Programfigyelő - március 28. - április 3. - Corn & Soda

Programfigyelő – március 28. – április 3.

Programfigyelő: Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál/Irodalom Éjszakája/Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár/Váci Tavaszi Fesztivál/Beethoven Fesztivál/Párnacsata Nap

Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál: Budapest,, március 30.- április 3.

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon március 30. és április 2. közt a legjobb és legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmeket nézhetitek meg, a Daazo – European Short Film Centre szervezésében.

A teljes programra érvényes bérlet ára 7250 HUF lesz, szekciónként 1450 HUF a belépő.

Helyszín: Toldi Mozi

www.facebook.com/events/202752316755196/

Programfigyelő - március 28. - április 3.

filmvilag.blog.hu

 

Irodalom Éjszakája: Budapest, március 31.

Megújult formában hívják életre az Irodalom Éjszakáját a budapesti EUNIC-kal együttműködve. A Katona József Színház színészei az V. kerület olyan különleges helyszínein olvasnak fel ízelítőket a világ 22 országának irodalmából, amelyek egyébként el vannak zárva a nyilvánosság elől. A prózamorzsákat a közös téma, a “városképek” szervezi egy egésszé.

Idén az alábbi országok vesznek részt a projekben: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Izrael, Japán, Lengyelország, Magyarország, Nagy Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia és Törökország.

FŐ PARTNEREK
Budapest Fővárosi Önkormányzata
Katona József Színház

A belépés ingyenes!

www.facebook.com/events/1565683610413687/

 

Országos Tánctalálkozó és Kirakodóvásár: Budapest, április 1-3.

A Táncház Egyesület szervezésében megvalósuló 35. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a nemzetiségek képviseletében. Az immár harmincnegyedik alkalomra 2016. április 1-3. között kerül sor, közel 3000 közreműködő és 20.000 fős látogatói létszám mellett. A szervezők szeretnék széles körben bemutatni minél több, kevéssé ismert tájegység, falu táncát, zenéjét és viseletét.
Vasárnap a Sportaréna küzdőterén tánctanítások és bemutatók lesznek a legjelentősebb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. Emellett kamaratermi programként Aprók táncával, kézműves játszóházzal és tücsökringatóval szórakoztatjuk a gyermekeket. A háromnapos rendezvény nagyszabású Lajkó-koncerttel és Mezőségi Bállal zárul.
A Táncháztalálkozóhoz szorosan hozzátartozik a Népművészeti Kirakodóvásár, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése.

Jegyinformáció

2016. április 2. szombat – Sportaréna
a.) Gyermekjegy (4-től 14 -ves korig): 890,- Ft – belépés: 9.30-tól 21.30-ig
b.) Felnőtt jegy: 1.890,- Ft – belépés: 9.30-tól 21.30-ig

2016. április 3. vasárnap – Sportaréna
a.) Gyermekjegy (4-től 14 éves korig): 890,- Ft – belépés: 9.30-tól 15.00 óráig
b.) Felnőtt jegy: 1.890,- Ft – belépés: 9.30-tól 15.00 óráig
c.) Belépőjegy a Lajkó-koncertre és a Mezőségi Bálra: 3.500,- Ft – Belépés 15.00 órától már csak emelt árú jeggyel lehetséges!

tanchaztalalkozo.hu

Programfigyelő - március 28. - április 3.

Forrás: mixonline.hu

Váci Tavaszi Fesztivál: Vác, április 1-3.

A Váci Tavaszi Fesztivál 2002-ben indult útjára azzal a céllal, hogy tartalmas és színvonalas kikapcsolódási lehetőséget nyújtson az emberek számára teret adva az országosan ismert és elismert művészek mellett a helyi kulturális értékeknek is. A Fesztivál egy magas művészi színvonalat képviselő összművészeti programsorozat, melyben helyet kap a színház, a komoly- és könnyűzene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet egyaránt.
Az egy hónapon át tartó rendezvény évről-évre széles műfaji palettát kínál, így minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelő programot.

www.mimk.vac.hu

Beethoven Fesztivál: Budapest, április 2-3.

Fiatal zenészek szólaltatják meg Beethoven összes szimfóniáját korabeli kamarazenei átiratokban egy maratoni kétnapos koncertsorozat keretében. A Beethoven Fesztivál keretében négy – köztük egy ingyenes – koncerten ismerkedhetnek meg az érdeklődők a zeneirodalom leghíresebb szimfóniáival a Közép-európai Egyetem és a Zeneakadémia közös rendezésében.
Két nap, négy koncert és Beethoven összes szimfóniája – a Beethoven Fesztivál keretében a zeneszerző kilenc műve hangzik el kamarazenei átiratban. Április 2-án egy ingyenes, míg április 3-án három koncerten csendülnek fel a világhírű művek a Közép-európai Egyetem és a Zeneakadémia által közösen rendezett fesztiválon.
A fesztivál érdekessége, hogy az eredetileg zenekari remekművekként ismert szimfóniákat most egy kamarazenei koncertsorozat formájában játsszák a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorandusz hallgatóiból álló Classicus Ensemble fiatal művészei, illetve vendégeik, akik a magyar zenei élet jeles szólistái és kamarazenészei.
A koncertek többek között azért is különlegesek, mert olyan kamarazenei összeállításokról van szó, amelyek többségét Beethoven tanítványai, ismerősei készítették, több esetben a szerző felügyeletével. Beethoven korában ugyanis nem létezett még a hangrögzítés, így, ha valaki a koncerteken kívül szeretett volna egy művet meghallgatni, akkor egy olyan átiratra volt szüksége, amelyet otthoni körülmények között is meg lehetett szólaltatni.

Programfigyelő - március 28. - április 3.

Forrás: youtube.com

Párnacsata Nap: Budapest, április 2.

Itt az ideje újra megtölteni egy teret élettel! Áprilisban ismét szállni fog a toll, készülnek majd a tollangyalok hiszen itt a Nemzetközi Párnacsata Nap!

Gyülekező 15:00-tól!!

Játékszabályok:
1. Puha párnát hozz!
2. Csak párnás embert üss!
3. A csata addig tart, ameddig tart.
+1. A fotósokra vigyázz!

www.facebook.com/events/660963114006814/

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...