RAVE – a fotókiállítás / digitális verzió – Corn&Soda

RAVE – a fotókiállítás / digitális verzió

A Rave című előadás a MU Színház és az Atelier 21220 koprodukciójában valósult meg, Cserepes Gyula kortárstáncos-koreográfus koreográfiájában, 2019. október 18-i bemutatóval. Az Atelier 21220 2019 őszén elindított egy alkotóprogramot, melynek során két Kisképzős- és egy MOME-hallgató fotósorozatokat készített az előadásról, melyet digitális formában mutatnak be facebook oldalukon.

Fotó: Migléczi Hanna, Czeglédi Mátyás, Simon Iringó, Forrás: Atelier 21220

A Rave című kortárstánc-előadás egy olyan színpadi rituálé, melynek során a lélek és a szellem egyenrangú párbeszéde a test nyelvén közvetítődik. Az előadók átszellemülése által a közönség is részesülhet a révület ősi élményéből. Kóstolót kaphat abból, hogy a szürke hétköznapokon túl egyensúly uralkodik a világban. Ennek a harmóniának a meg- és átélésére teszünk közös kísérletet. A három táncos, mint három sámán, érzékenységet, harmóniát, békét közvetít.


A RAVE – a fotókiállítás anyaga az Atelier 21220 alkotóműhely 2019 őszén elindított alkotóprogramján, fotós szakmai gyakorlatán készült művekből válogatva mutatja be három alkotó, Migléczi Hanna és Czeglédi Mátyás, a Kisképző Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium tanulóinak, valamint Simon Iringó, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakos hallgatójának munkásságát.


Az analóg, organikus és digitális kompozíciójú válogatott anyagok a légiesség tematikáját járják körbe: a kiállítás nemcsak a  RAVE alkotófolyamatának dokumentációja, a kreáció formálódásának és fejlődésének rögzített képei, hanem önálló műalkotások is: karakterekkel, történetekkel, érzelmekkel, dinamikával, megélt és láttatott pillanatokkal.  Kimerevített pillanatok, a pillanat kimerevítései, a múlékonyság megfoghatóvá tétele, ez az igazi művészet.


Az eredetileg kiállítótérbe tervezett tárlat a járványveszély okozta helyzet miatt online kiállításként tekinthető meg június 10-én, szerdán este 19 órától az Atelier 21220 facebook oldalán.


A digitális kiállítás linkje: https://atelier21220.pixieset.com/rave/

Ez is tetszeni fog...