Programfigyelő - szeptember 6-11. - Corn&Soda

Programfigyelő – szeptember 6 – 11.

Eheti Programfigyelő: Vidéki Színházak Fesztiválja/Érdi Jazz Fesztivál/25. Budapesti Borfesztivál/Főzdefeszt/Erdővarázs Családi Nap

Vidéki Színházak Fesztiválja: Budapest, szeptember 5-11.

A Thália Színház 2016. szeptember 5-11. között rendezi hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. 7 nap alatt 9 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

A program 5-én hétfőn a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musical klasszikusával kezdődik. A világhírű művet ezúttal Szente Vajk álmodta színpadra, főszerepekben Kertész Marcella és Szolnoki Tibor.

6-án kedden a nagyszínpadon ezúttal az egyik legismertebb magyar drámát, a Bánk bánt tekintheti meg a közönség, a Békéscsabai Jókai Színház előadását Szabó K. István rendezte.

Szerdán a Csiky Gergely Színház hozza Kaposvárról Barta Lajos épp 100 éve bemutatott tragikomédiáját, a Szerelmet, melyet Guelmino Sándor állított színpadra.

Csütörtökön ismét egy család történetét láthatjuk: Salgótarjánból a Zenthe Ferenc Színház mutatja be az Arizona Stúdióban Harold Pinter Hazatérés című művét, Mikó Istvánnal a főszerepben. Az előadást Gyuriska János rendezte. A Nagyszínpadon Moliere népszerű komédiája, a Tartuffe látható, a tatabányai Jászai Mari Színház előadását Szikszai Rémusz rendezte, főszerepben Crespo Rodrigo.

9-én pénteken a Weöres Sándor Színház előadásában érkezik a Ványa bá, Csehov kedvelt színművét Réthly Attila rendezte, címszerepben Mertz Tibort láthatjuk.

Szombaton délután a Csokonai Nemzeti Színház produkciója látható majd az Arizonában, egy különleges monodráma kerül színre: Virginia Woolf Orlandója Anca Bradu rendezésében, Sárközi-Nagy Ilona előadásában elevenedik meg. A Miskolci Nemzeti Színházból Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája érkezik este a nagyszínpadra Lukáts Andor rendezésében, Varga Zoltánnal a főszerepben.

A Fesztivált vasárnap egy nagyszabású produkció zárja majd: a Pëcsi Nemzeti Színház hozza Peter Scheffer Amadeusát, Mëhes László rendzésében, Salieriként Rátóti Zoltánt láthatjuk, a varázslatos muzsika megszólaltatói pedig a Színház Énekkara és a Pécsi Szimfonietta.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri majd figyelemmel, akik a fesztivál díjait osztják. A közönséget pedig változatlanul kedvező árú jegyek és bérletek várják.

www.thalia.hu/index.php/main/videki_szinhazak_fesztivalja

Programfigyelő - szeptember 6 - 11.

Forrás: nezopontvalto.hu

 

Érdi Jazz Fesztivál: Érd, szeptember 6-11.

Az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő Érdi Jazz Fesztivál, azokhoz szól, akik nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét, kiváló előadók társaságában, és megszólítja azokat, akik nyitottak az újdonságokra, és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz.

A Jazz Fesztivál három helyszíne, más-más környezetével egyedi produkciók megrendezésére ad lehetőséget, így gazdagítja az Érdi Napok programsorozatát egy érdekes új színfolttal.

Koncertjeink mindegyike belépődíj nélkül tekinthető meg.

2016. szeptember 6. 18.00
Hoffbeat zenekar
Érd Zenei könyvtár

A jelenlegi quartet 2015. januárjában kezdte meg működését Ludányi Tamás szaxofonossal kiegészülve.
Repertoárjukon saját szerzemények és standardek átdolgozásai szerepelnek.

2016. szeptember 8. 18.00
Malko Teatro – színházi előadás jazzel
Érd Felnőttkönyvtár

A Malko Teatro 1996-ban jött létre, mint független, alternatív színházi társulat. Idén Johanna Bulvar című zenés darabot láthatjuk tőlük, Sztefan Canev komédia és egy nyolcvanas évekbeli bolgár musical összecsengései adják a darab szerkezetét. Jazz, tánc, nevetés vezeti végig a nézőt.

2016. szeptember 9. 19.00
Dresch Vonós Quartet
Érd Főtér

Dresch Mihály neve, bármilyen jazz-folk témájú beszélgetés első fél percében említésre kerül. Nem is csoda, hiszen a szaxofonos tökéletesen sajátos zenei világot alakított ki a két műfaj ötvözésével.
A nemzetközileg is ismert Dresch ezúttal új vonós quartettjével; ifj. Csoóri Sándor és Brasnyó Antal brácsás és Bognár András nagybőgős társaságában zenél az Érdi Jazz Fesztiválon.

2016. szeptember 10. 19.00
Gáspár Károly Trió feat. Juhász Gábor & Winand Gábor
Érd Főtér

A zenekar vezetőjének saját szerzeményein kívül jazz standardeket is játszik a trió, amely erre a koncertre quartetté bővül, és egyébként is bravúros zenei kompozícióik, új színekkel gazdagondnak a közönség nagy örömére. A meghívott különleges vendégek (Winand Gábor énekes és Juhász Gábor jazzgitáros) révén, a produkció egyszerivé és megismételhetetlenné válik.

2016. szeptember 11. 19.00
László Attila Quartet feat. Szőke Nikoletta
Érd Főtér

A quartet muzsikájával kapcsolatban legszívesebben az “organikus jazz” kifejezést használják, stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A zenekar eredeti hangvételű zenéjét László Attila írja és hangszereli. Saját kompozícióikon kívül jazz standardeket is játszanak. Ezen az estén Szőke Nikolettával kiegészülve lépnek színpadra, akinek hangja méltán világhírű.

erdijazzfesztival.hu

 

25. Budapesti Borfesztivál: Budapest, szeptember 8-11.

Az európai viszonylatban is különleges, évente több száz kiállítót felvonultató és több tízezer látogatót vonzó Budavári Borfesztivál a mai napig Európa egyik meghatározó szabadtéri bor- gasztronómiai rendezvénye.

www.aborfesztival.hu/

Főzdefeszt: Budapest, szeptember 9-11.

Ünnepeljük együtt 12-edszerre a magyar kézműves sört a Városligetben a Főzdefeszten!

Az érett sörkultúrákat onnan lehet felismerni, hogy a sörfogyasztó nép külön felszólítás nélkül is szezonálisan váltogatja műfajpreferenciáit. Tavasszal belecsap a lecsóba, nyáron légies szőke búzákat és lágereket fogyaszt, de amikor csípősebbre fordulnak az esték elkezd vágyni valami testesebbre. Még nem a téli depresszióűző masszív feketékre, hanem valami olyasmire, amiben még ott van az augusztusi alkony, de már megmelengeti a lelket és felkészít a közelgő télre. Erre a szerepre nincs alkalmasabb a vörös söröknél, legyen az duhaj ír vörös, vagy bürokratikus vörös láger vagy buja vörös IPA. Boldog ember az, akinek a vörösök már a spejzban vannak szeptemberben.

Szeptemberben ismét szép új pohárból sörözhettek. A rendszer viszont változatlan, a pohárral egyben jegyet váltasz a Főzdefesztre, ezért a pohár nem visszaváltható, és az előző üvegpohár nem használható.

NYITVA:
2016. szeptember 9. péntek 14.00 – 02.00
2016. szeptember 10. szombat 12.00 – 02.00
2016. szeptember 11. vasárnap 12.00 – 00.00

FIZETŐESZKÖZ:
Fesztiválkártya + Paypass
A fesztivál készpénzmentes.

BELÉPÉS:
A bejáratnál továbbra sincs kapudíj, de ahogy eddig is, a helyszínen megvásárolható üvegpohárral lehet csak sörözni! Azon látogatóknak, akik csak étkezni szeretnének, díjtalan a rendezvény.

ÜVEGPOHÁR:
A kiállítók kizárólag a Főzdefeszt logózott üvegpoharába töltenek sört!
Poharakat a sör árusoknál valamint a Főzdefeszt Shopban vehetsz, és a Poháröblítő pontoknál öblítheted el.
A megvásárolt poharat természetesen mindhárom nap használhatod!

Ára: 1250 Ft

Helyszín: Városliget, Napozórét

fozdefeszt.hu

Programfigyelő - szeptember 6 - 11.

Forrás: kocsma.blog.hu

 

Erdővarázs Családi Nap: Budapest, szeptember 9-10.

Két napon át, 2016. szeptember 9-10-én interaktív erdei kincsestár és színes műsorok várják mindazokat, akik kíváncsiak a magyar erdők sokszínűségére, hazánk értékes természeti környezetére. Erdővarázs családi nap címen, az iskolakezdés első hétvégéjén, most először rendeznek Budapest belvárosában olyan interaktív eseményt, ahol az állami erdők közjót szolgáló színes kínálataikkal mutatkoznak be. Hazánknak jelenleg közel húsz százalékát fedi erdő. A természetvédelem, az ökoturizmus, a hazai erdők különleges és egyedi erdei növény- és állatvilága, az erdészek rendkívüli munkája, az erdei vasutak és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megismerhetők az állami erdőgazdaságokat bemutató ingyenes családi napon. A rendezvénynek Budapesten a Szabadság tér ad otthont.

Az eseményen erdész szakemberek 11 sátorban interaktív foglalkozásokon mutatják be az erdő varázslatos világát az érdeklődő gyermekek és családok számára. Minden tematikus sátorban két-két erdőgazdaság várja vendégeit olyan foglalkozásokkal és bemutatókkal, amelyek az erdészeti erdei iskolák pedagógiai programján alapulnak és az erdészeti tevékenységek egy-egy fontos területéhez kötődnek.

Az erdei iskola programok mellett a rendezvényre érkező kicsiknek és nagyoknak művészeti programokban is lesz részük, pénteken például a 16 órakor kezdődő ingyenes Kaláka koncert várja az iskolások mellett a családtagokat és az erdők világa iránt érdeklődő valamennyi látogatót.

A rendezvény fő célja, hogy bemutassa az erdőgazdaságok összetett munkáját, hiszen a nemzeti erdőkincs a leglátogatottabb hazai turisztikai célpontok közé tartozik.

A helyszínen 11 tematikus sátor várja az érdeklődőket:
ÖRÖKERDŐ – Fenntartható erdőgazdálkodás
ERDÉSZ LESZEK! – Az erdészek munkája
FÁTÓL Z-IG – A fa, mint megújuló nyersanyag
MUNKÁRA FEL! – Munkát adó erdők
ERDEI KINCSESTÁR – A magyar erdők értékei
EHETŐ-ERDŐ – Ehető és iható erdei termékek
VIGYÁZZ RÁM! – Természetvédelem az erdőben
VADKALAND – Vadgazdálkodás és erdők
ÉLMÉNYERDŐ – Erdei kisvasutak és erdészeti erdei iskolák
ERDÉSZ-HÁZ – Turista szállások és erdei vendéglátás
BAKANCSLISTA – Gyalogos, kerékpáros, lovas és vízi turizmus az erdőben

2016. szeptember 9-én, pénteken 13.00-15.30 között erdészeti erdei iskola foglalkozások várják a regisztrált iskolás csoportokat, melyre jelentkezni a www.oee.hu/erdovarazs címen lehet.

Helyszín: Budapest, Szabadság tér

www.oee.hu/erdovarazs

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...