Programfigyelő - október 10-17. - Corn&Soda

Programfigyelő – október 10-17.

Eheti Programfigyelő: Mini Fesztivál/Margó Irodalmi Fesztivál/Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozója/Vírus Est: Párkapcsolati elégedettség, Mindfullness/Budapest Ritmo/Tiszta-tavi Madaras Fesztivál/Őszi Képregénybörze/TerraPlaza terrarisztika és akvarisztika expo

Mini Fesztivál: Budapest, október 10-13.

A magyar zeneszerzés több generációjának biztosít közel három évtizede fórumot a Magyar Zeneművészeti Társaság Mini Fesztiválja.

A hangversenysorozat megálmodója, Durkó Zsolt így fogalmazott: “A Mini Fesztivál, egy közel három évtizedes hagyomány szerint a jelen és a közelmúlt magyar zeneszerzésének szemléje – tavaly óta kiegészülve a legfiatalabbak (Kodály-ösztöndíjasok) és kiválasztott külföldi kortársak (idén lengyelek) műveinek bemutatásával.”

Helyszín: Várkert Bazár

www.mzt2008.hu/minif.htm

Margó Irodalmi Fesztivál: Budapest, október 12-16.

5 nap alatt 55 programmal, 35 dedikálással és rengeteg szerző új kötetével jelentkezik az októberi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár, október 12-16. között. A kortárs irodalom legjavát bemutató Margó Fesztivált idén könyvvásárral kiegészülve, a CAFe Budapest keretében, új helyszínen, a Tesla Budapestben rendezik meg.

Díjazott francia, lengyel, olasz, szlovén és román szerzők mutatják be személyesen köteteiket az októberi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron. Olyan külföldi műveket ismerhet meg a magyar nagyközönség, amelyek hazájukban, illetve Európában már nagy sikert arattak.

Nemcsak a felnőttekhez szól a fesztivál, hiszen az október 15-16-i hétvégén napközben számos gyerek- és ifjúsági program is lesz a Margón, illetve olyan események, amelyek a szülőket érdekelheti. Az interaktív foglalkozások mellett felolvasószínház is lesz, és a gyerekek a várost is jobban megismerhetik: az idegenvezető Tittel Kinga gyerekeivel közös sétáiból inspirálódva alkotta meg a Mesélő Budapest című családi útikönyvet, amely válaszol a 7-14 évesekben leggyakrabban megfogalmazódó kérdésekre. A fiatalok között nemcsak olvasókat és rajzolókat, de írókat is keresnek: a Menő Könyvek kamaszszerkesztősége pályázatot hirdet, ahol a jövő nagy ifjúsági szerzőit keresik.

Az őszi, idén először a Margót kísérő könyvvásár is családi program: belépő nincs, a kiadók jelentős kedvezményt adnak a friss megjelenéseikből és a karácsonyi ajándékkönyvekből.

Az őszi Margó teljes programfüzete itt lapozható online:

www.margofeszt.hu

Programfigyelő - október 10-17.

Forrás: programturizmus.hu

Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozója: Kecskemét, október 12-16.

2016. október 12-16. között kerül megrendezésre Kecskeméten, a Ciróka Bábszínház szervezésében a Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozója. A Magyarországi Bábszínházak Találkozója hazánkban az egyetlen olyan szakmai esemény, melyen az összes hivatásos bábszínház, a műfajjal foglalkozó kritikusok, esztéták, külföldi szakemberek is képviseltetik magukat. Valamennyi bábszínháznak lehetőséget teremt a bemutatkozásra, a részvételre és a párbeszédre, a hazai és külföldi résztvevőknek egyaránt átfogó képet ad a magyarországi bábjátszás jelenlegi helyzetéről.

A találkozó öt napja alatt három helyszínen – a Ciróka Bábszínházban, a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdiószinházban – folynak az előadások.

Vírus Est: Párkapcsolati elégedettség, Mindfullness: Budapest, október 12.

Mitől függ, hogy elégedettek vagyunk-e a párkapcsolatunkkal vagy sem? Vajon tudatában vagyunk a válasznak vagy rossz helyen keressük a hibát? Meskó Nortberttől tudhatjuk meg, hogy mik a párkapcsolati elégedettség kutatásának eredményei.

Majd Horváth Ágnes invitál meg bennünket a munkahelyen is alkalmazható mindfulness technikáiban való elmélyedésre. A kiégést tényleg képes felvátalni az alkotó öröm? Miért meditált Steve Jobs és hogyan növeli a pszichológiai rugalmasságot a mindfulness? Horváth Ágnes előadásából kiderül.

1.) Mitől kielégítő egy párkapcsolat?
dr. Meskó Norbert (pszichológus)

2.) Mindful leadership – tudatos (élet)vezetés – nem csak managereknek
Horváth Ágnes (mindfulness oktató, alvástréner, alvásguru.hu)

Belépő: elővételben a www.tixa.hu -n 500 forint, a helyszínen 800 forint, aminek megvásárlásával támogatod a Vírus Estek szervezését

Helyszín: TÜTÜ Budapest, 1051, Hercegprímás utca 18.

Budapest Ritmo: Budapest, október 13-16.

Soha nem látott gazdagságú világzenei programmal köszön be Magyarország legújabb és legnagyobb világzenei fesztiválja, a Budapest Ritmo. A budapesti WOMEX-et is nagy sikerrel bemutató Hangvető valamint a CAFe Budapest közös rendezvénye hagyományt kíván teremteni ezzel, első alkalommal október 13-16 között, több színpadon, a Müpa épületében és a mellette felállított sátorban.

Az első Budapest Ritmo fő témája a találkozás, a sokszor valószínűtlen, meglepő egymásra találás: örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak közös játéka. Új energiák jönnek létre a színpadon és a nézőtéren is, miközben a magyar és kelet-európai előadók mellett az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjai közül is többen fellépnek, így a mauritániai Noura Mint Seymali, a kolumbiai Meridian Brothers, a török Omar Faruk Tekbilek. Három magyar ősbemutatót is láthat a közönség: Szalóki Ági, Lakatos Mónika és Pandzarisz Dina vokális triójának bemutatkozását, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalmosok közös játékát az egyiptomi Tarek Abdallahhal és Both Miklós különleges, ukrajnai gyűjtéseken alapuló műsorát. A fesztivál egyúttal ízelítőt ad az idén Spanyolországban megrendezendő WOMEX műsorából is: egy héttel az esemény előtt a beválogatott zenekarok közül több is itt varázsolja el és ugrasztja talpra majd a közönséget, köztük a sierra leone-i Kondi Band, a portugál-angolai Throes and The Shine, a francia-japán Maia Barouh és a norvég-számi Vassvik.

A 4 földrész 25 országából érkező 40 fellépő között egyaránt találni világsztárokat és feltörekvő művészeket, elmélyülésre és bulizásra hívogató produkciókat, bizonyítva, hogy a világzene vagány és meglepő, menő és változatos. Míg a Fesztivál Színházban az elmélyülésé, a Müpa Átriumában elhelyezett ideiglenes színpadon a felfedezésé, a sátorban a bulizásé a főszerep.

A Budapest Ritmo nemcsak Magyarország, hanem az egész térség legfontosabb világzenei eseménye kíván lenni, hanem az a hely, ahol Közép-Kelet-Európa zenészei bemutatkozhatnak a világnak, ezért a program mintegy egyharmadát Magyarországról és a régióból (Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Ukrajnából, Bosznia-Hercegovinából, Észtországból, Örményországból, Ausztriából) érkező zenészek töltik meg. A fesztiválra már első alkalommal is a világzenei szakma csaknem száz nagyágyúja érkezik majd.

budapestritmo.hu

Forrás: bevezetem.eu

Forrás: bevezetem.eu

Tisza-tavi Madaras Fesztivál: Poroszló, október 15-16.

A Tisza-tavi Madaras Fesztivál keretén belül 2 hétvége tematikája épül a madarak köré a Tisza-tavi Ökocentrumban. Október 15-16-án szervezett indulással, vezetővel Darules indul az Ökocentrumtól a Hortobágyra a délutáni órákban, mivel a madarak szürkületkor szállnak vissza. Tudta, hogy a Tisza-tónál több, mint 200 madárfajt figyelték meg eddig? Ennek a kivételes világnak néhány példányát fotón is megörökítheti ezen a hétvégén. További kínálat: madaras vásár, solymász és ragadozó-madár bemutatók, távcső bemutató. Természetfotós pályázat és verseny. Az éttermekben “szárnyas” menüsor várja a vendégeket.

tiszataviokocentrum.hu

Őszi Képregénybörze: Budapest, október 16.

Az őszi Képregénybörzét október 16-án rendezik meg, délelőtt 10 órától délután 15 óráig a Váci út 45. szám alatti irodaházban.
A belépő 500 Ft/fő, asztalfoglalás a marvelplusz@gmail.com címen lehetséges.

www.facebook.com/events/620483064781231/

TerraPlaza terrarisztika és akvarisztika expo: Budapest, október 16.

 Mi is a TerraPlaza?

Egzotikus állat kiállítás és vásár, mely nem csak Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai rendezvénye, hanem közönségtalálkozó és egy életforma is egyben.

Száz válogatott nemzetközi kiállító és többezer látogató emeli a TerraPlaza-t Magyarország piacvezető kisállat expójává.

Milyen élmény vár?

Egzotikus állatok páratlan fajgazdagságával találkozhatsz.

Mivel a szakma krémje a TerraPlaza-n mind jelen van, ezért itt láthatod először a legújabb fajokat.

Az adott témákra szakosodott tenyésztőktől közvetlenül vásárolhatod meg kis kedvenceidet, így első kézből tudhatsz meg mindent a tartásukról.

Csak állatorvosi vizsgálattal és további engedélyekkel rendelkező élőlényeket találsz nálunk, mert számunkra is első a jólétük. Így minden esetben jól táplált és egészséges állatokat tudsz megvásárolni.

Mivel itt válogatott tenyésztőtől vásárolhatsz, így baráti árak várnak majd.

Része leszel egy napról napra bővülő, több mint 40 000 fős közösségnek, kapcsolatokat építhetsz és tarthatsz fenn más terraristákkal és akvaristákkal. Tapasztalatok, vélemények, ötletek – mindennek Te is a részesévé válsz!

6 éves kor alatt ingyenes!
15:00 után egységes 1000 Ft-os belépő!
Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, Könyves Kálmán Körút 12-14. I. Emelet, Budapest, 1097

terraplaza.org

Programfigyelő - október 10-17.

Forrás: programturizmus.hu

 

Forrás: port.hu, facebook.com

Ez is tetszeni fog...