar, illetve egy fotósorozatot profi fotóssal, hogy az első album borítójával se legyen már gond. A Ludwig Múzeum jóvoltából pedig felléphetnek a Múzeumok Éjszakáján június 25-én, amiről rögtön be is számolhatnak a Múzeum blogjára készülő interjúban.

Persze nemcsak a zenekaroknak, de a közönségnek is megéri eljönni. A koncertek mellett a Ludwig Múzeum éjfélig nyitva tartó két, zenével foglalkozó tárlata is ingyenesen megtekinthető lesz. A Szenvedély. Rajongás és művészet a 60-80-as évek zenei rajongói magatartását járja körül, különös tekintettel a rockzenére és fanatikus rajongóira. A Rock/Tér/Idő pedig a 70-es, 80-as évek underground zenei korszakát mutatja be.

A jelentkezéseket egészen május 10-ig várják a szervezők a garazsband@mupa.hu e-mail címre. A részletes pályázati kiírás és a pályázási feltételek a www.mupa.hu és a www.ludwigmuseum.hu oldalakon olvashatók.

Debreceni Pulykanapok: Debrecen, június 4-5.

Debrecen belvárosában elsőként 2003-ban rendezték meg a Debreceni Pulykanapokat. A hétvégi program mára a cívisváros és egyben a régió legnagyobb gasztronómiai összejövetele lett. A Kossuth téren és a belvárosi sétálóutcákban évről-évre tízezrek vesznek részt a két nap színes programjain. A kulináris élvezetek mellett könnyű- és komolyzenei koncertek, cigányzene, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, kirakodó vásár, népművészeti és kézműves vásár is várja a látogatókat.

Ezen a hétvégén a gasztronómia számtalan arcát mutatja be: a profik mellett fakanalat ragadhatnak az amatőr főzőmesterek is, minden évben csapatok tucatjai árasztják el ínycsiklandozó illatokkal Debrecen főterét. A szakmai zsűri mellett a közönség sem marad le a kóstolásról, kóstolójegyekkel mindenki megkóstolhatja a versenyzők által készített finomságokat.

Helyszín: Debrecen, Kossuth tér

Judafest Utcafesztivál: Budapest, június 5.

Idén is egész napos programot kínál kicsiknek és nagyoknak a Judafest Utcafesztivál június első vasárnapján Budapest régi zsidó negyedének szívében. Az évente mintegy tízezer látogatót fogadó fesztivál idei díszvendége Németország.

Június 5-én különleges változáson megy át a Kazinczy utca: színes kirakódóvásár lepi el, az éttermek, kiülős helyek pedig zsidó ételkóstolókkal, ízletes kóser fogásokkal várják az érdeklődőket. A családoknak is ajánlott ingyenes rendezvényen a kicsik szórakozásáról játékos gyerekibuc gondoskodik, és többek között Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjére, a Szamárfül Projekt A brémai muzsikusok című előadására, a Baltazár Színház fellépésére, valamint Novák Péter játékos zenei progamjára térhetnek be.

Ahogyan tavaly Lengyelország volt, idén Németország a fesztivál díszvendége. A rendezvényen egyebek mellett instant német nyelviskola és ismert német zsidó művészek, politikusok, üzletemberek portréiból készült kiállítás várja a látogatókat. Igazi zenei különlegességet ígér a német Schmitts Katze zenekar klezmerkoncertje. A fesztiválon részt vesz Dr. Heinz-Peter Behr, a Német Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete.

A nagyobbakat és a felnőtteket koncertek, művészeti és színházi előadások, piac, zene, tánc, instant héber nyelvtanfolyam, főzőshow-k és filmvetítés várja. Nem mindennapi esemény a napot záró közösségi vacsora.

Hagyományosan népszerű programok a Judafesten a városi séták, melyek idén is izgalmas alkalmat adnak a régi zsidónegyed rejtett zugainak megismerésére.

Helyszín: Kazinczy utca, Budapest

Forrás: port.hu, facebook.com

Ez is tetszeni fog...